Merhaba,
Kiracı olarak oturduğum site içindeki daireyi almak istiyorum. Site yönetiminin aldığı kararla mantolama işlemleri başlatıldı ve dairelere düşen ücretlerin 20 NİSAN tarihine kadar site yönetimine ödenmesi gerektiği duyruldu. Daireyi almaya karar verdikten sonra site yönetimi ile bugün konuştum ve ev sahibimin mantolama beledini ödemediğini ayrıca geçmiş döneme ait 500 TL ' lik bir tamirat borcunun olduğunu öğrendim.

Site yönetimi; mantolama işlemi için ücret ödemeyen kat malikleri hakkında henüz işlem başlatmadığını ama 1 - 2 hafta içinde ödeme yapmayan kat maliklerinin tespit edilerek haklarında yasal işlem başlatacaklarını beyan etti.

Benim kafama takılanlar şunlar;
1 - Ben bu 1 - 2 haftalık süreç içinde evi satın alırsam tapuda kat maliki olarak ben gözükeceğim için benim hakkımda yasal işlem ve icra takibi başlatılabilir mi ?
2 - Mantolama henüz yapılmadığı ve mantolama işlemi ben evi aldıktan sonra yapılacağı için (8 bloklu bir site ve mantolama işlemine diğer bloklarda başlanıldı) mantolama ücretini benim mi ödemem gerekir? Yoksa yukarıda da belirttiğim gibi 20 Nisan tarihine kadar ödenmesi gerektiği karara bağlandığı için mantolama işleminin ücreti evin eski sahibine mi ait olur?
3 - Site yönetiminin tüm bu mantolama giderleri ve eski tamirat giderlerini benden icra yoluyla talep etme hakkı varmıdır?

Not: Ev sahibim ile bu konuyu konuşacağım ama mantolama ücretini vermeye yanışmayacağını biliyorum. Ben bunun karşılığında fiyatta indirim talep ettiğimde buna da yanaşmayacağını ve fiyatta indirip yapmayacağından eminim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...