Merhabalar. Aksaray Üniversitesi'nde ikinci öğretim programında okuyorum. İkinci öğretim programında okuyanlar yüzde 10'luk dilime giren öğrenciler birinci öğretim harcı ödüyorlar. 2. sınıf öğrencisiyim geçen yıl sonunda yüzde 10'luk dilime girdim ve 1 yıl boyunca bundan faydalanmam gerekiyordu(EK-1 şıkkında belirtilen bakanlar kurulu kararına göre) Fakat sadece tek dönem faydalandım. Ve öğrenci işlerini aradığımda artık yüzde 10'luk dilimin dönemlik olduğunu söylüyorlar.(bkn. EK-2) Fakat ben bu hakkı kazandığımda yıllık ortalamam baz alınmış ve 1 yıl boyunca birinci öğretim harcı ödeyeceğim söylenmişti. Sizce aşağıda EK-2 de yazdığım karar aleyhimde bir karar olduğu için bir hak iddaa edebilir miyim? Bu hak 1 yıl boyunca kullanılmak üzere kazanılmış hak değil midir?

EK-1 İkinci öğretim öğrencilerinden hazırlık sınıfı hariç bulundukları sınıfın bütün derslerini vermek ve bulundukları sınıfın ilk yüzde onuna girmek suretiyle bir üst sınıfa geçmiş olan öğrenciler o yıl içinde normal örgün öğretim öğrencilerinin ödeyecekleri katkı payı miktarı kadar öğrenim ücreti öderler. Bu uygulama 1. 2. ve 3. sınıflar için geçerlidir.(18.09.2009 tarihli Bak.Kur.Kar. md.24)

EK-2 Hazırlık sınıfı hariç. Bulundukları bölümde her bir dönem için belirlenen asgari derslerden başarılı olan ve bu dersleri alan öğrencilerin başarı ortalamasına göre dönem sonu itibariyle yapılacak sıralamada ilk yüzde 10'a giren ikinci öğretim öğrencileri, bir sonraki dönemde birinci öğretim öğrencilerinin öğrenci katkı payları kadar öğrenim ücreti öderler.(26.08.2011 tarihli Bak.Kur.Kar md.5)