Onarım tadilat işlerinde komşular tarafından şikayet edilen ev sahibi hakkı
Merhabalar bir sorunum var yeni daire aldım 3 ay kadar oldu evim şuan boş yani oturan yok ve 18 Mayıs 2012 de düğünüm var, mobilyaları mı eşyalarımı aldım ama evde her bir şeylerle uğraşmam da küçük tadilatlar da kapıcı geliyor şikayet olduğunu söylüyor
Diyaloglar aşağıda yazdığım gibi geçti; 1). 12 Aralık 2011 saat 12:00 civarları mobilyam geldi asansörü kitlediler eşya taşımayacağımızı sadece insanların inip çıkması için kullanılacağını söyledim Sonuçta 6 kat eşya çıkaran insanlar 6 kat yürüyerek inmesin dedim kabul edilmedi. 2). 21 Aralık 2011 saat 21:30 civarları eve gittim mobilyalara baktım bir iki kaldırdım yerini ayarladım hemen kapıcı geldi ne yapıyorsunuz evde koşuyor musunuz? diye şikayette bulunmuşlar bende evim bomboş yerler parke daha halı bile yok yürüdüğümde ses yapabilir bu normal dedim ama kabul edilmedi. 3). 27 Ocak 2012 14:30 Civarı evime perde taktırırken yine kapıcı geldi üst kattaki komşunun çocuğu uyuyormuş rahatsız olmuş dedi ve 2 perdeden fazlasını takmayıp bıraktık. 4). 4 Şubat 2012 20:45 Civarı Telefonluk taktırmak için mobilyacı götürdüm samimi söylüyorum 2 tane delik açmadan kapı çaldı açtım sen ne yapıyorsun saat kaç çoluk çocuk var burası müstakil ev değil gündüzler torbaya mı girdi diyerek konuşan bir adam ve kapıcı geldi yine kusura bakmayın dedim ve bıraktım işleri çıktım.
Şimdi evlilik aşamasındayım ve geceleri çalışıyorum gündüzleri uyuyorum ailemin evindeyim ve kendi evimle aradaki mesafe çok uzak durumu anlattığımda beni ilgilendirmez diyerek sert çıktı üslubumu bozmadım ama bu son oldu artık sabredemeyeceğim bir daha eve gittiğimde ilgili bir maddeyi kapıma yazıp en sonuna da "Bunlar hepimizin başından geçti hiç birimiz parmak uçlarımıza basarak evimize yerleşmedik burada yazanlara rağmen şikayette bulunacaksanız sıkıysa kapıyı çalın" diye bir not yazmayı düşünüyorum ve bildiğim kadarıyla Medeni Kanun a göre ev için zorunlu onarım tadilat işlerine komşuların katlanma yükümlülüğü vardır ve bunu kötüye kullanmadığımız sürece sorun yoktur.
Burada ilgili madde ne olmalıdır yada oraya ne yazmalıyım lütfen bir yardımcı olur musunuz?
Cevap: Onarım tadilat işlerinde komşular tarafından şikayet edilen ev sahibi hakkı
Madde 40- Kat malikleri, aşağıdaki yasaklara uymakla yükümlüdürler:
a) Bağımsız bölümlerini kumarhane, randevuevi veya bunların benzeri yer olarak ahlaka ve adaba aykırı bir şekilde kullanamazlar.
b) Radyo, teyp, pikap, televizyon, müzik seti gibi müzik aletlerini diğer kat maliklerini tedirgin edecek derecede açamazlar, yüksek ses tonuyla ve ara vermeden çalamazlar.
c) Bağımsız bölümlerinin pencere veya balkonlarından kilim, halı ve benzeri şeyleri silkeleyemezler; çöp ve su dökemezler.
d) Bağımsız bölümleriyle eklentilerinde patlayıcı, yanıcı, tehlikeli ve pis kokulu maddeler bulunduramazlar.
e) Kat Malikleri Kurulu'nun oy birliği ile verilmiş bir kararı olmadıkça ; ana yapının hiçbir yerine, hangi amaçla olursa olsun levha veya tabela asamazlar.
f) Bağımsız bölümleriyle eklentilerinde ve ortak yerlerde kedi, köpek ve kümes hayvanları gibi hayvanları barındıramazlar, besleyemezler.
g) Bağımsız bölümlerinde veya ortak yerlerde diğer kat maliklerini tedirgin edecek şekilde müzikli, gürültülü toplantılar düzenleyemezler. Ana gayrimenkulün bahçesinde hiçbir şekilde toplantı düzenlenemez.
Kabul günü, nişan töreni gibi zorunlu toplantılarda elden geldiğince gürültü yapmamaya, apartmanın huzurunu bozmamaya gayret ederler. Bu gibi toplantılara en geç saat 23'te son verirler.
h) Tapu Kütüğünde konut veya ticaret yeri olarak kayıtlı bağımsız bölümlerinde dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuarı gibi yerler açamazlar; bu maksatlarla kullanılmak üzere kiraya da veremezler.
i) Kat Mülkiyeti Kütüğü'nde konut olarak kayıtlı bağımsız bölümlerinde, Kat Malikleri Kurulu'nun oybirliği ile verilmiş bir kararı olmadan, eğlence ve beslenme yerleriyle galeri ve çarşı gibi yerler açamazlar; bu maksatlarla kullanılmak üzere kiraya da veremezler.
j) Dükkan malikleri, dükkanlarında ve depolarında diğer bağımsız bölüm maliklerini tedirgin edici nitelikte işler yapamazlar; patlayıcı, yanıcı, pis kokulu ve benzeri maddeler bulunduramazlar.Bu maksatlarla kullanılmak üzere kiraya da veremezler.
Cevap: Onarım tadilat işlerinde komşular tarafından şikayet edilen ev sahibi hakkı
Komşularınızla iletişim kurun az gürültü olacak şimdiden özür dilerim deyin.
Gürültü çıkacak isleri gündüz yapın.
Özellikle gece saat 20.00 ile sabah 7.00 arası sesler ev içinde kalmalı.
Kabahatler kanununa göre
GÜRÜLTÜ
Madde 36 - (1) Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, elli Türk Lirası idari para cezası verilir.
(2) Bu fiilin bir ticari işletmenin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde işletme sahibi gerçek veya tüzel kişiye bin Türk Lirasından beşbin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir.
(3) Bu kabahat dolayısıyla idari para cezasına kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir.
Konu Hakkaniyetli tarafından (05-02-2012 Saat 10:29:50 ) de değiştirilmiştir.
Bence gürültüsüz işleri akşam yapın, ses çıkacak işleri ise gündüz yapın. gündüz biraz az dinlenerek bunu yapabilirsiniz..
gündüz ses çıkarsa komşuların katlanması lazım...
Bilgileriniz için teşekkürler ama benim merak ettiğim Akşam kaça kadar zorunlu tadilat yapabilirim yanlış bilmiyorsam saat 23:00 a kadar mülküyet sahiplerinin hakkı var kanunen işte burda ki kanun hangi madde ve içeriği nedir acaba tam bilgilendirirmisiniz çünkü bunu kapıma asamacağım da hakkımı tam olarak bilmek istiyorum
Size nacizane tavsiyem apartman görevlisinin eline sıkıştırın 100 tl. ve yanlış anlaşıldığınızı söyleyin.. Şikayet edenlerle muhatap olmayacaksınız veya şikayetler sizin kapınıza bir daha gelmeyecektir.. Aynı binada yaşayacağınız ve komşunuz olacak insanlarla en baştan aranızı bozmak sizce iyi bir fikirmi? Arabulucunuz ve sorunlarınızın çözücüsü ile aranızı iyi tutun yeter, zamanla herşey yerine oturacaktır...
Yerinizde olsam o evi satıp başka bir eve geçerdim. Veya kiraya verip başka bir ev de kiralayabilirsiniz. Yani bir ömür boyunca çelikecek komşulara benzemiyor. Bizim alt katımızda öğrenciler var yüksek sesle müzik dinlediklerinde biz saat 12ye kadar göz yumuyoruz. Tabi onlar da 12yi buldurmuyorlar. Karşılıklı saygı çerçevesinde hallediliyor.
Yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkürler ama ben farklı birşey yaptım
Önce Kat mülkiyeti ile ilgili kanunları sonra da gürültü kontrol yönetmenliği nin çıktılarını alıp zımbaladım kapı koluna astım
ve başka bir kağıda aşağıda yazanları çıkarttım;
( KAT MÜLKİYETİ İLE İLGİLİ KANUNLAR ve GÜRÜLTÜ KONTROL YÖNETMELİĞİ İle ilgili kanunlar kapıda asılı )
Gece saat 20.00 ile sabah 8.00 saatleri dışında
Medeni Kanun a göre ev için zorunlu onarım tadilat işlerine komşuların katlanma yükümlülüğü vardır.. Ve Bunlar hepimizin başından geçti hiç birimiz parmak uçlarımıza basarak evimize yerleşmedik.
EV BENİM Ana yapı haricinde kendi malikime İstediğimi yaparım kimseyi ilgilendirmez ve yok şu rahatsız oldu yok bu rahatsız oldu artık umurumda değil burada yazanlara rağmen şikayet te bulunacaksanız
“Sıkıysa Kapıyı ÇALIN”
diye notu kapıya bantladım denemek için sağı solu döktüm matkap çalıştırdım içerde koştum ayaklarımı yere vurdum bunu saat 11.00 den 18.00 a kadar yaptım kımıldayacak halim kalmadı yani biri çıkıp gelse azımı burbunumu dağıtırdı o derece mecalim kalmadı :D ama kimsede gelemedi kimsenin de sesi çıkmadı kapıcı bile kapıdan geri dönüp gitti, ben göze aldım artık birilerinin canı yanacak yarın bir daha gidicem apartman yönetmenliği ve karar defteri nin kopyalarını isteyecem orada ki haklarımı da iyice ögrenip ona göre baskı uygulayacam ve yarın bakalım ne olacak..
üst kattaki komumuzlla ilgili bir probemimiz var.. Evinde köpek besliyor ve rahatsız ediyor. Daha açık konuşmak gerekirse köpeğin pisliklerini balkon...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku