Askerde Telefon Kullandım diye 1. Asliye Ceza Mahkemesinde Davam Var Fazla Değilmi ?
Öncelikle herkeze merhabalar ben hayatında mahkeme görmemiş bir insandım askere gidene kadar askere gittiğimde 3 tane telefon yakalattım birinin cezasını Trabzonda Disiplin Cezaevinde çektim. Fakat 2tane davamı daha mahkemeye vermişler bugün tebligatımı aldım Elime Ulaştı İddanamem Burda yazan şeyler beni gerçekten korkuttu . Ne olduğunu bile anlayamadım telefonu sadece ailemle ve kız arkadaşımla görüşmek için kullanmama rağmen araştırma yaptığımda 5-6 sene ceza çıkıyor birde sizlerin fikrini almak istedim ..
Sevk maddesi olarak ; TCK mf 297/1-3 , 43/1 , 53 , 54
Deliller : Şüpheli ifadeleri Suç Tarihli Muhafaza altına alma tutanakları ..
İddanamem de şu şekilde...
Giresun il merkez Jandarma komtaunlığı ceza evi bölük komutanlığunda 1990/3 tertip olarak askerliğini yapan şüpheli Tayfun.Ç 'nin 03/10/2011 tarihinde hükümlülerin hastaneye götürülmeleri amacıyla ring aracında görev yaptığı cezaevi bahçesinde cebinin şişkin olması üzerine komutanları tarafından ne olduğu sorulduğunda cebinde bulunan cep telefonunu çıkarararak teslim ettiği bu olayın askeri suç olduğu düşüneler askeri savcılığıa sorulduğunda telefonun şüpheliye iade edilerek evrakın o şekilde götnderilmesi talimöatı üzerine telefonun ailesine gönderilmesi amacıyla şüpheliye verildiği .. şüphelinin telefonu ailşesine göndermeyerek çarşı izninde halen emanetin ... sırasında kayıtlı bulunan telefonla takas ettiği
Şüphelinin 25 11 2011 günü yine bir mahkum naklinden sonra cezaevine döndüğünde durumundan şüphelenmesi üzerine üzerine telefon olup olmadığı sorulduğunda şüphelinin yeni aldığı telefonu çıkararak komutanlara teslim ettiği şüphelinin ifadelerinde ailevi ve özel meseleleri nedeniyle telefon bulundurduğunun kabul ettiği böylelikle üzerimne atılı suçu işlediği tüm evrak kapsamında anlaşıldığından
Şüphelinin Yargıulanmasının yapılarak eylenine uyan yıkarda yazılı sevk maddeleri uyarınca cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur
---
Ben kısaca tekrar özet geçeyim sizlere benim hiç bi şekilde mahkumla falan bi alışverişim yada bişeyim olmamıştır sadece ailemle konuşmuşluğum vardır kız arkadaşımla vesaire ama tck nin maddelerine bakıyorum biri 2 seneden 5 seneye kadar diğerleri de hep 2 ye katlıyor suçu suçun tekrarı , güvenlik personeli olma sebebi bunlar beni çok korkuttu açıkçası .. dediğim gibi sicilim tamamiyle temizdir ailemin saygınlığı vardır .. ve avukat tutmam gereklimidir bunun için yada para cezasına çevirebilirmiyim bunu sonuçta oratada tek suç telefon kullanmak bi insanı telefon kulalnmaktan 2-3 sene içeri atabilirlermi ? yorumlarınız bekliyorum ilginize ve alakanıza teşekkür ederim
Cevap: Askerde Telefon Kullandım diye 1. Asliye Ceza Mahkemesinde Davam Var Fazla Değilmi ?
Arkadaşlar Bi Fikri olan yokmudur 2 seneden 5 seneye kadar dior bu durum beni korkutmakta oldukça en azından bir fikir alışverişinde bulunamazmısınız benim mahkumla hiç bir alakam yoktur telefon kayıtları incelemeye alınırmı bu hususda?
Cevap: Askerde Telefon Kullandım diye 1. Asliye Ceza Mahkemesinde Davam Var Fazla Değilmi ?
Ooo sen birde cezaevi jandarmasıymışsın..Dostum şimdiden bir avukata falan git birşeyler yapmaya çalış ya da temiz içlik giysi falan ayarla..en düşük 2 yıl ceza verseler birde nitelikli halden 1 kat arttırılacak en az 4 sene içerdesin..
cezaevi jandarmasısın orada nasıl tedbirler alındığını biliyor olman lazım,donumuza kadar soyuyorsunuz içeri girerken bırak telefonu bana pantolonumun düğmesini söktürdünüz 6 kere x-ray dan geçirdiniz ,, hayır bilmiyorum diyorsan tck bilmemeyi mazeret kabul etmiyor.senin 6-7 sene den önce çıkacağını sanmıyorum içeriden yargılandığın madde hükümlerine bakınca..
Bu durum seni gerçekten korkutmalı zaten.Ortada çok ciddi bir suçtan bahsedilmiş.
TCK MADDE 297 (İnfaz kurumuna veya tutukevine yasak eşya sokmak) sedece 2 yılla 5 yıl arası ki senin durumun 297/1-3 yani tanımlanan suçların hükümlü veya tutukluların muhafazasıyla görevli kişiler tarafından işlenmesi halinde, verilecek ceza bir kat artırılır durumu söz konusu.Artı zincirleme suçta mahkemeyi ceza verme yönünde etkileyecektir.
Diğer 3 maddeyi hiç saymıyorum bile.Eğer ilk yazan suçtan hüküm giyersen 5 sene civarı yatarı olan bir mahkumiyet alman ihtimal dahilinde.Olay kesinlikle basit bir telefonla konuşma olayı değil.Cok ciddi bir durum.Hemen avukat yardımı öneririm.Allah yardımcın olsun.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim . Fakat durum şu şekilde oldu ben cezaevinin içinde yakalanmadım . kroki yanlış olduu için böle bir dava açılmış biz mahkumu arabaya koymuştuk ve cezaevi bahçesinde tam göreve gideceğimiz sırada olmuş olan bişey bu .zaten ring aracının mahkum anahtarları komutanlarda ve komutan gözetiminde mahkum sewkiyatı yapılıyor . yani hiç bir şekilde benim mahkuma verebilme gibi bi ihtimalim yok . benim mahkumla falan bi işim yok zaten adam öldürenler 6 sene yatıyor bu memlekette ewt dediğiniz gibi gerçekten bende araştırdım kanunları karşılaştırdım 2 sene 5 sene arası sonra 2 ye 1-3 den sonra zincirlemeden 4/3 katlıyor falan ama ortada suç oluşturucak bişey yok ne bir suç eylemi var ne cezaevine bişey sokma eylemi var . ne bir mahkuma yardım var hiç bir şekilde bişey yok hala da bişey çıkarmı dersiniz sizce ben 2-3 avukatla konuştum . lafladık öle hiç bişey olmaz dediler mahkemelere git ya beraat ya takipsizlik sonuçta ortada bi suç yok dediler .. 2-3 yorum daha alabilirmiyim
Avukat tutabilir durumda olduğunuzu sanıyorum eğer böyleyse AVukat tutun , tutamıyacak durumdaysanız Dosyanız dilekçe koyarak talep edin.
Madem ortada suç yok neden iddianame var ? Yani savcı Hukuku bilmiyormu Savcı Hukuk Fakültesi öğrencisi değilmi. İddianame varsa Kabulde edildiyse hem savcı hem hakim olduğu iddia edilen eylemin suç olduğu görüşündeler demekki.
hukukhayrani rumuzlu üyeden alıntı
Avukat tutabilir durumda olduğunuzu sanıyorum eğer böyleyse AVukat tutun , tutamıyacak durumdaysanız Dosyanız dilekçe koyarak talep edin.
Madem ortada suç yok neden iddianame var ? Yani savcı Hukuku bilmiyormu Savcı Hukuk Fakültesi öğrencisi değilmi. İddianame varsa Kabulde edildiyse hem savcı hem hakim olduğu iddia edilen eylemin suç olduğu görüşündeler demekki.
Dostum Şöyle Anlatıyım hani Cezaevine bişey sokma gibi bir eylemim yok bunu hiç bir şekilde kanıtı yok çünkü bu gerçek bişey değil benim tek amacım askerdeydim ve piskolojim oldukça bozuktu o dönemlerde ailemle ve kız arkadaşımla konuşmaktı benim tek yaptığım bunu aynen bu şekilde savcıya ilettim ben giresunda .. Sonra Savcıya şunu sordum bu davanın seyri ne olur efendim dedim hani benim ortada yaptığım bişey yok sonuçta kayıtların incelenmesini talep edebilirmiyim ben yani hani dediğim gibi ben vatani görevimi yapmaya gittim oraya ve bilirsiniz ki askerde 10 kişiden 8 inde telefon vardır benim o bulunduğum yerde komtaunların üstünde hep telefon vardı örneğin hemen yan tarafta ankesörlü telefon vardı .. benim ilk duruşmam 5 gün sonra 1. ye çıkacağım ama avukatsız çıkacağım sanırım çünkü şu anda maddi durumum yok ben nasıl bi ifade vermeliyim dediğim gibi hiç bi suçum yok bunu bi ben biliyorum bi de allah şu an ama ben hiç bi suç eylemim olmadığını kanıtlayabilirsem .. bundan ceza alırmıyım ? yani kısacası 2 sene 5 sene alırmıyım ceza almam mümkündür tabiyki ama çok böle 2-5 sene ceza alırmıyım ben bunu merak ediyorum bende düşünüyorum açıkçası alacağımı . ama az olur diye tahmin ediyorum . Konuyu toparlayamadım savcıya sorduğumda ya beraat ya takipsizlik alırsın dedi ama samimiydi acaba bu görüşünde yoksa öle kafama takmıyım diye mi dedi askerdeyken verdim ifademi çünkü
Durumun ortada.Zincirleme suçtan 5 sene yatarı olanda karar verebilirler beraatde çıkabilir.Artık takipsizlik ihtimali kalmadı çünkü dava açılmış durumda.Yanlız yazdıklarından şunu anladım yasaların yazdıklarına göre değilde kafandaki doğrulara göre hareket eden bir arkadaşsın.Askerde telefon taşımak suçtur.Cezası bellidir.Ancak sana göre bu suç olmamalı çünkü birliğin içinde ankesörlü telefon var(?) veya 10 askerden 8'i taşıyor vs.Yani bunun suç olmayacağına o kadar inanmışsın ki zincirleme şekilde bu suçu işlemekte bir sakınca görmemişsin.Yasaları yok sayıp kafandaki doğrulara göre hareket etmenin cezası su anda maalesef kapıya dayanmış durumda.Gelelim benim kişisel yorum ve tahminime.Eğer yasak olan bir şeyi cezaevine soktuysan(illa mahkumlara kullandırtman veya onlarla bir alış veriş içine girmen gerekmiyor) ve bu kanıtlanırsa maalesef aslında suç işleme kastı olmayan bir kişi olmana rağmen yasaları kafana göre yorumlama huyun yüzünden hayatının güzel yıllarının ciddi bir kısmını cezaevinde geçirmen söz konusu.Naapıp edip bu beş gün içinde avukat tutmanı tavsiye ederim.Ancak için kararmasın yazdıklarımdan ceza alma ihtimalın kadar sadece telefon taşımaktan hafif bir cezayla bu durumu atlatma ihtimalinde var.Allah yardımcın olsun.İyi haberlerini bekliyoruz.
Durumun ortada.Zincirleme suçtan 5 sene yatarı olanda karar verebilirler beraatde çıkabilir.Artık takipsizlik ihtimali kalmadı çünkü dava açılmış durumda.Yanlız yazdıklarından şunu anladım yasaların yazdıklarına göre değilde kafandaki doğrulara göre hareket eden bir arkadaşsın.Askerde telefon taşımak suçtur.Cezası bellidir.Ancak sana göre bu suç olmamalı çünkü birliğin içinde ankesörlü telefon var(?) veya 10 askerden 8'i taşıyor vs.Yani bunun suç olmayacağına o kadar inanmışsın ki zincirleme şekilde bu suçu işlemekte bir sakınca görmemişsin.Yasaları yok sayıp kafandaki doğrulara göre hareket etmenin cezası su anda maalesef kapıya dayanmış durumda.Gelelim benim kişisel yorum ve tahminime.Eğer yasak olan bir şeyi cezaevine soktuysan(illa mahkumlara kullandırtman veya onlarla bir alış veriş içine girmen gerekmiyor) ve bu kanıtlanırsa maalesef aslında suç işleme kastı olmayan bir kişi olmana rağmen yasaları kafana göre yorumlama huyun yüzünden hayatının güzel yıllarının ciddi bir kısmını cezaevinde geçirmen söz konusu.Naapıp edip bu beş gün içinde avukat tutmanı tavsiye ederim.Ancak için kararmasın yazdıklarımdan ceza alma ihtimalın kadar sadece telefon taşımaktan hafif bir cezayla bu durumu atlatma ihtimalinde var.Allah yardımcın olsun.İyi haberlerini bekliyoruz.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
eşlerde cocuk yoksa miras durumu...
13-05-2025, 13:01:29 in Miras Hukuku