Benim Asliye Ceza da; üç kişi ile; birincisinde karar verilen, diğerinde 1 ay sonra başlayacak iki davam var. Davada her iki tarafda müşteki/sanık durumundayız.
1. dava nın gerekçeli kararını beklerken, diğerinin de aynı mahkeme ve hakime dava gününün verildiğini öğrendim. Ancak;
Bu hakim 1. davada haketmediğim şekilde aleyhimde bitaraf tavırlarda bulundu ve kararlar aldı. Davayı temyize göndereceğim. Şöyle ki;
Hakim karşı tarafın sabıkalarını ve tekerrür suçlarını anlatan yazılı dilekçe vermeme rağmen, suçlarını mahkemesinden istemedi ve araştırmadı ama benimkini araştırdı. Bu dilekçemi de duruşma tutanağına geçmedi. Dava 5 celse devam etti. 1. sinde beni sebebsiz salondan çıkartdı. Savunmamı eksik aldı ve oldu bittiye getirerek eksik aldı.
Bundan sonraki savunma dilekçelerimi havale ettirmek için odasına her gittiğimde. Bana hakaret edip polis çağırmakla tehdit etdi. Sonuçta da sanıkların ikisini beraat ettirip, üçüncüsüne 5 yıl hapis cezası verip ona bütün indirim hakkını kullanarak cezasını 25 aya düşürdü. Bana ise hiç bir indirim yapmayıp; Üçer aydan toplam altı ay hapis cezası verdi.
Daha da önemlisi; dört kişiyi şikayet etmiştim, şikayetimde, üçüne ve bana dava açılıp diğerine azmettirme suçundan takipsizlik kararı çıkmıştı. Takipsizlik kararı çıkan şahsın kararına itiraz ettiğimi gösteren fotokopilerini mahkemeye sundum ve hakime yazılı verdim. Duruşma tutanağına geçmediği gibi. Takipsizlik verilen, azmettiri kişiyi ÜSTÜNE ÜSTLÜK BİRDE ŞAHİT OLARAK DİNLEDİ. Kararı böyle aldı. Delillerimi görmezlikten geldi. İtirazlar ve sunduğum delilleri kaşelemediği gibi duruşma tutanağına geçmedi. Bu hakimden korkduğum için duruşmalara maaazeret gösterip girmeyip, davayı duruşma tutanaklarından takip ettim.
2. Şimdi aynı hakime (diğer dava) da ona verildi.
Bu hakimi yukarıda anlattığım sebeblerden dolayı davama bakmaması için reddedbilirmiyim? Eğer edersem ve kabul edilmezse bunun cezası varmıdır?
Yardımcı olmanızı rica ederim, saygılar.