Merhaba,

2007 Kuleli Askeri Lisesi'nden mezun oldum. Lise 1.sınıfta geçirmiş olduğum ve net bir teşhis konulamayan bir hastalığı Harp Okulu kampında yeniden geçirince, Ankara Gata'da heyet tarafından verilen " A/ ıı F-ı TSK.SYY bölüm 4 madde 27 gereği tedavisi mümkün olmayan hastalık ile beden eğitimi ile askeri eğitim derslerine devamlı şekilde katılamaz Askeri öğrenciliğe devam edemez. Tehşis:Polinöropati" raporu ile sağlık sorunu sebebiyle atıldım. Herhangi bir tazminat ödemedim, tazminat için bir dava da açmadım. O zaman bu konuları bildiğini düşündüğüm bir avukat tazminat hakkımın olmadığını söylemişti. Fakat bu şekilde tazminat alanların olduğunu duydum. İlk soracağım şey, tazminat hakkım var mı ? Var ise süre aşımı söz konusu mudur ?

Diğer sorum, askerlikten muaf olacağım düşüncesi ile şubeye gittim raporumu alıp. Memur bana, " sana A kodu vermişler, bu şekilde askerliğe de askeri öğrenciliğe de elverişlisin. Seni nasıl atmışlar ?" dedi. Bunları duyunca çok şaşırdım. Raroruma göre askerlikten muaf olmam gerekmez mi ? Eğer memurun dediği doğruysa sonuç ne olacak, bu şekide de maddi ve/veya manevi tazminat hakkı doğmaz mı bana?

bu konuda bilgisi, fikri olanlar yardımcı olursa çok sevinirim. Saygılarımla,

Aykut