Merhaba Arkdaşlar,

Forumda benzeri esrar ile ilgili konuları çok okudum fakat benim durumumda olan kimseyi bulamadım, o yüzden sizlere birkaç soru sormak istiyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Arabada arama yapan polisler arka koltuğun üstünde 1 gram'ın altına kubar maddesi buldu. Haftalar önce kullanmıştım ve muhtemelen bu ufak leblebi boyutundaki parça arabanın içinde düşmüş.

Karakolda gerginlikten ve polislerin çirkin baskısı ve tavırlarlarından dolayı daha önce hiç kullanmadığımı söyledim. Araba benim değil ve araba sahibinin bu duruma bulaşmasını istemediğimden dolayı ifademi yazan polis memuru bana şu şekilde ifade vermem gerektiğini tavsiye etti:

"Sabah yolda kağıda sarılı halde olan ve ne olduğunu bilmediğim maddeyi meraktan cebime attım. Akşam polisin arabama yaklaştığını görünce korkarak maddeyi cebimden alıp arka koltuğa attım. Maddenin karakola geldikten sonra narkotik olduğunu öğrendim. Bilseydim almazdım. Ben yurtdışında okuyan öğrenciyim, böyle şeylerle işim olmaz"

Banada imzalamak kaldı...

Merak ettiğim konu şu, ben üniversitemden dolayı yurtdışında yaşıyorum. Bu olay benim türkiye tatili sırasında başıma geldi. Forumda diğer iletileride okudum ve biraz denetimli serbestlik ve haftalık/aylık idrar testlerinden az da olsa bir bilgim var.

Ben birkaç gün içinde tekrar yurtdışına dönüyorum. Adres ve telefon bilgilerim için arkadaşımınkini verdim ki ne olur ne olmaz benim bulunduğum ülkeye gelmez mahkeme kağıdı. Ayrıca e-devlet hesabıda aldım takip edebilmek için.

Mahkeme için mecburen türkiyeye dönmem gerekecek derslerin ortasında.

Mektup veya e-Devlet'ten bildiri geldikten kaç gün sonra genellikle mahkemeler oluyor?

Gelmişken kaç gün kalmamı tavsiye edersiniz burada işlemleri tamamlayabilmek için? Yurt dışında yaşadığımı ve okuduğumu mahkemede kanıtlayabilirim. Bu durumda ne olur? Benden her ay Türkiye'ye idrar vermek için gelmemi isteyebilirler mi? Maddi açıdan bunu başaramam..

Ayrıca dediğim gibi kullandığım halde ifademde kullanmadım dedim. Bu beni nasıl etkiler ve hakime ne desem daha iyi olur? Beni teste sokarlar mı?

Yardımlarınız için yeniden çok teşekkür ederim! Benzeri durumlara düşen arkadaşlarada geçmiş olsun.