Merhabalar,

30 kişinin üzerinde çalışanı bulunan bir şirkette işe girişte asgari ücretten iş akdi imzalamak zorunda bırakıldım, her hangi bir yazılı ihtar/uyarı almadan çalıştığım 9 ay boyunca maaşımın tamamı elden ödendi, yaklaşık 1 hafta önce işveren tarafından geçerli sebep gösterilmeden iş akdim tek taraflı olarak fesih edildi. İşsizlik maaşına başvurduğumda aylık -400TL kayba uğrayacağımı öğrendim.

Üzerinde ödeme miktarı ve şekli yer almayan Fesih ibranamesini "Her türlü hukuki hakkım saklı kalmak koşuluyla kabul ederim" yazarak imzalamıştım. Çalışırken aldığım imzalı kaşeli maaş yazısı ve sadece 1 ay bankaya yatan maaş dekontu ile ilgili SSK Müdürlüğü ve mahkemeye başvursam gerçek maaşımı tespit ettirip hakkımı alabilir miyim ? işe girişte asgari ücret tutarı yazan iş akdini imzalamış olmam hakkımı aramama engel midir ?

Gelecek hafta İstanbul'da bir Avukata danışarak hareket etmeyi düşünüyorum, öncesinde konu ile ilgili kişilerin de görüşlerini almak istedim. Süreç hakkında burada bilgilendirmede bulunacağım.

Teşekkür ederim,