Sayın Forum sakinleri;

Ben Şubat 2009 tarihinde bir firmada Mühendis olarak işe başladım. ilk zamanlarda mesai yoktu fakat son 2010 Şubat tan itibaren 2012 Mart ayına kadar firmada zorunlu olarak mesaiye kaldım. (Müdürlerimiz sözlü konuşmasıyla)
Hafta İçi Sabah 8:30 giriş Akşam 17:00 çıkış , C.tesi 8:30 Giriş 15:00 Çıkış olarak çalıştım. Bu 2 yılda pazar günleride çalıştığım oldu. Resmi tatillerde de çalıştığım oldu (23 Nisan-1 Mayıs-19 Mayıs Gibi)
Firmada diğer işçilere mesai ücretleri ödenirken, Ben idari kadroda bulunan mühendis olduğum için bana hiç bir şekilde mesai ücreti ödenmedi (Firma idari kadro da bulunanlara mesai ödemediğini söylüyor.Şirket prensibi olarak)

Firmaya personel takip kartı ile giriş-çıkış yapmaktayım. Tabi bazen kartı okutmayı unuttuğum zamanlar oluyor. Elimde 2011 yılından itibaren tüm giriş-çıkışlarımın yazılı olduğu kağıtlar var. Sistemde girdiğim günden beri olanlar kayıtlarında durmakta.

Yeri geldi fabrikada 30 saat aralıksız çalıştığım oldu (Giriş 8:30 Çıkış Ertesi Gün 14:30 gibi)

Haftada 20 saat fazla mesaiye kaldığım zamanlar var. Bazen bu 40 saate kadar çıktığı oluyor)

Ayretten firma yılda 3 kez ikramiye ödemesi bulunmakta fakat bunlarda düzensiz ödenmektedir.

Şimdi gelelim asıl soruma.

Ben başka bir şirketten teklif aldım.

Yukarıda anlattıklarım hususunda; Haklı sebeplerle istifa ettiğimde Kıdem-İhbar Tazminatımı alabilirmiyim. Daha doğrusu bunlar haklı sebep sayılırmı.
İçerde birikmiş 17 İş günü İzinim ve 1,5 Maaş İkramiyem durmakta. Bunları alabilirim sanırsam.

İstifa dilekçemi ne şekilde yazmalıyım.

Tabi ispatlayamam ama bazen firma içinde müdürlerden hakaret te yediğim oluyor.

Kendi aracımı şirket işi için zorla kullandırdıkları bile oluyor. (Bunlara ait kayıt elimde yok fakat muhasebeye vermiş olduğum; gittiğim yerleri gösteren harcama bordrosu ve yakıt fişleri muhasebe bölümünde var) (Belki en son Mart 2012 içinde yapmış olduğum harcamanın imzalı fotokopisini alabilirim).

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler