Değerli Hukukçular, Ceza hukuku hakkında çok bilgim olmamasına rağmen Mesleğim gereği İş hukuku hakkında yeterince bilgiye sahip bir forum üyesiyim. Forum aracılığıyla iş hukukuyla ilgili sorulara elimden geldiğince yardımcı olmayaca çalışacağım.Öncelikle 20 gün önce kendi başıma gelen bir olay hakkında değerli görüşlerinize ihtiyaç duymaktayım. Avukatımlada konuyu görüşmeme rağmen içimin rahat etmesi için değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Lisans Mezunu çalışma Bakanlığı yetkili iş güvenliği uzmanıyım kariyerimi yükseltmek için ikinci öğretim olarak bir bölüm daha okumaktayım. 20 gün önce ders bitiminde ders hocası konuyla ilgili notları en öndeki öğrenicinin masasının üzerine bıraktı bende tek sayfa olan notun fotokopisi beklemek yerine telefonumla fotografını çekmek istedim bunun üzerine sınıfta hiç diyaloğumun olmadığı ,sonradan sınıfın külhanbeyi olduğunu öğrendiğim şahsın sözlü tacizine uğradım. Kendisine bak ben senden 9 yaş büyüğüm evli barklı bir insanım biraz saygılı ol dedim bunun üzerine bu şahıs bana ...tir git gibi kelimeler etmesi üzerine kendisiyle sözlü diyaloğa girdim ders sonrası telefonunu kitaplarını saattini çıkararak sen ben benimle fakülte ormanına gel diyerek kolumdan çekiştirmeye başladı ve küfürler savurdu bu sırada sınıf arkadaşları abi boşver bu herkesle böyle bırak çek git evine dediler ben arabama doğru yönelirken ayağıma tekme attı ve ceketimi çekerek yırttı. Sonra yumruklarla saldırmaya başladı bu sırada ben kendimi korurken bir arbede çıktı ve bu yere düştü. O sırada şahsın burnu kırılmış.Yerden kalktı ve küfür ede ede olay mahallinden ayrıldı. Burnu o durumdayken 15km uzaklıktaki üniversite hastanesine gitmiş ve tedavi olmuş şahsın geçici raporunda burunda ödem ve şişlik yazılmış ve hastanedeki ifadesinde burnunu çarptığını söylemiş. Tabi bu olaylar yaşanırken ben herhangi bir yere şikayette falan bulunmadım. Sonradan gece 22.30 da bunun karakola gidip şikayetçi olduğunu benim ona saldırdığımı küfürler savurduğum gibi iftiralar sıraladığını öğrendim bende ifadeye gittim ifademde olayı olduğu gibi anlattım. Hastaneye sevk ettiler kaval kemiğimde ödem ve boyun kısmımda çizikler olduğu raporuma yazıldı. Hiç suçum yokken şahsın burnunun kırılması sebebiyle suçlu durumuna düştüm. Kati raporu karakola hala intikal etmediği için rapor sonucunu bilemiyorum. Şahsın kendisine hiç kimse şahitlik etmemekle beraber sınıfımızdan 5 kişi benim lehime aynı ifadeyi verdi. Yanlız sen belaya bulaşmasanda bela gelir seni bulur mantığıyla başıma gelen bu olaydan ötürü karşı tarafın kırığından dolayı ceza alabileceğim endişesini taşımaktayım Ayriyeten bundan 4.5 yıl önce hakkımda aracımda bulunan bir kör kılıç yüzünden verilen 6136 sayılı kanuna muhalefet suçundan verilen 5 ay hapis 375 tl adli para cezasının hükmünün açıklanacağı endişesini taşımaktayım bu konudaki görüşlerinizi bildirirseniz çok memnun olurum. Sizce mahkeme aşamasında haklı olduğum bu konuda haksız duruma düşermiyim.
Anlattıklarınıza göre siz haklısınız. O halde yargılama sonucunda da sizin haklı çıkmanız beklenir.
Ancak hukukta "usül" çok önemli. Bir dilekçeyi yanlış makama vermek, bir şeyin süresini kaçırmak v.s. gibi hukukçu olmayan birinin kolayca bilemeyeceği birçok husus karşınıza çıkar ve yüzde yüz haklı iken insan hak kaybına uğrayabilir.
Bu yüzden naçizane tavsiyem derhal TANIDIK bir avukat bulmanız. Süreci avukatınızla yönetmeniz durumunda işiniz kolaylaşacaktır.
Neler yapılacağını da avukatınızla birlikte daha iyi tartışabilirsiniz; Muhtemelen avukatınız tarafından sizin de şikayetçi olup her ikinizin de "müşteki sanık" durumunda olmanız uygun görülecek.
Eğer eski HAGB kararınız olmasa "bir şey olmaz, rahat olun" demek kolaydı. Çünkü böyle bir arbede sonucu olan olayda bir tarafın suçlu çıkması çok kolay olmaz ama 4,5 yıllık HAGB var işte...
Şenol bey öncelikle ilgi ve alakanız çok teşekkür ederim, öncelikle hukuki süreci Avukat aracılığıyla yönlendirdiğimizi belirtmek isterim sizinde dediğiniz gibi bende karşı taraftan şikayetçi oldum. Yanlız şu an karşı tarafın kati raporu gelmediği için dosya karakol aşamasında.Hiçkimse karşı tarafa tanıklık yapmadı aksine tüm sınıf benim lehime gelip ifade vermek istedi fakat karakol abartmanıza gerek yok dedi iki şahitte yeter dedi ama ben 5 kişi götürdüm. Birde şöyle bir durum var burnu kırılan taraf hastanedeki ilk ifadesinde burnumu çarptım demiş sonra işi ranta dönüştüreceğini düşünüp gece fikrini değiştirip benim ona saldırdığımı burnunu kırdığımı söyleyip şikayetçi olmuş. Bu çelişkili ifadeleri onun için dezavantaj sağlamazmı? Avukatımada danışmama rağmen sizde taktir edinki bu olay beni çok huzursuz etti sizlerinde görüşlerinizi almak istedim.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku