Türk vatandaşlığına alınmak için ilk müracaat yurt dışında konsolosluklara, yurt içinde ise valilik havalesi ile il nüfus ve vatandaşlık işleri müdürlüklerine yapılır.
403 Sayılı Türk Vatandaşlığı kanuna göre Yabancı Uyruklu şahısların Türk Vatandaşlığına alınmaları için Türk soylu olanlara en az 2 yıl Türk Soylu olmayanlara ise 5 yıl Türkiye'de kesintisiz ve kanuni ikamet etmiş olma şartı getirilmiştir.
Türkiyeye gelip de ben kendi ülkemin vatandaşlığından çıkıp Türk vatandaşı olmak istiyorum diyen birisi vatandaşlık hakkını kazanmak için 2/5 yıl ikameti Türkiyede tamamlamalımıdır? 2 veya 5 yılını dolduran hemen vatandaşlık için başvuramazmı?
ayrıca Türk soylu derken kastedilen nedir?
bu arada Türkiyeye yasal yollardan giriş yaparak vatandaşlık için başvuran ve 2 yılının dolmasını bekleyen Türk soylu insan devlet tarafından korunacakmı yoksa kendi ülkesinin talebi üzerine sınırdışı mı edilecek ?
Maalesef adından belli değil fena halde yanılıyorsunuz.
Yabancı uyruklu ama Türk soylu olan birisi ülkemizde çalışma izni almak için başvurduğunda "Ben Türk soyluyum" demesi yetmiyor elbette.
Burada anladığım kadarıyla soruyu soran arkadaş bunun nasıl belgeleneceğini öğrenmek istiyor ki ben de bunu öğrenmek istiyorum.
Örneğin Tatar asıllı Rus vatandaşı birisi ülkemizde yaşıyor ve Türk soylulara uygulanan yasa ile ilgili olarak çalışma izni almak istiyor. Alabilir mi?
Bana göre belki de hepimize göre Tatarlar Türk soyludur. Ama yasayı uygulayacak kişiye göre de öyle mi? Diyelim ki öyle. Bunun nasıl belgelenmesini isteyecek. Başvuran kişinin pasaport ya da ülkesinden aldığı bir kimliğinde Tatar olduğu yazması yeterli mi? Annesi ve babasının adlarının Tatar yani Türk adı olması yeterli mi? Adını baskı altında zorunlu olarak değiştirmişse gerçekten Tatar ya da Türk soylu olduğunu nasıl belgelemesi ya da kanıtlaması istenecek?
Görüldüğü gibi o kadbar basit değil.
Bu konuda bilgisi olanlar bunu bizimle paylaşırsa çok memnun olurum.
Sevgiyle kalın
Türk Vatandaşlık Kanunu md 7 ye göre Türk soyundan olanlarla, eşleri ve çocukları 5 yıllık ikamet şartı ve Türkiye'de yerleşmeye karar verdiğini davranşı ile teyit etme şartı aranmaksızın İçişleri Bakanlığının teklifi ve Bakanlar Kurulunun kararı ile Türk vatandaşlığına alınabilir.
Devletin kendi toplumunun ırkından, soyundan, kültüründen olan, dilini konuşan yabancı ülke vatandaşı veya vatansız kişileri kendi vatandaşlığına alırken kolaylık sağlama amacı güdülür. Türk soyundan gelme vasfnı açıklar nitelikte sanırım bu cümle.
Mültecilerin ve iskan hakkındaki mevzuat dışında olarak yurt tutmak maksasdıyla gelen yabancıların, pasaportları olsun olmasın Türkiye' ye kabulleri İçişleri Bakanlığının kararına bağlıdır.
Saygılar!!!
Türk Vatandaşlık Kanunu md 7 ye göre Türk soyundan olanlarla, eşleri ve çocukları 5 yıllık ikamet şartı ve Türkiye'de yerleşmeye karar verdiğini davranşı ile teyit etme şartı aranmaksızın İçişleri Bakanlığının teklifi ve Bakanlar Kurulunun kararı ile Türk vatandaşlığına alınabilir.
Devletin kendi toplumunun ırkından, soyundan, kültüründen olan, dilini konuşan yabancı ülke vatandaşı veya vatansız kişileri kendi vatandaşlığına alırken kolaylık sağlama amacı güdülür. Türk soyundan gelme vasfnı açıklar nitelikte sanırım bu cümle.
Mültecilerin ve iskan hakkındaki mevzuat dışında olarak yurt tutmak maksasdıyla gelen yabancıların, pasaportları olsun olmasın Türkiye' ye kabulleri İçişleri Bakanlığının kararına bağlıdır.
Saygılar!!!
üstat güzel açıklama yapmışsın ama arkadaşın sormuş olduğu soruların bazıları cevapsız kalmış. şurada hemfikiriz: Türk soyluların vatandaşlığa alınmasında kolaylık sağlanıyor ama bu şahıslar Türk soylu olduklarını bize yani Türkiye Cumhuriyetine nasıl ispat edecekler? Eğer öyle bir ispat şartı yok olsaydı her önüne gelen ben Türküm deyip vatandaş olmak istemez miydi? bilgisi olan arkadaş varsa paylaşırsa sevinirim.
Konu caracuzu tarafından (04-06-2008 Saat 13:17:23 ) de değiştirilmiştir.
,
türk soylu belgesi,
yabancilar ucun turk soylu nasil alnir,
türk soyluluk belgesi nasıl alınır,
türk soylu ülkeler,
türk soylu yabancılar hangi devletler,
türk soylu yabancı ne demek,
turk soylu yabancılar vatandaş kaç yılda alınır,
turk soyluluk belgesi nasil alinir,
türk soylu olmak ne demek,
turk soylu oldugunun ispati,
soylu kimlerdir,
pasaportlarda yazan uyruk ne anlama geliyor,
turk soyluluk belgesi,
tutk soylu tanimi,
turk soyli vatandaslik haki,
turksoyluluk belgesi,
Türk soylu yabancı uyruklu olmak ,
turk soylular kimdir,
türk soylu belgesi ne işe yarar,
turk soylu ne demek,
kimler türk soylu sayılır
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku