Merhabalar,

Bir iki avukat arkadaşıma danıştım ama devletin egemenlik ilkesine dayandırıldığı için dava edilemez dediler.

Benim maaşımdan her ay 450 TL, eşimin maaşından da her ay 250-300 TL SGK parası kesiliyor. Yetmiyor, eczanelerde her defasında 10-15 TL muayene parası alınıyor. Her ay bütçemizden çıkan 650 TL'ye rağmen geçen gün eşimin rahatsızlığı için devlet üniversitesinin hastanesinde 10:30' dan 16:30'a kadar sıra bekledik. Sonra bize yarına kalabilirsiniz dediler de, sinirli itirazlarım sonucu eşimi tamamen baştan savma ve sadece ağız içine bakarak muayene ettirebildim. Aşırı öksürük ve boğaz ağrısı için psikolojik deyip geçiştirdiler. Çıktıktan sonra özel bir hastaneye gidip; 80 TL muayene ücreti ödedik ve hastalığının aşırı ilerlemiş gribal enfeksiyon olduğunu öğrendik.

Gelelim sorunuma; devletimi, ailemden 650 TL aldığı halde sağlık hizmeti veremediğinden dava etmek ve mümkünse sağlık hizmetini almayı reddetmek istiyorum. Devlet maaşımdan SGK parası almasın, bende sağlık hizmeti almayayım. Onun yerine özel sigorta şirketlerine emeklilik ve sağlık sigortası yaptırmayı tercih eder duruma geldim çünkü...

Bu konuda fikirlerinize ve mümkünse bu davayı açabilecek iyi bir hukukçuya ihtiyacım var.