Eşim evi terk ederek boşanma davası açtı.Geçtiğimiz günlerde dava sonuçlandı ve ben boşanmaya karşı çıktığım için red edildi.
Dava süresince avukatımla beraberdim.Tüm iddia ve suçlamaların sabit deliller ile aksini ve eşimin boşanma isteğinde haksız evlilik birliğinde kusurlu olduğunu deliller ve tanıklarımla (eşimin tanıkları dahi benim haklılığımı anlattı)bu duruma geldik.Boşanmayı istememe sebebim ise sadece kızımdır.
Dava bittikten sonra eşim kızımı bana bıraktı.(Zaten istemediğini bakamayacağını belirten delillerimde vardı sadece tedbir nafakası için vermiyordu).Şuanda görünen kızım (2yaşında)3yıl benimle yaşayacak.Ancak durumuma özel sormak istediğim konular var ki bunları avukatımla konuştuğumda moralim bozuluyor bir başka tecrübe ve fikir almak için buradayım.
1.3 sene içerisinde eşim kafasına eserde kızımı geri ver diyerek dava açarda velayeti yada geçici velayeti alarak kızımı kullanabilir mi?
2.3sene sonunda kızım benimle yaşadığı için yaşı 5te olsa velayetini almama yeterli bir yaş ve sebepmidir?
3.Eşimin bir başka erkekle ilişkisi var (evi terk sebebi olduğunu bizzat belirttiği delillerim var)ve kendi satın aldığı evde (benim paramla alındı hayatında tek kuruş kazanmış insan değil)bir erkekle beraber.Adam evli ismini adresini vs biliyorum.Birlikte çektiğim dışarıda ve evlerine girip çıkarken çekilmiş resimler,sahte facebook adresleri,gizli telefon numaraları gibi delillerim var).Adam eve girip gece orada kaldığında polisi arayarak baskın yaptırmayı düşünüyorum ancak avukatım zina suç değil ancak boşanmamıza yardımcı olur ama velayeti alamayız dediği için elim kolum bağlı bu rezil pisliğe seyirci kalıyorum.
4.Eşimin eski eşinide aldattıgına daır delillerim (resım belge el yazısı ses kaydı)de var yanı bu ısı adet halıne getırdıgı ortada.
5.Eşim bu erkek ile beraberken eve baskın yaptırsam ve boşanma davası ile birlikte velayeti istesem 2 yaşındaki kızımın velayetini alabilirmiyim?Tabiki elimdeki delilleride sunarak.
6.Dun aksam mesaj gonderdı 3 sene sonra cocugumu alıcam ve soyadınıda degıstırecem dıye.Resmen yıkıldım bunu yapabilirmi?Sadece anne diye velayeti alarak benim evladımı mahvetmesine soyadına varanadek kullanmasına hukuk müsade eder mi?
Artık kendimi zor tutuyorum.Bunca zamandır çektiğim acılar ve haksızlıklar gördüğüm rezillikler tedirginlikler beni mahvetti.Sadece kızmı bensiz bırakmak istemediğim için duruyorum yoksa katil olmam an meselesi.Lütfen bana akıl verin ben ne yapabilirim?yasal haklarım neler?yasalar ortada ama işleyişte maalesef sıkıntılar var.Ben bunlardan korkuyorum çocugumu ona emanet edemem yada hakımın ıkıdudagının arasına bırakamam.