+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 16 ileti bulundu.

Konu: Yönetici Aylığı

Yönetici Aylığı Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    71
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Yönetici Aylığı

Bir sitede kiracı olarak oturuyorum. Site 14'er daireleri bloklardan oluşmakta. Burada genel site yönetimi ve ayrı ayrı blok yönetimleri var.Bunların büyük bir çoğunluğu blok yönetimlerini üst yönetime devir etmişler. Ancak benim oturduğum blok bunu yapmamış. Kendi aralarında kimse yönetime talip olmadığı içinde dışarıdan profesyonel bir apartman yönetim bürosuna devir etmişler. Kontratımda yönetim giderleri kiracıya aittir diye yazıyor.
    Üst yönetim; kapıcı ödemeleri, sgk ödemeleri, genel çevre düzenlemeleri, güvenlik ödemeleri, yakıt ödemeleri gibi aklınıza gelen her türlü ödemeyi içeren aylık ödeme alıyor. Bunun içinde sadece su parası yok. Tüm bloklara yapılan anlaşma gereği izsu dan her bir bloğa tek bir fatura geliyor. Parasını üst yönetimin ödediği kapıcı sayaçları okuyor ve bu değerleri profesyonel yönetime bildiriyor. Bu yönetimde daire başına düşen miktarı belirleyip taksimini yapıyor. Bunun haricinde bloklara demirbaş niteliğinde bir şey gerekirse ayrıca ödeme talep ediyor.
    Profesyonel yönetim maaş olarak her bir daire başına aylık 39 TL alıyor. Düşünün 20 TL civarı bir su bedelini ödemesi için 20+39=59 TL ödeme yapıyorum. Demirbaş için alınacak ödemeleri şimdiye kadar benden talep etmediler. Direkt mal sahiplerinden alıyorlar.
    Bu aylık ücreti ben ödüyorum ama kanunen kat malikinin ödemesi gerekmiyormu.Eğer dediğim gibiyse yani bu ücreti benim ödemem gerekmiyorsa hangi kanun maddesi bunu söyler, biri yardımcı olabilirmi.
    Saygılar.

Hukuki NET Güncel Haber

Yönetici Aylığı konulu yargıtay kararı ara
    Yönetici Aylığı konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    .
    İletiler
    1.381
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Yönetici Aylığı

Yönetici Bağımsız bölüm sahibi (kat maliki) ise Demirbaş ve işletme giderlerine, ortak alan giderleri KMK 20 ye göre Arsa payına göre katılmak zorundadır.
    Yönetim giderlerinde ise Normal yönetim giderlerinin yarısı kadar yöneticiye ücret ödenir.
    Normal yönetim gideri nedir?
    Yönetim giderleri tüm kurmay faaliyet giderlerini kapsar.
    idare masrafları Muhasebe, posta, kağıt, kalem, telefon, yönetim için gerekli masraflar vs.

Dosya 1186

Dışarıdan atanan bir yöneticiye yönetim ve muhasebe için makul bir ücret ödenir.
    Konu Hakkaniyetli tarafından (21-03-2012 Saat 19:13:57 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    .
    İletiler
    1.381
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

Madde 40 - Yönetici, kaide olarak vekilin haklarına sahiptir.
    Kat malikleri, kendilerine düşen borçları ve yükümleri yönetici tarafından noterlikçe yaptırılan ihtara rağmen vaktinde ve tamamen yerine getirmezlerse, yönetici, hiçbir tazminat ödemeye mecbur olmaksızın, kendine ait sözleşmeyi feshedip yöneticilikten çekilerek bu yüzden uğradığı zararın tazminini kat maliklerinden istiyebilir.
    Yönetici, yönetim planında veya kendisiyle yapılan sözleşmede bir ücret tayin edilmemiş olsa bile, kat maliklerinden uygun bir ücret istiyebilir,
    (Değişik fıkra: 13/04/1983 - 2814/13 md.) Kat malikleri kurulu, kat malikleri arasından atanmış yöneticinin normal yönetim giderlerine katılıp katılmayacağı, katılacaksa, ne oranda katılacağını kararlaştırır.
    Bu yolda, bir karar alınmamış ise, yönetici yönetim süresince kendisine düşen normal yönetim giderlerinin yarısına katılmaz.
    Konu Hakkaniyetli tarafından (22-03-2012 Saat 09:44:08 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    .
    İletiler
    1.381
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

Yönetim giderleri Bağımsız bölüm sahibine (kat malikine) aittir
    Kiracılar sadece isletme giderlerinden personel giderlerine eşit pay ile diğer giderlere ise arsa payı oranında katılırlar.
    Personellerin kıdem tazminatı ev sahibine aittir.
    III. Temizlik ve bakım giderlerini ödeme borcu
    MADDE 317- Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini (servis)ödemekle yükümlüdür.

Nerede
    nevşehir
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

hocam yeni kaıt oldum ve nerden yeni mesaj yazılacağını bulamadın benimde bir kaç sorum var yanıtlarsanız çok sevinirim.
    sekiz ay önce okulda kavga ettik ve müştekide kemik kırılması varmış ceza maddesinin 87 ve galiba yanlış hatırlamıyorsam 86 maddesindem yargılandım ve dün mahkemem sonuçlandı uyap tan baktım kararda şu yazıyordu nihali karar verildi. hükmün açıklanmasına geri bırakılması ve denitimli serbestlik(kesinleşmedi)
    1.acaba bu kararda ne demek istiyo (tam anlayamadım)
    2.bu karar neticesinde adliyeden sicil belgesi alsam (yargıtay onadıktan sonra) bu suç sicililime işlermi.
    3.memur olmama engel teşkil eden bir durum varmı
    4.bazı üniversite bölümlerine girerken öğrenci güvenlik soruşturmasından geçecektir diyo acaba bu güvenlik soruşturmasından geçebilirmiyim.örnek uçak teknisyenliği
    5.bu karar neticesinde müşteki tazminat davası açabilirmi veyada müşteki hastahane masraflarını karşılamam gerekirmi yada müştekinin masraflarını cevaplarınız için teşekürler

Nerede
    .
    İletiler
    1.381
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı tarlak rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Bir sitede kiracı olarak oturuyorum. Site 14'er daireleri bloklardan oluşmakta. Burada genel site yönetimi ve ayrı ayrı blok yönetimleri var.Bunların büyük bir çoğunluğu blok yönetimlerini üst yönetime devir etmişler. Ancak benim oturduğum blok bunu yapmamış. Kendi aralarında kimse yönetime talip olmadığı içinde dışarıdan profesyonel bir apartman yönetim bürosuna devir etmişler. Kontratımda yönetim giderleri kiracıya aittir diye yazıyor.
    Üst yönetim; kapıcı ödemeleri, sgk ödemeleri, genel çevre düzenlemeleri, güvenlik ödemeleri, yakıt ödemeleri gibi aklınıza gelen her türlü ödemeyi içeren aylık ödeme alıyor. Bunun içinde sadece su parası yok. Tüm bloklara yapılan anlaşma gereği izsu dan her bir bloğa tek bir fatura geliyor. Parasını üst yönetimin ödediği kapıcı sayaçları okuyor ve bu değerleri profesyonel yönetime bildiriyor. Bu yönetimde daire başına düşen miktarı belirleyip taksimini yapıyor. Bunun haricinde bloklara demirbaş niteliğinde bir şey gerekirse ayrıca ödeme talep ediyor.
    Profesyonel yönetim maaş olarak her bir daire başına aylık 39 TL alıyor. Düşünün 20 TL civarı bir su bedelini ödemesi için 20+39=59 TL ödeme yapıyorum. Demirbaş için alınacak ödemeleri şimdiye kadar benden talep etmediler. Direkt mal sahiplerinden alıyorlar.
    Bu aylık ücreti ben ödüyorum ama kanunen kat malikinin ödemesi gerekmiyormu.Eğer dediğim gibiyse yani bu ücreti benim ödemem gerekmiyorsa hangi kanun maddesi bunu söyler, biri yardımcı olabilirmi.
    Saygılar.
    "yönetim giderleri kiracıya aittir" Bu cümle hukuken geçersiz.

YARGITAY 3. HUKUK DAİRESİ
    Esas Numarası: 2001/2313
    Karar Numarası: 2001/3051
    Karar Tarihi: 05.04.2001
    APARTMAN ORTAK GİDERLERİ
    ORTAK GİDERLERDEN SORUMLULUK
    634 s. KMK/20
    818 s. BK/258
    ÖZETİ:Taraflar, kira sözleşmesinde, tamir, bakım ve diğer masrafların kiracıya ait olduğu konusunda anlaşmışlardır.
    Sözleşmenin bu hükmü yorumlanırken, kiralananın alelade kullanılması için gereken giderlerin kiracı tarafından üstlenildiği kabul edilmeli, Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre malikin ortak giderlere ilişkin tüm yükümlülüklerinin kiracıya devredildiği kabul edilmemelidir.
    Kiracı ancak, taşınmazı kullanmanın karşılığı olarak kira parası ile mütenasip ve alelade kullanma ile ilgili basit tamir giderlerinden (işletme) sorumlu olmalıdır.

İletiler
    71
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

cevap icin tesekkurler. bugun bu konu ile ilgili yonetimin avukatiyla konustum,bu avukat ayni zamanda kat malikiminde avukati.bunu kiraci olark neden benden istiyorsunuz diye sordum.cunku diger demirbas odemelerini bizim gibi kiracilara haber bile vermeden ev sahiplerinden topluyorlar.avukat bana bu aylik odemenin bu isi yapmanin (yoneticilik) bir bedeli oldugunu ve bu bedelinde kiracilar tarafindan odenmesi gerektigini soyledi.rica etsem buodemenin kat maliklerine ait oldugu gosterir yasa maddesi veya ictihat numarasi varsa verirmisin.

Nerede
    .
    İletiler
    1.381
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

Buyrun size 2 hukuki kaynak.

Kiracilar sadece işletme giderleri öderler.
    Demirbaş ve yönetim giderlerini kat malikleri öder.

BORCLAR KANUNU
    III. Temizlik ve bakım giderlerini ödeme borcu
    MADDE 317- Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini (servis)ödemekle yükümlüdür

YARGITAY 3. HUKUK DAİRESİ
    Esas Numarası: 2001/2313
    Karar Numarası: 2001/3051
    Karar Tarihi: 05.04.2001
    APARTMAN ORTAK GİDERLERİ
    ORTAK GİDERLERDEN SORUMLULUK
    634 s. KMK/20
    818 s. BK/258
    ÖZETİ:Taraflar, kira sözleşmesinde, tamir, bakım ve diğer masrafların kiracıya ait olduğu konusunda anlaşmışlardır.
    Sözleşmenin bu hükmü yorumlanırken, kiralananın alelade kullanılması için gereken giderlerin kiracı tarafından üstlenildiği kabul edilmeli, Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre malikin ortak giderlere ilişkin tüm yükümlülüklerinin kiracıya devredildiği kabul edilmemelidir.
    Kiracı ancak, taşınmazı kullanmanın karşılığı olarak kira parası ile mütenasip ve alelade kullanma ile ilgili basit tamir giderlerinden (işletme) sorumlu olmalıdır.[/QUOTE]

İletiler
    71
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

bence yönetim giderlerine veya genel giderlere kat malikinin ve kiracının ortak sorumluluğu vardır maddesi iç içe geçmiş saçma bir maddedir.uygulamadan karşımıza yığınla sorun çıkarıyor.kat maliki ve kiracı haklı haksız ödemeler yapmak durumunda kalıyor.yönetici ne yapacağını şaşırıyor.kendimden örnek vermem gerekirse;
    izmirde 70 blok, 1000 civarı ev ve onlarca dükkandan oluşan bir sitede oturuyorum. her 5 bloğa bakan 14 kapıcı, çevre düzenleme işlerine bakan 5 bahçıvan, özel bir güvenlik şirketinin görevlendirdiği onlarca güvenlik elemanı.eminim unuttuklarımda vardır.bunlara ödenen maaşlar, sigorta primleri, kıdem tazminatları, ısınma masrafları, kazan tamirleri vs vs.. yapılması gereken ve yapılan yığınla harcama.bu harcamaları yapabilmek için toplanan aidatlar ve diğer ödemeler. bunların kat maliki-kiracı açısından haklarının karışmaması mümkün değil.bunun yanında dükkanlardan toplanan kiralar.alınan ödemelerin henüz harcanmayanlarının banka fonlarında değerlendirilmesi vs vs.isteyerek veya istemeden de olsa kat malikim ile benim haklarım karşılıklı olarak birbirine geçiyor.peki ne yapmak lazım.yasaya bakıyorsunuz üç beş satır kem küm hepsi o.634 md.20 ve devamında bazı hükümler var.bu hükümlerden beni daha çok ilgilendiren kısmı kiracıların müteselsil sorumluluğu.ödenmeyen aidatlardan başta kat maliki olmak üzere kiracı olarak benimde sorumluluğum var ve bu uğurda ödeme yaptığımda kat malikime ödemem gereken kiradan düşebilirim.düşebilirim derken tabiki genel gider kalemlerini değil, kalıcı demirbaş niteliğinde olan kısımlar.peki ben bir kiracı olarak bunları nereden bileceğim.benden her ay düzenli olarak belli bir para toplanıyor ve haliyle bir yerlere harcanıyor.bu harcamayı yaparken yöneticinin dikkatli olması lazım ama nereye kadar.ben daha şunu yapan bir yönetici görmedim.astığı bir duyuru ile "toplanan avanslardan örneğin bahçe kapısını otomatik olanınından değiştirdik onun için ... tl ödeme yaptık ve kiracı kendi payına düşen ... tl yi kat malikinden alabilir" şeklinde bir duyuru henüz görmedim.peki ben çok meraklı biri olsam ve yönetime desemki her ay veya üç ayda bir düzenli olarak yapılan harcama ve toplanan kalemleri görmek istiyorum. kendimce ayrım yapıcam desem "sen kimsin" derler.diyorlarda.
    sıkça uygulanan bir yöntemde (en azından ben hep bunu gördüm) site yönetiminin vekaletini verdiği avukat ile kat maliklerinin bireysel olarak vekalet verdikleri avukat hep aynı kişi oluyor.işler bir şekilde yönetim-kiracı ve kat maliki-kiracı arasındaki sorun mahkemeye taşınmak durumunda kaldığında kiracı genelde yalnız kalıyor.kat maliki-yönetim bu konularda elbirliği yoluna gidip kiracının üzerine yükleniyorlar.
    en son başıma gelen olay; yönetim kayıtlarında kat malikimin adresi izmir görünüyor. ancak öğretmen olduğu için tayini çıkmış ve şuanda ankarada.yılbaşından önce her bir daireye termostatik vana takıldı ve bunların ödemesinin kat maliklerinden alınacağı söylendi ama geçenlerde elime bu ödeme ile ilgili icra emri geldi.225 tl olan ana borç avukatlık, icra dosyası vs eklenince 500 tl nin üzerine çıkmış.gelen yazıya göre borçlu kısmında öncelikle kat malikim ve izmirdeki adresi yazılı, ikinci sırada benim adım var.şimdi benim buna itiraz etmem abes olur.ama bu ayki kiramıda ödedim.avukat aynı zamanda kat malikiminde avukatı.gerçek adresini falan biliyor.ama eski adresini yazıyor.kat malikim adına tarafıma başkaca bir ödeme emri gönderdiğinde orda ankara adresini yazmıştı ordan biliyorum.beni aradı ve bu ödemeyi ne zaman yapacağımı sordu. bende bu ayki kiramı ödediğimi, nisan kirası günü geldiğinde bunu ödeyebileceğimi söyledim, olmaz derhal öde yoksa eve icraya geliriz deyiverdi.buna benzer örnekleri çoğaltmak mümkün.
    biraz uzun oldu ama kat mülkiyeti ve g.menkul kiralamaları hakkındaki kanunu bu yönüyle ayrıntılı olarak değiştirmedikten ve yönetimi adaletli hesap tutma zorunluluğu getirmedikten sonra daha çok icra dosyası açılır, daha çok mahkemeler meşgul olur.herkes için değil ama bazı avukatlara da böyle gün doğar.

Nerede
    .
    İletiler
    1.381
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

Kiracı kat malikin ödemesi gereken giderleri öder kiradan düşer.
    Kiracının sorumluluğu dolaylı sorumluluktur.
    Kiracının sorumluluğunun üst sınırı kira kadardır.
    10 luk bos.jpg
    Bu örnek tabloyu incelerseniz
    KMK20 ye göre
    Yargıtay ictihatlarına göre
    Kat maliki ve kiracıların hangi giderleri hangi paylaşım metoduyla ödemeleri gerektiğini göreceksiniz.
    Konu Hakkaniyetli tarafından (22-03-2012 Saat 11:06:13 ) de değiştirilmiştir.

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

https:www.hukuki.netshowthread.php95759-Yonetici-Ayligi

dışarıdan apartman yöneticiliği ücretleri

profesyonel apartman yöneticiliği ücretleri

http:www.hukuki.netshowthread.php95759-Yonetici-Ayligi

apartman yönetici ücreti

site yöneticisi maaşı

apartman yöneticisi ne kadar ücret alır

apartman yöneticisi maaşıapartman yönetici aylığıdışarıdan apartman yöneticisi ücretiapatman yoneticisinin ayligi nekadardirsite yöneticisinin aylığını kiracı ödermiprofesyonel yönetici ücretleribina yoneticisi maas site yoneticisine aylik ne kadardiryonetici maasi kac dairelik aparmanlarda gecerlisite yonetim muduru ne kadar maas alirdısardan apartman yoneticiligi aylıgı ne kadar apartman yöneticisi ne kadar maaş alırtek sayacli apartmanlarda su parasi nasil hesaplanir40 dairelik bir apartmandaki yonetici maasıtek sayacli saatlerde su nasil hesaplanirizmir bina yöneticisi profesyonelbina yöneticisi maaş alır mıdaire yöneticisi maası
Forum