Merhaba

Öncelikle çok teşekkür ediyorum siteye emeği geçen herkese. Bundan 3 sene önce boşanma davam esnasında pek çok kere faydalı olmuştu hukuki net. Şimdi farklı fakat benzerliği olan bir soru sormak istiyorum Sn. Avukatlara, uzmanlara ve Sn. üyelere. Halimi kısaca arz etmek istiyorum.

Ben 1972 doğumluyum. 1996 1 ocak SSK girişliyim. Çalıştığım işyerlerinden toplam 1700 günüm var. Evde kendimce çalışmalarım haricinde, halen sigortalı bir şirkette malesef çalışmıyorum. 12 şubat 2010 da eşimden anlaşmalı boşandım. Halen cüzi bir miktar nafaka almaktayım. Ve sorum daha doğrusu sorularım şunlardır. Vakit ayırıp okumanızı ve cevaplamanızı sizlerden istirham ediyorum.

1.) Ben mümkün olursa eğer emekli olmak istiyorum. Ve dışardan bağkur kapsamında isteğe bağlı prim ödeyerek emekli olmak isyorum ben. Emekli olmam için isteğe bağlı sigorta primi ödemem, halen almakta olduğum nafakayı almama engel teşkil eder mi?
2.) Takribi 12 sene ödeme yapılarak 50 55 yaşlarında, yaştan mütevellit emekli olma hakkım olabilir mi?
3.) Çekişmeli dava, akabinde anlaşmalıboşanmaya dönmüştü. Eski eşim isteğe bağlı prim ödememi bahane ederek, nafaka ödememesi için hak iddia edebilir mi?
4.) Çevremde bu konuda bilgili kimse olmamasından dolayı kulaktan dolma şu bilgiler var. Normal emekli olmam için 20 sene prim ödemem gerekiyormuş. Ben yaştan mütevellit daha yakın zamanda emekli olabilirmişim. Bu bilgiler ne derce ne kadarı doğru/yanlış?
5.) E devlet şifresiyle yaptığım girişlerde ssk numarama ait hiç bir kayıt bulunmamaktadır, çıkmamaktadır. Nedeni nedir acaba?
Genel sağlık sigorta yasasının işlemlerinin sürdüğü şu günlerde benim hayrıma, faydama; benim yapmam gereken hukuki, yasal prosedürleri tarafıma izah etmenizi çok çok rica ediyorum.

Benim için hayati önem taşıyan bu husustaki yönlendirme ve bilgilendirmeleriniz için şimdiden çok çok teşekkürler ediyorum sizlere. ALLAH razı olsun.

Saygılarımla