Merhaba öncelikle yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Kadrolu olarak görev yapan bir öğretmenim. Şu an x bankasına 40 000 kredi, 4200 kredi kartı, 1200 ek hesap olmak üzere ödemelerim var. Bunun yanında ilksan denen yardım fonundan aldığım 20000 tlkredinin ödemesi var. Aylık taksite vurduğumuz zaman sadece iki kredi ödemesi 1150+600:1750 TL yapmakta. Dolayısıyla kredi kartını falan bırakın kendime bile dogru dürüst para kalmamaktadır. Sorularım şöyle:
1) Şuan maaş hesabım x bankasında bulunduğu için banka taksitlerini geçte olsa bloke yöntemiyle alıyor.
2) İlksan denen yardım fonundan kullandıgım ikraz saymanlık tarafından otomatik kesilip bordroma yansımıyor.
Ben x bankasına gidip durumum bu ödemeleri yapmakta güçlük çekiyorum ve ödeyemeyeceğim desem bütün borçlarımı avukata verin maaşıma haciz koysun faizi neyse de bindirsin üzerine desem kabul ederler mi? Kabul etmezlerse bunu yapmak için nasıl bir yol izlemeliyim. Maaşım 1600 maaş+450 ekders şeklinde yatıryor. Yatan 1600 tl lik maaş içinden 600 tl ilksan ikrazı olarak kesiliyor.(bordroda kesilmiş hali yazıyor.) Bu durumda haciz ortamı oluşturabilirmiyim. 4 te 1 oranında istedikleri vadeyi kabul edip onay versem hiç olmazsa doğru dürüst yaşamam ve yuva kurmam için param olacak. Bir de bu 4 te 1 orana ek ders+maaş dahil mi?İlksan kesintisnide maaştan sayarlar mı?
Bende bir eğitimci olarak bir öğretmenin bu duruma düşmesinden üzüntü duydum.Sanıyorum ortada sağlık gibi çok çok zaruri bir durum oldu ki bu kadar borcun altına girildi.Konuya gelince, bankalar işlerine ne geliyorsa o şekilde tavır takınacaktır.Şu anda zaten çıplak maaş olan 1600 ün 1/4 ü olan 400TL, 40 000TL lik borcun aylık faizine bile yetmeyecek ve borcu hiç bir şekilde azaltmayacak.Yani bankaya aylık 400 yada 500 TL ödeme isteğiniz bankaya gel bu borçtan vaz geç demeniz olacak.Kanunları iyi bilen ve özel bir hukuk bölümü olan bankalar bu durumlarda haklı olarak alacaklarını almak için her yolu deneyeceklerdir.Ben sizinde bu karışık durumda bizzat bir avukata danışmanız gerektiğini düşünüyorum zira ilksan yardım fonundan çekilen parayla beraber olay epeyce karışmış durumda.Kolay gelsin.
Bende bir eğitimci olarak bir öğretmenin bu duruma düşmesinden üzüntü duydum.Sanıyorum ortada sağlık gibi çok çok zaruri bir durum oldu ki bu kadar borcun altına girildi.Konuya gelince, bankalar işlerine ne geliyorsa o şekilde tavır takınacaktır.Şu anda zaten çıplak maaş olan 1600 ün 1/4 ü olan 400TL, 40 000TL lik borcun aylık faizine bile yetmeyecek ve borcu hiç bir şekilde azaltmayacak.Yani bankaya aylık 400 yada 500 TL ödeme isteğiniz bankaya gel bu borçtan vaz geç demeniz olacak.Kanunları iyi bilen ve özel bir hukuk bölümü olan bankalar bu durumlarda haklı olarak alacaklarını almak için her yolu deneyeceklerdir.Ben sizinde bu karışık durumda bizzat bir avukata danışmanız gerektiğini düşünüyorum zira ilksan yardım fonundan çekilen parayla beraber olay epeyce karışmış durumda.Kolay gelsin.
Cevabınız için tşk ederim. evet durumun çocu sağlık, diger bir kısmı ise arkadaş kazığı diyelim. Düşünmeken yoruldum artık. Peki diyelim ki ödeyemedim ki bu gidişle öyle olacak gibi kanunlara göre 4/1 oranı geçerli olunca bankanın eli kolu bağlı kalmaz mı ? Üzerime hiç bir şey yok zaten yaşımda daha çok genç. Elle tutulur tek şey maaşım onu da 4/1 oranında hczedelim derseler birşey demem unuturum gerekirse maaşımın 500 tl sini ömür boyu. Yeterki şuan içinde bulundugum bu sıkıntıdan kurtulayım. 1 ay çalışıp eline 5 kuruş para geçmemesi çok kötü bir durum. Geleceğe dair ne bir plan, ne bir evlilik nede başka bişe. Hiç bir hayalim kalmadı...
Yani ben istiyorum ki kaç ay istiyorsa 500 tl ye haciz getirsin alacaklı tek banka zaten, sıra falan yok. isterse ömür boyu alsın ama daha bana dokunmasın
Hocam şimdi eğri oturup doğru konuşalım, size ve burayı takip edenlere de doğru bilgi aktarmak zorundayız.En son yazılanlarda kişilerin çıkplak maaşlarının 1/4 üne ancak prim, döner sermaye, ek masai gibi ödemelerin tamamına haciz konulabildiği yönündeydi.Bunlar forumumuzda da daha önce konuşulmuştu.Örnekleride var zaten.Ancak sizin işin içinde bir de ilksan durumu var ki onu hesaba nasıl katacaklar orda tereddütlerim var.İhtimal şu şekilde gerçekleşecek 2050TL den 400+450 banka borçları 600 de ilksan için kesilecek.Yada iyi ihtimal ilksanıda hesaba katıp çıplak maaşı 1000TL sayarak 250+450 ve gene 600 ilksan için kesecekler.Bu şekilde bankanın borcu kolay kolay azalmaz ancak ilksan fonunun borcu bir şekilde biter.Şu şartlarda icralık olursanız en iyi ihtimal bir asgari ücret geçer elinize.Ancak iş o boyuta vardığı zaman kara liste denilen tüm bankaların ortak kullandığı listeye girmiş olacak ve bundan sonra adınıza kredi ve kredi kartı kullanamayacaksınız.Biraz sıkıntılı olsada doğruları söylemek zorundayız.Umarım bu sıkıntılı günleri atlatırsınız.
Sayın öğretmenim,benzer konuyla yakından ilgilendiğim için , mal müdürlüğü ve saymanlıkla görüşüp bilgi aldığım için az çok konuya hakimim.İlksan borcunuzun aylık taksitlerini maaşınızdan alacak.Sonra maaşınıza 1/4 oranına icra kesintisi uygulanacak.Maaştaki 1/4 oranında, ilksan ödemeniz düşülmeden hesaplanacak.Mesela 2000 tl maaş var.500 tl ilksan ödemesi var.1/4 oranı 2000 tl den uygulanacak.Son olarak ek ders ücretinizin tamamına kesinti yapılacak.Burada şuna dikkat edin.İcra dairesinden gelen maaş kesim yazısında ekders in tamamı diye açıkça yazmalı.İşi bilen avukatlar açıkça yazdırıyor,bilmeyenler ise maaş ve ikramiye gibi yan ödemelerin 1/4 oranında haczi diye yazdırdıkları için mal müdürlüğü sadece ekdersinde 1/4 ünü kesebiliyor.Aman sakın banka avukatını uyandırma...Allah kolaylık versin.Senin tek çaren borçlarının hepsini tek ele toplayıp ona ödeyebileceğin miktarda taksit yapmak.
Başlığı düzeltemiyrum dava 86/1 ve 87/3. maddelerden sadece yaralama olarak açılmış. Benim tartıştığım bir kişi vardı. Alkollü küfür ett tartıştık. o...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
çàáëîêèğîâàòü êàíàë òåëåãğàì
03-09-2025, 18:10:45 in Askerlik Hukuku