Merhaba peşinen teşekkür ediyorum. süresi içerisinde mal beyanında bulunmamak suçlamasıyla 5 defa 12 ay kıdem tenzili aldım. Aşagıda anlatacağım olayların tümüne müfettiş bir ceza talep etmişken disiplin kurulu kararda tamamının farklı tarihlerde olması nedeniyle ayrı ayrı eylemler olarak kabul etmiş ve 5 ayrı cezaya hükmetmiştir. olumlu sicil ve takdir ve taltiflere rağmen bir alt ceza uygulanmadı. Gerekçe olarakta beyanda bulunmamayı alışkanlık haline getirdiğim yazılmış. Özetle 2010 yılıda bankadan tüketici kredisi çekerek araba aldım arasında 3 gün süre var hem krediyi bildirmediğimden hemde aracı bilidrmediğimden 12+12 ay ceza aldım. aynı yıl bu aracı satarak aynı değerde başka bir araç aldım onuda birkaç ay sonra satarak başka bir araç aldım söz konusu tek aracım olmasına rağmen bu araçları bildirmediğim dende 3*12 ay ceza toplamda 5 yıl kademe ilerlemesi cezası aldım. hiçbirinde alt ceza uygulanmadı. Ayrıca derecem 1/4 olduğundan 5 tanede 1/4 maaş yevmiye kesimi cezası aldım. Ben başkomiser rutbesinde emniyet mensubuyum. Bu ceza ile idare terfi sürecimide tıkayarak emniyet amiri olmamıda engellemiş oldu. DMK 125 madde (yani 1/4 ü memurlara verilen kademe ilerlemesi cezasını yevmiye kesimine çeviren madde) uygulaması ile 2 defa cezalandırılmış oldum. Yaklaşık 4.000 Tl cezanın yanında emniyet amirliğinin bana sağlayacağı soyal ve mali kazanımlarındanda mahrum bırakılmış oldum. Gerekçeli kararda yukarıdaki açıklamada verildiği gibi
Disiplin kurulu sözde tartışmış ve SUÇUN NİTELİĞİ,İŞLENİŞ ŞEKLİ ve MESLEK ÖZELLİĞİ diye gerekçeler ile alt ceza uygulanmasına gerek görmemiştir.
Lütfen alt ceza uygulamasına örnek olarak mahkemeye sunabileceğim yargı içtihat kararı varsa yardımcı olurmusunuz. veya başka bir tavsiyeniz varsa lütfen cevap yazarmısınız.?
Bu arada 3628 s.k belirtildiği gibi 0 ve 5 li yıllardaki mal beyanlarım var. Ek mal beyanlarım eksik.