Saygılarımla İyi akşamlar diliyorum,

Sevgili arkadaşlar aşağıda detaylarını vereceğim konu ile ilgili yorum ve önerilerinizi rica ediyorum.

- 2006 yılında Rusya uyruklu bayanla evlendim. 2008 yılında bir oğlumuz oldu. 2011 yılında anlaşmalı olarak boşandık. Eşim tazminat nafaka vs istemedi. Mahkeme çocuğun velayetini takdiren anneye verdi. Bana ise başka şehirde yaşadığımdan dolayı 3 ayda bir oğlumu görme hakkı verildi.

- 2011 yılının nisan ayının ekim ayına kadar çocuğu bana verdi. kendisi Antalyda'da çalıştığından dolayı çocuğa bakmakta zorlandığını benim yardımcı olmamı istedi. Tabii ki oldum. Ekim sonunda gelerek çocuğu aldı. Aralık ayında yine ben aldım ve bu tarihten itibaren 15.02.2012 tarihi itabariyle çocuk halen bende. İstediği an gelip alabileceğini devamlı telefon ve sms yolu ile bildirdim. Ancak ekonomik ve iş durumunu öne sürerek almaya gelmiyor.

- Her hafta almaya geleceğini söylüyor (son üç haftadır). Biz hazırlığımız yapıyoruz, çocuğa annesinin geleceğini söylüyoruz ancak gelmiyor. Çocuğum psikolojik olarak etkileniyor.

Asıl Konu:

- Boşandıktan sonra da hayatım devam ettiğinden şubat 2012 de tekrar evlendim. Eski eşim bunu öğrendiğinden itibaren, sms, msn, telefon vb. yollardan sürekli beni tehdit etmekte. Çocuğa yeni baba bulacağını, çocuğu Rusya'ya kaçıracağını ve bir daha asla göremeyeceğimi söyleyerek beni tehdit etmektedir. Oysa ki ben boşanma davamızda aynı durumdan endişeli olduğum için, hakime bunu ifade etmiştim. ve karara "Çocuk babanın yazılı izni olmadan yurtdışına çıkarılamaz" maddesi eklendi.

- Kesinlikle çocuğu annesinden ayırmak gibi bir istek ve niyetim yok. Her zaman iyi niyet ile yaklaştım. Hukuk ve insanlığın öngördüğü çerçevede oğlumla görüşmeye devam etmek istiyorum. Bakamayacaksa tabii ki de oğluma seve seve bakabilirim ve imkanım var.

- Konunun yine karışık bir kısmı ise; benim evlendiğim kadın almanya'da yaşıyor ve iki kızı var. Ben de zaten almanca tercüman olduğumdan almanyaya gitmek gibi bir sıkıntım yok ve gideceğim. Eski eşim bunları duyduğunda iyice çileden çıktı ve yine rusyaya "illegal" yollardan kaçırma tehditi. yeni eşime hakaret, çocuklarına p*ç gibi terimlerle beni sms ve msn yollarıyla tehdit etti.

Sevgili arkadaşlar,
Eski eşim sürekli huzurumu kaçırmakta, benim ve oğlumun psikolojisini bozmaktadır. Avukat tutma durumum yok maalesef. Savcılığa bu durumun belirlenmesi için bir dilekçe vermek istiyorum. En azından daha sonra açılacak davalara delil teşkil etsin ve eski eşim bir uyarı alsın diye.

Sizce ne yapmalıyım?

Okuduğunuz için teşekkürler.