Iyi günler ben Almanyada kaliyorum esimden 2 yil evlidim, cocugumuz yok. benim yasim 26 esimin 21.
Benim Avukatim diyor ki bosandikdan sonra hic bir sekilde benden nafaka alamaz diyor. cünkü diyor yasi 21 istedigi yerde calisip hayatini kazanabilir diyor.
bende simdi merak etim, benim icin en önemli konu bu. esim benden bosandikdan sonra nafaka alabilir mi?
esim le evlendim ben almanyada yasiyorum kendisini buraya getirdim. ama zamanla anladim ki esim benim icin deyil almanya icin gelmis parayi sevdigi icin. o yüzden ayriliyoruz.
o söyleyen avukattan şüphe ederim ben. Ortaya deliller dökülür hakim dosyaları bir bir inceler. Kusurlu çıkan taraf lehine nafakaya hükmedilmez. Eğerki az kusurlu yada kusursuz ise eşinize kesinlikle nafakayı ödersiniz. Kanunda öyle birşey yok. Ben kendim mahkemeye neler sundum msj kaydı vs vs ama ne oldu şuan tedbir nafakası 350 YTL ödüyorum. Yolsullukluk nafakasına dönecek bu eder 500 YTL. Sonra her yık nafaka zamı denen birşey var bunuda unutma
Ben en iyisi kisa bir sekilde herseyi anlatim belki daha iyi yardimci olursunuz.
esim almnaya ya geldikden sonra 2,5 yil beraber yasadik ama hergün kavga hergün tartisma. dayak yok ama. esim bir kac kere bana el kaldirmisdir. bende o zaman geri kaldirmisimdir. ben hic bir zaman yoksa el kaldirmadim.
Esim evi terk edip gitti su an 6 ay dir evde tekbasim yim. kendisi tr ye gitti. ben bu evliligin bittigini anladimda. baska bir kiz var diyip yani eski kiz arkadasim. iyce esimin bana olan umutlarini bitirmek istedim. yoksa kendisi bir kac kere tekrar deniyelim dedi.
simdi benim düsüncem mahkemede beni aldati diyecektir. ama öyle bir durum yok. ben sadece bittini anlasin diye öyle dedim.
kendisi hamile di. ve dedi bana bana taktigin altinlari bana geri verirsen cocugu aldirim dedi. bende verdim gitti kendisi cocugu da aldirdi. esimde hersey para icindi.
ben anlasmali bosnma istedim kendisine 50 bin euro teklif ettim kendisi gülüp gecti. mahkemeden ben daha fazla alirim deyip. bu olaylar oldugunda ben iyce tirlatip esime ve ailesine sms den ve telefonda hep tehtit ettim hem de agiza alinmicak küfürler ettim.
kendinleri bunlari hep kayit altina almis. ve beni ayri ayri mahkemeye vericeklermis daha.
benim yaptiklarim cok dogru deyilde bu dogrudur. ama bu evliligin bittini biliyorum. kendisi hep paraya önem veryiordu para icin benimle evlenmisdi.
simdi gelelim mal varligina.
benim almanyada iki dayirem var birinin deyeri 60bin euro diyerininde asa yukari öyle. ben bu dayerlerin toplam 30 bin euro borcunu kapatim ve bankamda kendi adima özel kredi olarak 60 bin euro borcum var, ve tekrar bankanin birinde ev icin 30 bin euro borcum var.
yani 90 bin borc 30 ödenmis. baska da birseyim yok. simdi bu evler satilsa farz misali 120 bin euroya gitse 30 bin cepte kalir. ve bunu ikiye bölersek bana 15 bin kalir esime 15 bin euro kalir.
benim aylik gelirim su an icin 4500€ (yakinda isden cika bilirim ama)
simdi siz benim yerimde olsaniz 50 60 bin euro verip anlasmali bosanmami yapardiniz? bu sekilde kendisi diyecek hic bir sekilde nafaka filan istemiyorum.
yada normal yolardan mi bosanirdiniz? benim gücüme giden 15 bin euro vermek deyil o zaten malimin yarisi. ama bir ömür boyu nafaka alirsa bu beni yorar. o yüzden sevgili büyükerim siz ne yapardiniz benim yerimde olsaydiniz?
Sayın "kurt2007" nerede evlendiniz Türkiyemi Almanyamı vede boşanma davsını nerede açtınız Türkiyemi Almanya mı sanırım bu cevaplara göre durum biraz daha değişir.
Ben kendim Türkiyede evlendim. ikimizde TR vatandasiyiz.
simdi benim Avukat dedi ki bana ilk davayi kim acarsa o rda mahkeme olur. bende tamam hemen burda yani almanyada acalim davayi dedim ve basvurduk.
ama sonradan uyap adli siteden kimlik numaramdan sorgulama yaptim. esim bana benden 2 hafta önce gaziantep aile mahkemesinde bosanma davasi acmis.
Ama dedim gibi ne benim nede esimin eline dilkece gecti hayla.
Ben bu olaylari böyle Avukatima anlatimda kendisi dedi kimin önce acmis oldugu önemsizdir. önce kime dilekce giderse mahkeme orda olur öbürüde düser gibi birseyler anlati bana.
Simdiden Gelen her cevap icin cok cok Tesekür ederim Allah hepinizden razi olsun. benim icin gercekden cok önemli bu dava. kendi Avukatima güvenip yari yolda kalmak istemiyorum
Arkadaşım öncelikle şunu söylemek istiyorum, maalesef bazı durumlarda istisnai olsada bazı avukat arakadaşlar vekaleti alana kadar hiç bişey olmaz ben bu işi çözerim merak etme gibi yaklaşımlarda bulunuyorlar.Ancak bence durumun hiç parlak değil.Yazdığın tehdit mesajları direk kanıttır ve bunlardan sana hem ceza hem tazminat davaları açılması muhtemel.Eğer ki evliyken ilişkin olduğunuda mail msj yada yazılı olarak ona verdiysen veya bu konuşmaları kaydettiyse(eşler arasında özel hayatın gizliliği yoktur) 50 bin euroyu almaması doğal.Çok daha fazlasını alacağından emin çünkü.Ayrıca yaptığınız hesap gibi benim dairelerim şu kadar eder borçlarımı ondan düşünce geriye 30bin euro kalır gibi bir hesap yok.Şahsi borçlarınız sizi ilgilendirir.Şu an ki durumda heleki elinde aldatıldığının mesajı varsa(gerçekte yoktu demeniz bir şey ifade etmez çünkü kendiniz söylemişsiniz) maaşınızın yarısı ve bir yığın borçla bu işin içinden çıkmanız ihtimal dahilinde.Yasal olarak çok sıkıntılı bir durum ancak başka ülkelere kaçıp izinizi kaybettirme ve bir daha Türkiye ve Almanyaya dönmeme aklını ilerki dönemlerde size vereceklerdir onuda ozaman değerlendirirsiniz.Allah yardımcın olsun.
Sanırım her iki ülke hukukunu çok iyi bilen işinin ehli bir boşanma avukatı bulmanız lazım benim bildiğim önce almanyada ki davanız sonra türkiyedeki davanız görülecek ancak sayın "bill187" nin de belirttiği gibi karşı tarafın eline öyle kozlar vermişsiniz ki bunlar için bile ikinci avukatı tutsanız yeridir.Öfkeyle kalkan zararla oturuyor , ne diyelim hakkınızda hayırlısı.
Kanaatimce davayı Almanya da açarsanız, karşı tarafın nafaka alması çok güç. Türkiye de ise neredeyse otomotik gibi bir şey. Ayrıca orada bizdeki gibi maddi/manevi tazminat olayı olduğunu zannetmiyorum.
Siz yinede orada başka avukatlarla da konuşun. Gördüğüm kadarıyla Almanyada boşanmak sizin açınızdan çok daha avanatajlı gibi.
Ayrıca, Almancı olduğunuz için sizi burada bayağı silkelemeye çalışıcakalardır. Mahkemeler biraz pavyon mantığı ile işliyor. Yani hakim kafadan size bir değer biçip ona göre hesap çıkaracaktır.
Bir almancı olarak sizin Gaziantepdeki bir mahkemeden adalet beklemeniz, 1930lar Almanyasında bir yahudinin Nazi mahkemesinden adalet beklemesi gibi bir şey.
Mümkün olduğu kadar uzak durmaya çalışın. Zaten Türkiyede mal varlığınız yoksa endişe etmenize hiç gerek yok.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku