Yakın zamanda 108 TL karşılığında aldığım iki adet VİP tribün biletimle beraber arkadaşımla buluşmak üzere gişelerin orada beklemeye başladım.Biletler elimde duruyordu.O esnada yanıma gelen 3 kişilik bir grup biletlerimi satıp satmadığımı sordu.Bende "hayır satmıyorum" dedim.Biletlerin bana ve gelecek olan arkadaşıma ait olduğunu söyledim.O esnada sivil giyimli memurlar gelip karaborsa bilet sattığımı iddia ederek beni suçladılar.Ve bilet soranlara bilet satıp satmadığımı-şikayetçi olup olmadıklarını sordular.Onlarda haliyle olmadı ancak bunun üzerine aramızda tartışma başladı.Beni alıp ekip otosuna götürdüler.Derdimi anlatmama rağmen inanmadılar."O halde arkadaşın gelsin alsın bileti inanalım sana" dediler.Arayınca arkadaşım geldi ve hatta onun biletini verdiler.Ve beni ekip arabasında tutmaya devam ettiler.Ben bırakılacağımı umarken 10 karaborsacıyla beraber karakola götürüldüm.

Burada uzun bir süre bekletildikten sonra önüme konan tutanakta Polisler güya bana yaklaşmış ve ben onlara "Abi bilet lazımmı?" demişim onlarda evet diyince iki adet bilet karşılığında "20 tl" ye anlaşmışım.Önemli bir nokta ise tutanağa ek olarak delil olması amacıyla iki adet bilet koymuşlardı ancak farkettimki biletler bana ait olan biletlerden değil.Daha ucuz biletlerdi.Bununda sebebi 10 kişinin üzerinden çıkan birsürü bilet kayıt altına alınmadan "rastgele" tutanaklara delil olarak dağıtılmıştı.Bunu oradaki memura söylediğimde "Boşuna sıkıntı yapıyosun yeğenim yüz küsür bilet var nerden bilelim hangisi kimin? Bundan bişey çıkmaz" dedi.

Kısaca ifademde olayların tutanaktaki şekilde gelişmediğini,yukarıda belirttiğim şekilde geliştiğini hatta ekip arabasına gelen arkadaşıma biletinin verildiğini ve istenirse arkadaşımın şahitlik edebileceğini ayrıca elimdeki biletleri 20tl den satmış olamayacağımı çünkü benim biletlerimin tanesi 54 TL lik vip biletleri olduğunu belirttim.Ancak tutanağa ek olarak konulan bana ait olmayan daha ucuz iki biletin sıkıntı çıkaracağını düşünüyorum.

Yakın zamanda tebligat elime ulaştı.Sanırım savcı ifademi dikkate almamış ve özetle "Karaborsa bilet satmamın tesbit edildiği ve Sporda şiddet yasası madde 105/5 ten mahkemeye sevkedildiğim" i öğrendim.

Madde 105/5 i okuyunca çok tedirgin oldum.Çünkü "madde 105-(5) Spor müsabakalarına seyirci olarak girişi sağlamak amacıyla elektronik kartı yetkisiz olarak üreten, satan, satışa arz eden, devreden, satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi bir yıldan dört yıla kadar hapis ve onbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Bu kartı kendi kullanımı için kabul eden ve bulunduran kişi bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır." diyor.

1-4 sene hapis? 10.000 gün para cezası? Gerçekten inanılmaz rakamlar...Eğer ceza alırsam bana en alt limit olarak (para-hapis) ne verilir? Acaba sabıkam olmadığından dolayı beraat alırmıyım? Kısaca sizin öngörünüz nedir,durumum ne olur ve ne tavsiye edersiniz.Bu ay mahkemeye çıkacağım.Şimdiden teşekkür ederim.İyi çalışmalar.