Özellikle hukukçu üyelere ve bu konuda tecrübesi olan üyelerin yorumlarına ihityacım var.Konu kısaca şöyle;
Eşimin açtığı dava red edildi.(Davacı bayan ve şiddetli geçimsizlikten açmıştı daha öncede takipsiz bıraktığı aile birliğinin temelinden sarsılması konulu dava ile birleşmişti)
Şuan eşim ayrı bir evde yaşıyor iş mesleği ve geliri yok.
2yaşında kızımız var dava süresince annedeydi bu konuda tereddütlerim olduğu için henüz çocuğumu alamadım.
Sormak istediğim ise;
3yıllık bekleme süresince bildiğim kadarıyla velayet herikimize de aynı düşüyor.Ben çocuğumundan bunca zamandır ayrı kaldım (haketmedığim halde)ve artık çocugumun yanımda olmasını ıstıyorum.Eğer çocugumu alıp yanımda tutsam (bakımı ve annesıne gosterme konusunda elbettekı zalım yada dusuncesızce davranamam)eşim mahkeme kararı ıle cocugu benden gerı alarak velayet konusunda mahkeme kararı cıkartarak benım bırkere daha cocugumdan ayrı kalmama sebep vrebılır mı?
Kısacası 3yıllık bekleme suresınce velayet kapanın mı olur?yoksa haklı haksız bakılmadan yıne annesıne resmı velayet gecme sansı mevcutmudur?(Eger oyle bır ıhtımal varsa oh ne ala;kadın evı sebepsız terk etsın aylar yıllarca cocugunu babadan ayırsın baba 15gunde bır gorebılsın davası red edılsede kadın sırf para ve ıntıkam ugruna hukuktan bırkere daha menfaat saglayıp bu surede de cocugu babadan esırgesın ve bunu yaparken sadece annelık sıfatını kullansın bu hak mı? adalet mı? hatamız evlenıp aıle olmak mı?benım gunahım ne kı cocugumdan bukadar ayırılabılıyorum?)