İdare Mahkemesi'nde süre yönünden reddedilen davada süre çelişkisi
Dava açma süresi, özel kanunlarda ayrı süre gösterilmeyen hallerde; Danıştay ve İdare mahkemelerinde 60 (altmış), Vergi mahkemelerinde ise 30 (otuz) gündür. Süreler kararın tebliği veya ilan edildiği günün ertesi günü başlar. Buraya kadar herşey normal, ben 27 haziran tarihinde bağlı bulunduğum komisyona dilekçe verdim, dilekçeye cevap süresi de 60 gün olduğundan, 26 ağustos tarihine kadar cevap verilmediğinde talep zımnen reddedilmiş sayılıyor. Peki, zımnen red için gereken 60 günün hesaplanmasında dilekçenin veriliş tarihi mi esas alınıyor, yoksa kuruma ulaşma tarihi mi? Ayrıca dava açma sürelerinin son günü adli tatile denk geldiğinde bu süre adli tatilin bitiminden itibaren bir hafta daha uzuyorsa, verilen dilekçeye cevap süresi de aynı şekilde uzamaz mı? Şöyle ki adli bir kurumda çalışıyorum ve dilekçemi yine adli merci aracılığıyla bağlı bulunduğum komisyona yolladım. Bu durumda cevap süresinin son günü adli tatile denk geliyor, cevap verecek kurum da nihayetinde adli merci ve bana cevabın da adli merci aracılığıyla yapılması gerekiyor. Aslında dışarıdan baktığımda davanın süre yönünden red edilmesi normal gözüküyor, ancak cevap süreleriyle ilgili detaylı bir bilgiye maalesef ulaşamadım ve bu soruyu sormak zorunda kaldım. Verilecek cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: İdare Mahkemesi'nde süre yönünden reddedilen davada süre çelişkisi
Tabiki haklısınız avukat bey ücretsiz profesyonel yardım alabilecek kadar avukat arkadaşım var ama bu saatte kafama takılan bir konu için sadece forumu rahatsız edebilirim diye düşünmüştüm. Yine de teşekkürler
Cevap: İdare Mahkemesi'nde süre yönünden reddedilen davada süre çelişkisi
Peki bu tip bir konuda psikolojik danışmandan mı profesyonel yardım almam gerekiyordu? Bana kızmak yok demişken sizin kızıyor olmanız ilginç olsa da ben yine de kızmayacağım. Doğrusu sizin para ya da arpayı aşmış olmanız da beni ilgilendirmiyor. Ben bir soru sordum cevap vermek ya da vermemek forum üyelerinin elinde verenin de vermeyenin de canı sağolsun, size iyi geceler...
Cevap: İdare Mahkemesi'nde süre yönünden reddedilen davada süre çelişkisi
Ayrıca bugün farkettiğim bir olay da şöyle; yine benim 27 haziranda verdiğim dilekçe savcı tarafından 28 haziranda onaylanarak uyap üzerinden komisyon ekranına düşmüş. Bu durumda 60 günlük cevap süresinin son günü 27 ağustos cumartesi gününe denk geliyor. Benim dava tarihim 27 ekim günüyse süre geçmiş midir, geçmemiş midir?
Cevap: İdare Mahkemesi'nde süre yönünden reddedilen davada süre çelişkisi
ZzerenN rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıca bugün farkettiğim bir olay da şöyle; yine benim 27 haziranda verdiğim dilekçe savcı tarafından 28 haziranda onaylanarak uyap üzerinden komisyon ekranına düşmüş. Bu durumda 60 günlük cevap süresinin son günü 27 ağustos cumartesi gününe denk geliyor. Benim dava tarihim 27 ekim günüyse süre geçmiş midir, geçmemiş midir?
Yargıtay kararlarında temyiz süresinin son gününün idari tatil olması nedeniyle mesainin başladığı ilk günü verilen dilekçenin süre yönünden reddedildiğini okumuştum. Yargıtay, resmi tatillerin dışında kalan tatil günlerini temyiz süresine dahil etmişti.(4 günlük bayram tatilinin idari izinle 9 güne çıkması gibi) Gerekçesi, idari tatil gününde önlem alınarak nöbetçi memurların bırakıldığı, esasen kurumların açık olduğu.... Adli tatillerde aynı şekilde olabilir.
Konu tolg tarafından (10-03-2012 Saat 11:26:06 ) de değiştirilmiştir.
Merhaba.idari mahkemede davam etmekte.Yalnız 24 10 2015 tarihinde dava açmak için verilen yasal sürem doluyor.Usul yönünden dava dilekçemde hata var...
Merhaba, ben de bir Hukuk fakültesi öğrencisiyim ve bir konuda sizlerin yardımını istiyorum. Bahsedeceğim kişi bir yakınım, araç ile şehir merkezinde...
idari dava da verdiğimiz dilekçe süre yönünden red olursa iç hukuk yollarını tüketmiş sayılır mıyız? idare mahkemesi süre yönünden davayı reddederse...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku