3 yıl önce ceza mahkemesince %25 kusurlu bulunduğum ölümlü trafik kazasında aynı zamanda iş kazası olduğunu ve sgk'nın vefat edenin eşi ile çocuklarına bağladığı dul ve yetim aylığını ve bu maaşların ilk peşin sermaye değerini kurumun uğradığı zarar sebebi ile tarafıma iş mahkemesine dava açarak talep etmektedir.

sgk iş kanunda 3.sahışların vermiş olduğu zararlarda ilk peşin sermaye değerinin yarısının kusura isabet eden oranında rücu edileceği belirtilmiş.(yani 200.000 TL'lik bi zararda 200.000 / 2 = 100.000TL bununda %25 kusur oranına göre 25.000 TL) sgk araç sürücüsü olarak sadece beni dava etmiş trafik sigortasına davayı yöneltmemiştir. ssk'nın avukatı ile konuştuğumda trafik sigortası şirketine davayı benim ihbar edeceğimi söyledi.ayrıca hakkımda vefat edenin eşi ve çocuklarının, sigorta şirketi araç sahibi ve bana asliye hukuk mahkemesinde açtıkları maddi - manevi tazminat davasıda devam etmektedir. sormak istediğim trafik sigorta şirketi rücu davası sonucuna göre sgk'ya ödemeyi yapar mı ? ayrıca davalı olduğu asliye hukuk mahkemesindeki davasında çıkacak tazminatıda öder mi ? yani her ikisinde de ödemenin yapıp yapılmayacağı hakkındadır. ayrıca hem kuruma hem mağdur tarafa 2 ayrı mükerrer ödemenin yapılması bana pekte adil gelmiyor. bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var