Sendika değiştirme hareketinde başı çektim işveren baskı yapıyor
uluslar arası kurumsal bir şirkette çalışıyorum.şu an yetkili olan sendikadan istifa edip başka bir sendikaya üye oldum ve benimle birlikte 53 kişi daha geldi.
biz sendikayı değiştirdikten sonra yalnızca bana 3 adet savuma istemli tutanak yazıldı.
1. yemek molasını 20 dakika fazla kullandım diye tutanaktı acemiliğime geldi ihtar aldım.
2. üretim olmayan bir güne bana çalıştığım makinayı bırakıp makina ve ürün güvenliğini tehlikeye attım diye tutanak tutuldu.savunma yazdım (onlar o gün üretim olmadığını atlamışlar herhalde bana tutanak tuttukları savunma istemli tarihten bir sonraki günden bahseden bir ihtar yazmışlar tarih hatası var dierek imzalamadım operayon müdürü noter kanalıyla göndercez dedi 2 ay oldu hala gelmedi)
3.bir günde ikinci kez sigara molasına gittim diye savunma istediler çok ağır bir savunma yazdım bu gün itibariyle 8 gün oldu cevap gelmedi.
çaşıştığım şirkette çay saati yada yemek saati diye bir uygulama yok bir çok arkadaşım dakikalarca kalır ve bir çok kez çıkar ama sadece bana özel bu tutanaklar yazıldı ve 5 yıldır çalıştığım şirkette bu güne kadar hep performans ödülleri aldım hiç tutanak yemedim son 4 ayda 3 savunma istekli tutanak yedim.
Bu nedenlerden dolayı işten çıkartırlar ise tazminatımı alabilirmiyim kötü niyet tazminatı alabilirmiyim.
Cevap: sendika değiştirme hareketinde başı çektim işveren baskı yapıyor
chenolatik rumuzlu üyeden alıntı
uluslar arası kurumsal bir şirkette çalışıyorum.şu an yetkili olan sendikadan istifa edip başka bir sendikaya üye oldum ve benimle birlikte 53 kişi daha geldi.
biz sendikayı değiştirdikten sonra yalnızca bana 3 adet savuma istemli tutanak yazıldı.
1. yemek molasını 20 dakika fazla kullandım diye tutanaktı acemiliğime geldi ihtar aldım.
2. üretim olmayan bir güne bana çalıştığım makinayı bırakıp makina ve ürün güvenliğini tehlikeye attım diye tutanak tutuldu.savunma yazdım (onlar o gün üretim olmadığını atlamışlar herhalde bana tutanak tuttukları savunma istemli tarihten bir sonraki günden bahseden bir ihtar yazmışlar tarih hatası var dierek imzalamadım operayon müdürü noter kanalıyla göndercez dedi 2 ay oldu hala gelmedi)
3.bir günde ikinci kez sigara molasına gittim diye savunma istediler çok ağır bir savunma yazdım bu gün itibariyle 8 gün oldu cevap gelmedi.
çaşıştığım şirkette çay saati yada yemek saati diye bir uygulama yok bir çok arkadaşım dakikalarca kalır ve bir çok kez çıkar ama sadece bana özel bu tutanaklar yazıldı ve 5 yıldır çalıştığım şirkette bu güne kadar hep performans ödülleri aldım hiç tutanak yemedim son 4 ayda 3 savunma istekli tutanak yedim.
Bu nedenlerden dolayı işten çıkartırlar ise tazminatımı alabilirmiyim kötü niyet tazminatı alabilirmiyim.
savunmalarıızı yazmadan önce sendikanızla görüşün savunma istenen savunma talep formunu kim savunma istediyse sizden altına imza atmadan önce işbu tutanak atıyorum ahmet mehmet hoplamaz müdürüm tarafından savunma isteme talebi üzerine yazılmıştır diye not yazıp öyle imzlayınız savunmayı talep eden kişiyi açıkça ad soyad ve ünvanını belirtiniz.
Şahsınızın açıklayamayacağı zan altında kalacağınız şeyler yazmayınız.
Çok sıkıştığınızda olay saatini hatırlamıyorum konuyla ilgili bilgim yoktur bilginize. yazınız. İşten atmaazlar sözleşme feshi yaparlarsada 1ay sonrageridönersiniz işten çıktığınızı yazılı bildirimle size bildirdiklerinin haftasıiçinde iş mahkemesine işe iade davası açınız. boştageçirdiğiniz sürelerdeki maaaş ve sigortalarınızıda ödemek zorundalar.
tabi haksız yere çıkarırlarsa. ama ispatlayamacakları suçtan çıkarırlarsa dediğim gibi davanızı açın. iyi forumlar
Konu moonblood tarafından (22-03-2012 Saat 11:10:30 ) de değiştirilmiştir.
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
1 ay sonra işinize geri dönebileceğiniz konusunda çok ta fazla iyimser olmayın.
erdoğanbey haksız bir şekildeişten çıkarıldığı ve geçerli bir sebep göstermesse işveren
işçi herzaman kazanır bu böyle olmuştur. tabi dediğim gibi işveren haklı sebepler gösterirse ozaman farklı. elle tutulur belge kayıt delil olması lazım.
Yoksa herkesi işten çıkarmak basit olur.
iş mahkemelerinde ispat yükü işverendedir. iyiforumlar
moonblood rumuzlu üyeden alıntı
erdoğanbey haksız bir şekildeişten çıkarıldığı ve geçerli bir sebep göstermesse işveren
işçi herzaman kazanır bu böyle olmuştur. tabi dediğim gibi işveren haklı sebepler gösterirse ozaman farklı. elle tutulur belge kayıt delil olması lazım.
"işe başlatmama tazminatı" duydunuz muhakkak.
Yani işverenin paşa gönlü isterse başlatmaz.
Ayrıca böyle bir davanın 1 ayda sonuçlanması kanaatimce pek mümkün değil. 1 yılda sonuçlanması "kısa sürdü" diye yorumlanıyor.
moonblood rumuzlu üyeden alıntı
Ben işe geri dönemez demedim zaten sn.moonblood;
1 ay içinde işe geri dönemezsiniz demek istedim.
İş mahkemelerinde açılan davalar ne yazık ki 1 ay içinde sonuçlanmıyor. ( Temyiz-yargıtay aşamasından bahsetmek bile içimden gelmiyor süre uzunluğu konusunda )
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Ben işe geri dönemez demedim zaten sn.moonblood;
1 ay içinde işe geri dönemezsiniz demek istedim.
İş mahkemelerinde açılan davalar ne yazık ki 1 ay içinde sonuçlanmıyor. ( Temyiz-yargıtay aşamasından bahsetmek bile içimden gelmiyor süre uzunluğu konusunda )
evet yargı sistemimimzdeki eksiklik diyedüşünüyorum bukonuyu. dediğiniz gibi 1ayda olmaz tabi. orda sanırımyanlış bilgi paylaşımındabulundum. Mahkeme süreci sonunda demek daha doğru olur.
tekrar iyiforumlar herkese..
yani işten çıkartırlar ve bende geri dönemem.alacağım sanırım ihbar kıdem ve işe iade davasından alacaklarım (alabilirsem) sendikal olay nedeniyle çıkarıldğım için bi tazminat falan alabilmem mümkün değilmi böyle bir kanun varmı?
işten çıkartıldığınızda veya işten çıkartılacağınız size usulune uygun olarak yazılı şekilde bildirildiğinde;
30 gün içinde işe iade davası açarsanız ve açtığınız davada feshin geçersizliği-işe iadeniz yönünde karar verilirse, elbette işe dönme şansını yakalamış olursunuz. Bu durumda işveren işe başlatabilir de, başlatmayabilirde. Başlatmazsa, gene işe iade davanızın kararında belirtilen miktarda işe başlatmama tazminatı almaya hak kazanırsınız.
Bunun dışında iş sözleşmenizde ayrıca belirlenmiş bir tazminat yoksa, ihbar ve kıdem tazminatı almaya hak kazanırsınız işe tekrar başlatılmazsanız.
Hak kazanmanıza rağmen ihbar ve kıdem tazminatınızı ödemezse işveren, kıdem ve ihbar tazminatınız için tekrar dava açmanız gerekir.
Sendikal faaliyet konusu işçiye bir avantaj sağlar mı?
Mahkemece feshin gerçek sebebinin sendikal faaliyetler olduğunun kabul edilmesi, durumda bir değişiklik yapar mı? Yoksa sendika hiç bir şeyi değiştirmez, işe başlatmama tazminatını vermek koşulu ile işçiyi çıkartabilir mi?
Sekiz yıldan beri aynı apartman dairesinde oturmaktayım. Sekiz yıl önce taşındığımızda ev sahibim tahliye taahhütnamesi imzalamamı istedi. Daireyi 2...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku