Öncelikle iyi çalışmalar diliyorum. 2 ay önce yaya geçidinde toplulukla beraber caddeden karşıya geçerken üzerime doğru hızla yaklaşan arabadan korktuğum için kendi kendime "biraz yavaş gitsen ne olurdu" şeklinde mırıldandım. Sürücü bu mırıldanmamı küfür zannetti heralde ki aracın camını açıp (polis merkezinde ifademde yazarken ağladığım derecede korkunç) şahsıma küfürler etti. O an şok oldum etrafımdaki tüm erkekler o küfürleri duydukça sürücüye kızacaklarına bana yiyecekmiş gibi bakmaya başladılar güldüler mahvoldum anlatamam. Çocuğunun kulaklarını duymasın diye kapatmış bir bayan "polisi arasana" diye bağırınca aracın plakasını alıp polisi aradım ve o kişiden şikayetçi oldum. Asıl beni yaralayan ise eve gelip olayı eşime anlattığımda "susamadın dimi" demesi oldu. Buda yetmezmiş gibi o sürücü benden şikayetçi olmuş güya ben ona küfür etmişim. Araçta da yalnız değil yanında iki kişi daha varmış ve onlarda şahit miş benim ona küfür ettiğime. Benim şahidim yok tabi. Etraftaki esnafın kameralarının incelenmesini istedim ifademde ama ne kadar işe yarar bilemiyorum. Şimdi sulh ceza mahkemesinde hem müşteki hem şüpheli olarak davam açılmış. Tamamen yalnızım hiçbir desteğim yok o günden beri uyuyamıyorum kendimden utanıyorum. Yalnız dışarı çıktığımda tedirginlik yaşıyorum huzurum kalmadı. Üstüne üslük birde dava sonucu ben suçlu olur muyum bu beni çok üzüyor. Size yalvarıyorum bana bir yol gösterin avukat tutmam gerekir mi? Hakim beni suçlu bulur mu onun yalan da olsa şahitleri var sonuçta. Ben ne yapmalıyım? Öğretmen adayıyım sicilimde haksız yere suç olursa ben bunu kaldıramam.
Cevap: Bu küfürlerden sonra bayan olduğuma utanıyorum
Burda bayan yada bay olmanız önemli değildir.Benzer bir şey bir erkeğin başına da gelebilirdi.Durumu karşı tarafa sorsak yanında çocuk olan bir bayanın nasıl böyle küfürler ettiğini anlamadık kanımız dondu diyecek.Yani biz o an orda kimin kime ne dediğini bilemeyiz.Hakimler insan sarrafı olmuş kişilerdir.Eminim ki en doğru kararı vereceklerdir.Geçmiş olsun.
Samsun merkezde bir akrabam ile çalıştığı yer etrafında dolanırken 100 metre ilerimizde bağrışmalar vardı.Oraya doğru ilerledik hat arabasının gittiğini gördük.Limon satan birisi hat şöförünün bayana çok ağır hakaretler ettiğini söyledi.Aracın plakasını almış tabi,akrabamın iş vereni ne olmuş dedi.Bayana hakaret edilmiş dedik niye indirmediniz dedi.Akrabama hattın müdürünü ara dedi.Ben bayanın yanına gittim çok korkmuş ağlıyordu ve sığındığı tavukçudan bir yerleri aramaya çalışıyordu.Ben abla hattın müdürünü arıyorlar tahmin edeceğinizden fazlasını yaparlar dedim.Akrabam geldi isterseniz polisi arayıp şikayetçi olun dedi.Bayan polisi arasam ifade alınacak dedikleriyle kalacak dedi.Ben akrabam gidince bayana akrabamın işvereninin adını söyleyip konu ile ilgileneceğini söylediğim zaman ismin yabancı gelmediğini söyleyip tanıştırırmısın dedi.Evet deyip yanına götürdüm ben şunun kızıyım dedi tanış çıktılar.Bayan gitti tabi,aradan yarım saat felan geçti.Hat aracının sahibi ile bir kişi geldi.Bana olayı anlat dedi bende limoncudan duyduklarımı anlattım.Sonuç olarak hakaret edenin işine son verildi.Fiziksel zarar verildimi bilmiyorum.Eğer bir yerleri eksilsin deseydi muhakkak yerine getirilirdi ona eminim.
Olayı yaşadığınız yerde tepki verilmemesi orada bulunanların ayıbı.Size olmadık küfürler eden şahıs emin olun normal hayattada ağzı bozuktur.İnşallah bir gün hak ettiğini bulur.
Olayın olduğu yerde polis ifade alsaydı tabi tanık varsa lehinize olurdu.
Hem küfür edip hem polisimi aramışsınız yani.İfade vermişsiniz mahkemede yaşadıklarınızı sözlü anlatırsınız.Bill 187 nin dediği gibi Hakimler insan sarrafı olmuşlardır.Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim. Olay yerinde bir kadın vardı benden başka o kadıncağızda çocuğunu uzaklaştırmaya çalıştı kimi şahit diye tutabilirdim ki? İnşallah hakim de "hem küfür edip hem polisi aradığım" gibi tuhaf bir durumu göz ardı etmez. Adamın ifadesine göre ben anasına küfür etmişim o ise "terbiyeli olun hanımefendi" demiş.... umarım hakim bunları göz ardı etmez. Hem suçlu hem güçlü utanmaz!
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Tam tersine avukat tutmanızı öneriyorum. Nasıl ben bir hukukçu olarak ders verebilme yeteneğine sizin kadar sahip değilsem siz de avukat değilsiniz.
Bugün bir avukat tanıdığımızı aradım. Durumu anlattım. Bana "keşke sana polisi ara diyen bayanın telefon numarasını alsaydın çok işimize yarardı şimdi elimiz kolumuz bağlı" dedi. Avukat tutmam gerekir mi diye ona da sordum ki gerekir deseydi beni tanıyorsunuz siz avukatım olur musunuz diyecektim ama ne gerek olumlu ne olumsuz söz söylemedi. Sadece "mahkeme günü bildirildiğinde dosya numarasını falan bana ver ben bi bakayım dosyaya" dedi. Rastgele bir avukata gitmeyi düşünüyorum çünkü tanıdığım kişi yardım etmeyecek belli. Ne kadar ücret olur altından kalkabilir miyim?
didembdk rumuzlu üyeden alıntı
Bugün bir avukat tanıdığımızı aradım. Durumu anlattım. Bana "keşke sana polisi ara diyen bayanın telefon numarasını alsaydın çok işimize yarardı şimdi elimiz kolumuz bağlı" dedi. Avukat tutmam gerekir mi diye ona da sordum ki gerekir deseydi beni tanıyorsunuz siz avukatım olur musunuz diyecektim ama ne gerek olumlu ne olumsuz söz söylemedi. Sadece "mahkeme günü bildirildiğinde dosya numarasını falan bana ver ben bi bakayım dosyaya" dedi. Rastgele bir avukata gitmeyi düşünüyorum çünkü tanıdığım kişi yardım etmeyecek belli. Ne kadar ücret olur altından kalkabilir miyim?
Dosya numarasını Avukat tanışınıza vermeniz daha iyi olur düşüncesindeyim. Dosyaya bakıp neler olabileceği hakkında bilgi verir.Avukatlık durum yok masraf etmeyin derse zaten sorun kalmaz.
Avukat ücreti ucu açık bir konu. Şahsi fikrim 2000 tl nin altında vekalet ücreti olmayacağı.
Samsun da eniştem kaskoya 3600 tl lik dava açtı.Akrabamız Avukat 2000 tl olur,en iyisi kendin takip et deyip dilekçe ayzdırıp 100 tl verdi.Ben tenfiz davası için Avukat ile anlaştım büyük ihtimal tek dava olacak 3000 tl.Boşanma ile alakalı tenfiz davası fiyatı sordum 2500 tl.Trafik kazası ile Avukatım ile anlaştığım zaman en ucuz boşanma davası 1500 tl den başlar demişti 2009 mayıs ayında.Avukat tutacaksanız yine tanış olsun derim.
carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı
Dosya numarasını Avukat tanışınıza vermeniz daha iyi olur düşüncesindeyim. Dosyaya bakıp neler olabileceği hakkında bilgi verir.Avukatlık durum yok masraf etmeyin derse zaten sorun kalmaz.
Avukat ücreti ucu açık bir konu. Şahsi fikrim 2000 tl nin altında vekalet ücreti olmayacağı.
Samsun da eniştem kaskoya 3600 tl lik dava açtı.Akrabamız Avukat 2000 tl olur,en iyisi kendin takip et deyip dilekçe ayzdırıp 100 tl verdi.Ben tenfiz davası için Avukat ile anlaştım büyük ihtimal tek dava olacak 3000 tl.Boşanma ile alakalı tenfiz davası fiyatı sordum 2500 tl.Trafik kazası ile Avukatım ile anlaştığım zaman en ucuz boşanma davası 1500 tl den başlar demişti 2009 mayıs ayında.Avukat tutacaksanız yine tanış olsun derim.
Teşekkür ederim. Ben bu kadar büyük rakamlar olduğunu tahmin etmiyordum kaldı ki ben ödeyemem bu rakamları. Artık gerek olsa da tutamam, tanıdığım pek soğuk konuştu arayamam bir daha. Zaten gidişat benim aleyhime gibi; şahidim yok elimde delil yok o ahlaksız sürücünün yalanda olsa iki şahidi ve avukatı var baştan kaybettim ben bide suçlu çıkarsam para cezam olabilir bide onun avukatının masrafı mahkeme masrafı. Yediğim küfürlere mi yanayım düştüğüm duruma mı?
didembdk rumuzlu üyeden alıntı
Tanıdık avukat dosyayı görmeden fazla yorum yapmak istememiş olabilir. Yoksa ben bile buradan bayanın telefonunu buldum, hatta olaya şahit olan 2-3 kişi daha buldum (Bunu meslektaşımıza söyleyin, sanırım anlar). Ayrıca avukatlar genellikle nazik ve hassas insanlardır. Hele hele tanıdık olursa talepkar olmaz, size ne olur davana bakayım, ver şu kadar para demezler. Siz talep edeceksiniz, o kabul edecek.
Ücret kısmına gelince belki rakam yukarıda belirtilen gibidir, belki değildir. Avukatla konuşmalısınız. Tanıdıksa taksit dahi yapabileceğine inanıyorum. Peşinen pesetmeyin, belki 1 sene sonra buraya teşekkür yazısı yazarsınız kimbilir?
Benden bu kadar ipucu...
Konu litigation tarafından (11-02-2012 Saat 00:43:45 ) de değiştirilmiştir.
Aşağıdaki konunu özetle şu;
Var olan borcumu zaten ödemek istiyorum başından beri, ancak muhatap alınmıyorum. Fakat taahhüt ile geldiği iddia edilen...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku