Tebliğatı almamak için ikametgah oyunları hakkında
Umarım yanlış foruma yazmıyorum.
Noter ve adli tebliğatlarıı almamak için sürekli ikametgah adresini değiştirip sonrasında muhtardan ikametgah nakil belgesini alıp hiçbir yere kaydını süresi içinde yaptırmayan bir borçlu için ne yapmak gerekir.
Bu durumda ilanen tebligat yapılabileceğini düşünüyorum. Çünkü hiçbir yere kaydını yaptırmayan bir borçludan bahsediliyor.
İlanen tebligat:
Madde 28 Adresi meçhul olanlara tebligat ilanen yapılır.
Yukarıki maddeler mucibince tebligat yapılamıyan ve ikametgahı, meskeni veya iş yeri de bulunamıyan kimsenin adresi meçhul sayılır.
Adresin meçhul olması halinde keyfiyet tebliğ memuru tarafından mahalle veya köy muhtarına şerh verdirilmek suretiyle tesbit edilir.
(DEĞİŞİK FIKRA RGT: 27.03.2003 RG NO: 25061 Kanun No: 4829/9) (KOD 1)
Bununla beraber tebliği çıkaran merci, muhatabın adresini resmi veya hususi müessese ve dairelerden gerekli gördüklerine sorar ve zabıta vasıtasıyla tahkik ve tespit ettirir.
Yabancı memleketlerde oturanlara ilanen tebligat yapılmasını icabettiren ahvalde tebliği çıkaran merci, tebliğ olunacak evrak ile ilan suretlerini yabancı memlekette bulunan kimsenin malüm adresine ayrıca iadeli taahhütlü mektupla gönderir ve posta makbuzunu dosyasına koyar.
İlan şekli:
Madde 29 İlan suretiyle tebliğ, tebliği çıkartacak merciin mucip sebep beyaniyle vereceği karar üzerine aşağıdaki şekilde yapılır.
1. İlan alakalının ıttılaına en emin bir şekilde vasıl olacağı umulan ve varsa ayrıca tebliği çıkaran merciin bulunduğu yerde intişar eden birer gazetede yapılır.
2. Tebliğ olunacak evrak ve ilan sureti, tebliği çıkaran merciin herkesin kolayca görebileceği bir yerine de asılır.
(Değişik fıkra: 06/06/1985 - 3220/9 md.) Merci, icabına göre ikinci defa ilan yapılmasına karar verebilir. İki ilan arasındaki müddet bir haftadan aşağı olamaz. Gerekiyorsa ikinci ilan, yabancı memleket gazeteleriyle de yaptırılabilir.
İlanen tebligatta tebliğ tarihi:
Madde 31 (Değişik madde: 06/06/1985 - 3220/10 md.)
İlanen tebliğ, son ilan tarihinden itibaren yedi gün sonra yapılmış sayılır.
İlanen tebliğe karar veren merci, icabına göre daha uzun bir müddet tayin edebilir. Ancak, bu süre 15 günü geçemez.
Sayın Yurtlu,
Cevabınıza teşekkürler.
İlanen tebliğat sonrası mahkeme kararına itiraz mümkünmüdür?
Gecikmiş itiraz davası mümkünmüdür?
Farzedelim boçluya ait taşınmaz satıldı. Bu satışa yada davaya ne gibi itiraz yada başka usulleri olabilir?
Sayın Senerd;
Affınıza sığınarak sorunuzu biraz daha açmanızı rica edeceğim.
İlanen tebligat sonrası mahkeme kararına itiraz mümkünmü demişsiniz. Anladığım kadarıyla bir ilamlı icra söz konusu. İlamlı icrada mahkeme kararına itiraz mümkün değil, sadece şikayet yoluna başvurulabilir. Bunun da 3 sebebi olabilir. Borç daha önce ödendiyse ya da ertelendiyse, veya borç zamanaşımına uğradıysa icranın geri bırakılması borçlu tarafından istenebilir.
Gecikmiş itiraz davası mümkünmüdür demişsiniz. İlamların icrasında itiraz mümkün değildir.
Diğer sorunuz hakkında yanlış bilgi vermiş olmamak adına yanıt vermekten kaçınıyorum. Ancak sorunuzu biraz daha açarsanız başka üyelerden de yanıt almanız kolaylaşacaktır. SAYGILARIMLA..
Sayın Yurtlu,
Borçlu ilamsız takip sonrası borca ve mahkeme başvuru yerine süresi içersinde itiraz etti. Fakat mahkemeye verdiği itiraz dilekçesindeki bu adreste oturuyorum dediği adreste ikametgah kaydı yoktu çünkü İstanbulda oturuyordu. Borç içinse elimizde yeterli belge var. Daha sonra ikametgah oyunları başladı. Şu an dilekçede verdiği adrese bir hafta önce kaydını aldırdı fakat kaydını yaptırmadı. Eşyaları ile birlikte yok oldu. Dava açmak için daha zamanımız var. Bu arada bir soru daha sormak isterim. İtiraz dilekçesini elden aldık. Bu sürenin başlangıç tarihi dosyanın açıldığı tarihmidir yoksa imzalayıp aldığımız tarihmidir? Davayı açacağız, bu durumda yine ilanen tebliğat mı olacak? Büyük bir ihtimal borçlu olmadan görülecek dava neticesi sonrası ne gibi itiraz hakkı olabilir?
Sayın Eyilik,
Avukatım var. Zaman zaman davalarımı ben takip ediyorum. İnanın avukatımın bile pes doğrusu dediği oluyor. Hukuk adına farklı kaynaklardan aldığım bilgileri birleştirip yorumlamak, yazmak, tartışmak hoşuma gidiyor.
Merhabalar; Yaklaşık bir yıldır Asliye ceza mahkemesinde görülen bir davam vardı. En son 26 şubatta üçüncü celsede hakim gerekçeli karar açıkladı ve...
Yazan: servetdogancan Forum: Ceza Muhakemesi Hukuku
Haksız yere nafaka ödemek istemiyor ve icra takibi için tebligat göndermemize rağmen kayıtlı adresi olmadığı için birkaç adres yazdık, o adreslere de...
Eşimle sorunlardan dolayı boşanma istiyorum.Şu an babamın evindeyim.Dava açmak için eşimle oturdugumuz evin ikametgahı olması şart mı babamın evinin...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku