Kadıköy Ticaret Mahkemelerinde görülen bir kooperatif davasında hazırlanan bilirkişi raporunda Gönen Erinç'in Uygulamalı Kooperatifler Hukuku kitabında örnek verilen Y. 11. H.D. 03.02.19992 E.5510/K.917 bilgileri ile "genel kurul kararının iptalini isteyen ortağın, bu davanın kesinleşmesine kadar ortaklığını devam ettirmesi gerektiği, aksi halde davacı ortağın aktif dava ehliyetinin sona ereceği" bir cümle ile açıklanan bu içtihat referans olarak gösterilerek yorum yapılmış. oysa bu içtihat 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu'na göre hazırlanan örnek ana sözleşmenin 20. maddesi 2. fıkrasında belirtilen "Kooperatiften ilişkisi kesilen ortağın sorumluluğu, ayrıldığı tarihten itibaren iki yıl devam eder." hükmü ile çelişiyor. içtihat metnini Yargıtay sitesindeki emsal karar arama seçeğinden bulamadım. bir avukata sordum, iki tane içtihat programından bulamadığını söyledi. Yargıtay 11. Hukuk Dairesi'nin 312-416 15 98 numaralı telefonunu aradım, bu içtihatın metnini kendilerinden alıp alamayacağımı sordum. kendilerine dilekçe ile müracaat edilmesi gerektiği, başkan izin verirse değerlendirileceğini söylediler. bir türlü bir içtihatın metnine ulaşamadım. bir içtihat daha sonra geçersiz duruma gelebilir mi? bu içtihata ne olduğunu, şu anda geçerli olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? bu içtihatın metnine nasıl ulaşabilirim?