Ölümle biten trafik kazasında asli kusurlu bulundum sürücü belgem 3 ay geri alındı verilen 1 yıl 8 ay kısa süreli hapis cezası ertelendi ve herhangi bir denetime tabi tutulmadım
Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi sürücü belgemi aldı ve 1yıl 8 ay geçtikten sonra 3 aylık geri alma süresini başlatılacağını söylediler toplamda 23 ay yapıyor. Bu durum, verilen asli ceza süresinden fazla tali ceza verilmesi yani tedbirli cezanın asıl cezadan fazla olması halini meydana getirecektir. Bu hal uygulanan ceza kurallarına da aykırıdır. Bu konuda 2918 sayılı Kanunun 119/2. maddesi “Ceza süresini geçmemek üzere geçici olarak sürücü belgesinin geri alınması” maddesiyle de ters düşmekte, eşitsizlik yaratmaktadır.
TCK. 53/6) Belli bir meslek veya sanatın ya da trafik düzeninin gerektirdiği dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırılık dolayısıyla işlenen taksirli suçtan mahkûmiyet hâlinde, üç aydan az ve üç yıldan fazla olmamak üzere, bu meslek veya sanatın icrasının yasaklanmasına ya da sürücü belgesinin geri alınmasına karar verilebilir. Yasaklama ve geri alma hükmün kesinleşmesiyle yürürlüğe girer ve süre, cezanın tümüyle infazından itibaren işlemeye başlar.
kısaca bu boşluk karşısında ne yapmam gerekiyor