Öncelikle herkese selam eder soruma karşılık alacağım her cevap için şimdiden teşekkür ederim. Sitedeki diğer "ölünceye kadar bakma akdi" başlığı altındaki konuları inceledim lakin benim içinde bulunduğum durum farklı olduğu için yeni bir başlık açma gereği duydum. Annem 2007 yılında vefat etti. Anneme ve iki kardeşine, anneannemden kalması gereken mirası kardeşlerden biri "ölünceye kadar bakmak" şartı ile 4 sene önce üzerine aldı. Anneannem devir sırasında 75 yaşındaydı. Şu anda anneannem felçli durumda ve akli dengesi yerinde değil 4 sene önce devirin yapıldığı tarihte de bu durum aynıydı. Bu durumda;

1- Devir sırasında akli dengesinin yerinde olduğuna dair belge almışlarsa, devirin iptali için dava açarsak sonuç ne olur?
2- Devir sırasında akli dengesi yerinde olduğuna dair belge almamışlarsa, devirin iptali için dava açarsak sonuç ne olur?
3- Anneannem vefat ederse devirin iptaline yönelik bir dava açmak için kanuni süremiz nedir?
4- İptal davasını anneannem vefat ettikten sonramı yoksa vefat etmedenmi açmalıyız?

Vereceğiniz her cevap için teşekkür ederim. saygılarımla...