Dairesi ONÜÇÜNCÜ DAİRE
Genel Evrak Yıl - No 2009-11431
Esas Yıl - No 2009-660
Davanın Türü İPTAL DAVASI(TEMYİZ)
Davanın Konusu TAM YARGI DAVALARI
Geldiği Yer ANKARA 11.İDARE MAHKEMESİ
Geldiği Yer Esas Yıl - No 2004-986
Geldiği Yer Karar Yıl - No 2006-3156
Geldiği Yer Temyiz Yıl - No 2008-940
Bölgeden Gönderme Tarihi
Daireye Geliş Tarihi 28/01/2009
İstem YOK
İstem Sonucu -
YD ile ilgili İstem YOK
YD ile ilgili İstem Sonucu -
YD İtiraz ile ilgili İstem YOK
Dosyanın Son Aşaması İLGİLİ MAHKEMEYE GÖNDERME
Karar Sonucu BOZMA
Karar Tarihi 21/10/2011
Karar Yıl - No 2011-4602
Bölge idare mahkemesinde lehimize sonuçlanan dava Danıştay'da temyiz neticesi Bozma kararı ile ilgili mahkemeye geri gönderildi. 4 aydır herhangi bir değişiklik yok. Kazandığımız tutar ve faizi için icra takibine başlamak doğru mudur? Yoksa bu Bozma kararı ne anlama gelmektedir?
İdare Mahkemesinin lehinize olan kararı bozulmuş ve siz hangi kazandığımız tutar ve faizi için icra takibine başlatmayı düşünüyorsunuz? Karar Düzeltme sürecini de unutmadınız umarım.
Danıştay Mahkemenin verdiği kararı neden bozmuş , öncelikle onu öğrenmek gerekiyor. Bazen davanın esasından dolayı bozma kararı çıkabiliyor, bazen de Danıştay sadece usuli birtakım eksikliklerden dolayı Bozma kararı verebiliyor. Usulden ötürüyse karar halen lehimize olacaktır diye düşünüyorum. Bu durumda yine de beklemek mi gerekiyor? Ayrıca bu dava 2004 yılından beri sürüyor. Acaba daha ne kadar birz zaman daha sürer?
Danıştay Mahkemenin verdiği kararı neden bozmuş , öncelikle onu öğrenmek gerekiyor. Bazen davanın esasından dolayı bozma kararı çıkabiliyor, bazen de Danıştay sadece usuli birtakım eksikliklerden dolayı Bozma kararı verebiliyor. Usulden ötürüyse karar halen lehimize olacaktır diye düşünüyorum. Bu durumda yine de beklemek mi gerekiyor? Ayrıca bu dava 2004 yılından beri sürüyor. Acaba daha ne kadar birz zaman daha sürer?
Davanızı kim takip ediyor? Siz mi yoksa avukatınız mı? Dava ya Karar Düzeltme aşamasındadır ya da İdare mahkemesi kararında direnmiştir. Ya da bunların hiçbirisi olmamış ve İdare Mahkemesi Danıştay kararı doğrultusunda karar almış ve bunu temyiz etmemişseniz karar kesinleşmiştir maalesef.
bu zamana dek kendimiz taki ettik. şu anda bir avukata vekalet veriyoruz. Onun da fikri bozma kararına istinaden tebligat yapılmasının ardından içeriğini anlayabileceğimiz şeklinde. Bize henüz hiç tebligat ulaşmadı. Bizde ne yapacağıomız bilemez bir halde kaldık. Sürecin ne kadar olduğunuda kestiremiyoruz zaman anlamında. Uzun mu sürer, zaten 8 yıl olmuş başlangıçtan itibaren. Şimdi söylediğim gibi vekalet veriyoruz.
Vekalet vermiş olduğumuz avukatımızın verdiği bilgiye göre Danıştay'ın Bozma kararı usulen eksikliklerden dolayı. Yargılama giderlerindeki eksikliklerin düzeltilmesi yönünde bir bozma imiş. Buna istinaden de avukatımız tebligatı vermiş olduğumuz vekaletle elden teslim alarak akabinde icra işlemlerini başlatacakmış. Bölge İdare Mahkemesinde tazminat haklarımızla birlikte anaparamızı geri alabilecek şekilde zaten davayı kazanmış idik. Ayrıca davalı kurumlar düzeltme neticesinde temyize gitseler bile avukatımız; bizim icra başlatarak paramızı almamızda herhangi bir sorun olmadığını söyledi.
Mesele şimdi anlaşıldı. Bu durumda avukatınız elbette ilamlı icra işlemi başlatabilir. Ancak tazminat konularında icra işlemlerini başlatmak için mahkeme kararının kesinleşmesini beklemek daha iyi olur diye düşünüyorum.
Merhaba, bilgilendirmeniz için size de ayrıca teşekkür ederim. Bizim avukatımızda sizinle aynı fikirde idi. Hatta oda "Kararda hükmedilen tazminata ilişkin bugün dahi icra takibi başlatılabilir.
Ancak Danıştay’ın verdiği Bozma kararına istinaden tekrar yapılacak yargılama sonucunda başka bir karara hükmedilirse, o zaman icra sonucu teslim alacağınız parayı geri ödemek zorunda kalırsınız.
Bu sebeple tazminat kararlarının kesinleştikten sonra icraya konulmasını öneririm" demişti. Fakat bozma kararının yargılama giderleriyle alakalı olması ve farklı bir sorun olmaması durumunu bizzat kendisi öğrenince dün itibariyle böyle bir fikir değişikliğine gitti. Bizde 8 yıldır süren bu davanın artık bu son dönemeçte ne kadar daha süreceği konusunda bir fikir edinmek istedik. O nedenle de bu başlıkta bir konu açtık. Fikriniz Var mı acaba?
Kararın kesinleşmesini beklemek özellikle aynı icra takibiyle yargılama masraflarının da tahsili yönünden daha iyi olur diye önceki yorumda bulundum. Yoksa kararın kesinleşmesini beklemek zorunda değilsiniz demiştim. Davalı idare temyize gitti mi peki? Karar Düzeltme ve/veya temyize gitmemişse karar kesinleşmiştir zaten. Eğer mahkeme kararında sadece yargılama masrafları yeniden hesaplanarak düzeltilecekse, kararın kesinleşmesi artık çok fazla süre almaz diye düşünüyorum ancak yine de 1 yılınızı daha alabilir derim.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku