Öncelikle merhaba,
Yaklaşık 15 gün önce aldığım aracımı ekspertiz için Birlik Otomotiv (Gebze) yönlendirdim.Aracın sağ marşpiyerinde vuruk vardı satan arkadaş yaptırmak için Auto King'den randevu aldı , Gel gelelim Birlik Otomotivde 2 saat yapılan ekspertiz sonucunda araçta davlumbaz kırık başka birşey yok diye bilgi verdiler. (Ömer Bey servis danışmanı) .Expertiz raporlarını da veremeyecekleri gibi orada görebileceğimizi söylediler.Bunun üzerinde piyasa fiyatı 28.000 - 29.000 TL olan aracı 30.250 Tl ye aldım.(temiz olduğu için)
Bir hafta sonra rapora bakmak üzere gittim.Gittim uydurma bir rapor araç davlumbaz kırık, araç uygundur diye bir cümle yazmışlar.Aracın sağ marşpiyer vuruk, vs hiçbirşey yazmıyor.Boya yoktur değişen yoktur diye bir not almamaları da manidar.
Cumartesi günü aracın 20.000 km bakımı yaptırmak üzere aynı servise gittim.Gitmişken telefonda konuştuğum servis danışmanı Ömer beye haklı olarak durumu anlattım, Birinci savunma biz baktıktan sonra olmuştur.İkinci savunma zaten aracı ekspertiz yaptırırken başında değildiniz.O noktadan sonra ben parlayınca haklı olarak bu sefer gözden kaçmış olabilir dedi.Fiat müşteri hizmetlerine şikayette bulunmam üzerine Özür mahiyetinde servis müdürü detaylı expertiz yaptırdı, sol ön çamurluk ve sağ arka çamurlukta hesapta olmayan boya çıktı zamanında adam gibi iş yapsalardı satıcı yalan söylediği için almazdım aracı, servis müdürüne aracın parasını istediğimi söyledim bir ay müsaade edin ben satacağım dedi.
Öğrenmek istediğim şudur ki;
İki expertiz raporu ve expertiz faturası elimde mevcut kanuni olarak ne şekilde hareket etmeliyim.
30 gün süre istemesi zaman aşımı vs için olabilir mi?