Herkese merhaba.
Ben içinde bulunduğum durum ile ilgili ne kadar araştırma yaptıysam da bir sonuca ulaşamadım. Bir başlık açarak sizden yardım istemeye karar verdim. Umarım yardımcı olursunuz.
Bir yakınımın babası 2002 yılında emekli olduktan sonra aynı işyerinde çalışmaya devam etti. ancak emeklilikten birkaç ay sonra, işveren tarafından görevlendirildiği bir yere makina kurulumu yapmak için giderken bir trafik kazasında hayatını kaybetti.
Olayın bir iş kazası boyutu var bir de ölüm aylığı denen bir ödenek kısmı...

İş kazası boyutunda merhumun bakmakla yükümlü olduğu kişiler destekten yoksun kalma tazminat davası açabiliyorlar malumunuz... Merhumun vefatından önce emekliye ayrılmış olması, bunun haricinde trafik kazasında kendisine 8/8 kusur verilmesi bu tazminat davasında merhumun yakınlarının elini zayıflatır mı?

Ölüm aylığı denen ödenek hangi hallerde bağlanıyor. Merhumun emekli olmasından dolayı eşi emekli maaşı alıyor. Eşinin başvurması halinde ayrıca bir ödenek tahsisi yapılıyor mu? ben araştırmalarım sonucunu burada uzun uzun yazarak bilgi kirliliğine neden olmak istemiyorum. Sayın Avukatlarımızın konu ile ilgili bilgilerini paylaşmasını rica ediyorum.

Saygılar.