Merhabalar, yardımlar için şimdiden teşekkür ederim;

Geçen yılın sonlarında, eski çalıştığım (5 sene kadar önce) firmanın temsilciliğini yaptığı yabancı firmaya, aynı zamanda rakip firma ile de bir süre çalıştıklarını belirten bir e-posta gönderdim. Ama bunu, daha önce bende bulunan e-mail yönlendirme sayesinde öğrenmiştim ve gizli e-mail ile yurtdışına gönderdim. Gönderdikten hemen sonra pişman oldum, gitmemiştir inşallah dedim ama iş işten geçmişti maalesef. Yurtdışı firması da, eski firmama dönüp hesap sorunca onlar da savcılığa suç duyurusunda bulunmuş. Ben de firma sahibini arayarak , benim mail attığımı, pişman olduğumu söyledim, 2 çocuğum olduğunu, bu olay yüzünden onların mağdur olmaması için beni affetmesini istedim ama nafile. Olay yargıya intikal etti. Benim anlattıklarımla birlikte beni mahkemeye verdi. Ticari sırrın paylaşılması ile ilgili dava açıldı, 2 hafta sonra davam var. Aslında bu bilgi ticari sır olabilir ama diğer taraftan, yurtdışında çalışılan her iki firma müşterileri de aynı, hatta eski firma sahibi bu müşterilerden şüphelendiğini, beni düşünmediğini söyledi. Bu firmalar, üretim sırasında her iki firmaya da onay için gidiyorlar. Ama müşterilerden sonra ilk aklına gelenin ben olduğumu biliyorum. Çünkü iyi ayrılmadık. Maaşımı asgari ücretten gösteriyordu ve tazminatımı da buna göre ödemeye kalktı, itiraz etmiştim ve bana "kızdırma kafamı, veririm yarı asgari ücret çalışmak zorunda kalırsın" diye tehditvari konuşmuştu, bu da bana dokunmuştu. Zaten bu maili de bu son konuşma neticesinde içimde kalan gurur yarası ile yaptım, pişman olsam da ne fayda.

Sorum ; Eski firmamın işlerinde bu mail dolayısı ile azalma olmadığı gibi, internet sitesinde kapasitelerinin bu yıl arttırıldığı ile ilgili bir bilgi var. Daha önce herhangi bir ceza , mahkeme gibi bir durumum yok. İyi hal vs. gibi faydalanabileceğim avantajlar neler olabilir ? İşim gereği yurtdışına çıkışlarım oluyor, bu davadaki cezam engel olur mu (sicil açısından)? Hapis cezası alırmıyım ? Para cezası alırsam ne kadar olabilir , ödemede taksit olur mu ? Tek düşüncem eşim ve çocuklarım. Benden başka gelirleri yok !

Acil yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.