Merhaba ;

4 aydır bir yapım şirketinde ''Kameraman'' olarak çalısıyorum.Mavi Karadeniz Tv ve Rumeli Tv'de Perihan Savaş'ın sundugu bir ekonomi programı yaptık.
Program yapımında şirket içi çalışanlar gidilecek bölgede ki firmaları arıyarak en az 5 dakika olmak koşulu ile reklam vermeleri amacı ile satışlar yapıldı.En son Samsun,Trabzon olmak üzere birçok firmaya gidildi ve çekimler yapıldı.
Çekimlere çıkılmadan önce şirkette üzerimize alınan Kamera Laptop Trıpot vs malzemeler ve gidilecek olan fırmada her arttırım için 25ytl alıcagımızı yazan bir kagıt ımzaladık. ( maaş artı prim ile çalısıyorduk,yani içerdekı arkadaslar fırmalar ıle 5dakıka reklam çekimi ile anlaşıyordu fakat firmaya biz gittigimizde bu süreyi 7.5 dakıka 10dakıka 15 dk... vs arttırdıgımızda her artan 2.5 dakıka ıcın 25ytl almamz gerekıyodu)

Durum şudur ki işe 10. ayda girmeme ragmen sıgortam 11. ayın 15inde yatırılmaya başlamış,ayrıca işe girdigim den bugune ( 27.02.2012) 4 ay oldu ve ben hala maaşımı ve primimi alamadım....

İşe başlarken 1250ytl maaş artı 140 ytl yol + arttırım için 25ytl olarak anlaşmıştık ; fakat bu anlaşmadan ötürü herhangi bir yere imzalarımız atılmadı....Yani bu ücretleri ıspat edemem ama çekime cıkmadan önce imzalamış oldugum prim kagıdını şirketten alabılırsem onu ıspatlıyabılırım...Ayrıca gittigimiz tüm firmaların ve dakika olarak arttırım yapılan tum fırmaların listesi elimde mevcut bulunmaktadır...Şirkette çalıştıgımı gerek sigortam yatırıldıgı için gerekse Mavı Karadeniz'de yayınlanan ''Ekonomi Sahnesı'' programnın sonunda ki Roll-Caption yani program sonunda çalışanların yazdıgı akışta ismim kameraman olarak geçiyor.Mavı Karadeniz tv'den bu band kasetını cd olarak alabılırım.

Sormak istediğim sorular

+ Maaşımı ve primlerimi almak için hukuksal olarak nasıl bir yol takip etmeliyim?

+ Maaşımı kagıt üzerinde anlaşmasakta 1250ytl + 140 ytl yol + prim olarak alabirmiyim ?

+ Yoksa firma sahibi beni askeri ücrette çalışıyor olarak gösterip sigortayı yatırdıgı süreçte mi toplam ücreti verir ?

+ Eğer ki sigorta yattıgı süreçte ki kadar askeri maaş olarak toplam ücreti yatırırsa ; sigortamı geç başlattıgını tv kanalından alacagım Roll-Caption'da eski tarihlerde yayınlanan programda ismimin geçtiğini gösterip ıspat edebilirmiyim?

Bugüne kadar birkaç kere 100ytl,50ytl,300ytl vs ara ödemeler yaptı ve ben bu parayı aldıgıma karşı makbuza imza attım...Tüm bunlar içinde
bugüne kadar toplam 1375 ytl almışım ; kalan para ise maaşlar ve prim olarak 4.050 ytl , ayrıca 3 gun sonra yine bir maaş ve yol ücreti daha alınacak....(01.03.2012)..............Şirket şuanda kanallar ile anlaşma yapamadıgından çekimlere çıkılmıyor bu nedenle para kazanamadıgı için bana daha sonra ödeme yapacagını söyluyor....

Uzun yazdım ama öz yazmak istedim, konu hakkında yardımcı olursanız sevınırım.