iyi günler sayın hukukçular ve sayın hukukseverler,
bugün bir arkadaşımla aramızda bir borç verme işlemi oldu ve senet aldım.
ancak başka bir arkadaşımdan duyduğum kadarıyla aldığım senetin düzenleme tarihinden itibaren en fazla 2 yıl sonrasına vade tarihi yazabiliyormuşuz.
benimde elimdeki senet 2 yıl vadeli(düzenleme tarihi bugün vade tarihi 25.02.2014)
eğer elimdeki senet 2016 yılına vade atsaydık geçersizmi olurdur.
sorum kısacası şu senedi düzenleme tarihinden itibaren kaç yıl sonrasına kadar vade konabilir belli bir süre varmıdır.2 yıl 5 yıl 10 yıl gibi
Sorunum benzer olduğu için yeni konu açmak istemedim.Gecen hafta müşteriye ürün götürdüm fakat parasının yanında olmadığını ertesi gün ödeme yapacağını söyleyip bono verdi bana. tanzim tarihi 01.03.2012 ödeme tarihi 02.03.2012 ve bugün 05.0.2012 oldu parayı ödemedi.Sormak istediğim bir gün vadeli bono olur değil mi? Yardımlarınız için teşekkürler.
İyigünler bu konu hakkında bilgisi olan her kim varsa soruma yanıt verirlerse çok sevinirim sürekli çalıştığım bir firma var ve sürekli senet ile çalışıyorum akabinde aylık düzenli olarak senetlerim devam etmekte ama 31.03.2012 tarihli senetimi (2500.tl) maddi sıkıntı yüzünden ödeyemedim 15 gün geçti üstünden ve banka tebliğ yolladı acaba icraya verilirse senetim nasıl bir yol ve zaman süresi vardır? icraya verilip verilmediğini ben bilebilirmiyim? ve icra ya verilmişse kaç gün içinde icra takibi başlar ?acaba bilgilendirirseniz allah rızası için çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler .
Hakkında açılmış bir dava veya icra takibi var mı.? Tarafı olduğun davanın yer ve tarih bilgileri .? 118 99 u arayın,uyap iş birliği ile öğrenin yazıyor.
E devlet şifresi faydalı.Bu şekilde de öğrenilebiliyor her halde.
Hakkında açılmış bir dava veya icra takibi var mı.? Tarafı olduğun davanın yer ve tarih bilgileri .? 118 99 u arayın,uyap iş birliği ile öğrenin yazıyor.
E devlet şifresi faydalı.Bu şekilde de öğrenilebiliyor her halde.
Forumlarda aradım ama bulamadığım için en iyisinin bu başlık altına yazmak gerektiğini düşündüm. Eğer sorunumun cavebı başka yerde varsa peşinen özür dilerim ve ilgili yere yönlendiriseniz sevinirim.
Sorunum tam olarak şudur:
İki gün önce başka bir işlem için türkiye.gov.tr adresine girdiğimde hakkımda icra takibi olduğunu tesadüfen gördüm. Alacaklı-Vekili bilgilerinden avukata ulaştım. Borcun ne olduğu hakkında bile bir bilgim yoktu.
Bana verdikleri bilgiye göre, Nisan-2007, Mayıs-2007, Haziran-2007,Temmuz-2007 tarihlerine vadeli 50 TL'den 4 adet senet borcum olduğunu söylediler. Kime, ne için diye sorduğumda İstikbal Mobilya ... adresi dediler. Kendilerine ben böyle bir alışveriş yaptığımı hatırlamıyorum dedim, bilgi istedim veremediler.
Akşam evde eski evraklarıma baktığımda senetlerin ne olduğunu çözdüm. Evlenirken almış olduğumuz bir yatak için kalan son 4 senetti.
Ancak şöyle bir problem var:
1. İlgili ürünü aldığım işyerinin o zamanki ismi farklıydı ve ben 2007 de senetleri ödemek için gittiğimde onlar taşınmıştı. Yeni adreslerini de bulamamıştım. Anladığım kadarı ile "İstikbal Mobilya" bayisi olduklarından isimleri değişmiş o zaman. Dolayısı ile onların bana telefonumdan veya adresimden ulaştıklarında öderim diye düşünmüştüm. Bugüne kadar arayan soran olmadığından dolayı unuttum.
2. Söz konusu senetler 2007 yılına ait ve şu anda 2012 yılında olduğumuzdan 5 sene geçmiş. Bu kadar bekletmeleri ve bugün toplam 200 TL için 830 TL talep etmeleri normal mi? 200 TL Borç, 240 TL kambiyo faizi (%9 dan hesaplıyorlarmıs) dediler. Ama faizin %9'dan hesaplayınca 107 TL tutması gerekmiyor mu? (Avukat Hanıma bunu söylediğimde "git icra mahkemesinden öğren" diye bana göre çok terbiyesizce bir cevap aldım. Sonuçta onlar beni bulmadılar ve ben onlara ulaşıp "hakkımda takibiniz varmış" diye başvurdum.)
3. 200 TL borç + yasal faiz + dosya masrafı vs ile 830 TL olur mu?
Yukarıdaki bilgiler ışığında ne yapmamı tavsiye edersiniz. Borcumu ödemek istiyorum ama hak-hukuk ne ise onu ödemek istiyorum. 5 sene geçmesine rağmen zaman aşımı oluyorsa -ki anladığım oluyor- ben yinede borcumu ödeyeceğim.
Not: Türkiye.gov.tr'ye göre 1 Mart 2012 'da işlem yapılmış.
Yardımlarınız için peşinen teşekkür ederim.
Saygılarımla
Özkan Şengül
Konu ozkansengul tarafından (28-04-2012 Saat 12:23:00 ) de değiştirilmiştir.
,
senet kac yil gecerlidir,
senetlerin geçerlilik süresi ne kadardır,
senetlerin geçerlilik süresi kaç yıldır,
bir senedin geçerlilik süresi,
senetin geçerlilik süresi nedir,
senetler kac yil gecerlidir,
senet kaç yil geçerli,
senet ne kadar geçerlidir,
senet ne kadar süre geçerlidir
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku