Tedbir nafakası hakkında birkaç sormak istiyorum.
Eşim büyük ihtimalle bugün mahkemeyi açtı ya da yarın açacak. Her zaman tek derdi para almak ve bunun dışında beni görmek bile istemediğinden maaşım üzerinde tedbir kararı alınmasını isteyecek. Şunları sormak istiyorum.
1- Tedbir nafakasına itiraz edemeyeceğimi zannediyorum. Fakat eşime nakit para vermek istemiyorum. Çünkü 20000 TL'nin üzerinde kendine ait kredi kartı borcu, tutarını tam olarak bilmesem de 10000 TL'nin üzerinde babasının ve bir arkadaşının kartını kullanması nedeniyle doğan kredi kartı borçları, miktarını bilmediğim taksitlendirilmiş vergi borçları,SSK borçları, kendisine ait olmasa da abisi ve bir akrabasının açtığı işyerini resmi olarak kendi adına açması nedeni ile doğan borçlar var. Annesi ve babasına olan ve zaten anne ve babasının almaktan ümidi kestiği diğer borçları saymıyorum bile. Benden alacağı parayı direkt çocuklarım için harcamayacağını bildiğimden kendisine nakit vermek istemiyorum. Kendisinin belirleyeceği bir markete peşin olarak aylık para ödemek ve evin-çocuklarını ihtiyaçlarını benim peşin ödediğim marketten karşılamasını isteyebilir miyim.
2-Bu mümkün değilse benden alacağı her kuruşu ev ve çocukların ihtiyacı için harcadığını bana belgelemesini isteyebilir miyim?
3-Benden istenecek ya da kesilecek olan paranın kendisine değil anne veya babasına verilmesini ve çocuklarımın ihtiyaçlarının bu şekilde karşılanmasını isteyebilir miyim? (Şu anda eşim ve çocuklarımın onlarla beraber yaşamaktadır. Anne ve babası her ikisimize de kızıyor olsa da temelde benim haklı olduğumu kabul etmekte evliliğimizi kurtarmak için elimden geleni yaptığımı, sorunun kendi kızlarından kaynaklandığını kabul etmektedirler.)
4-Kredi kartı borçları vs kesinlikle evin ihtiyaçlarına yapılan harcamalardan değil eşimin açıp batırdığı, yürütemediği işyerlerinden kaynaklanmaktadır.Bu yüzden benden nakit alıp kredi kartına yatırmasını ve ev için yapacağı harcamaları kartla ödemesini istemiyorum. Mahkemeye bu şekilde yapacağım bir açıklama ve bunu ispat etmem paranın yukarda yazdığım yollardan herhangirinin kabulünü sağlar mı?
Başlığı tedbir nafakası hakkında açtığım için diğer konuları ayrı bir başlıkta soracağım ama tedbir nafakası istemesi ile ilgili olduğu için açıklama gereği duydum. Eşim sorumsuz olduğumu, çocuklarım için harcama yapmadığımı, içki içtiğimi vs belirterek tedbir nafakası isteyecek. Ben kendisine para verdiğimi, hatta zaman zaman bütün maaşımı ve bazı ek gelirlerimi kendisinin kullandığını şahitler ve banka kayıtları ile ispatlarsam, 2008-2009-2010 yıllarında hiç tatile çıkmadan hemen hemen her hafta sonu izinlerimi ve yıllık izinlerimi, hiçbir ücret almadan ve karşılık beklemeden kendisine ait işyerinde çalışarak geçirdiğimi ispatlarsam, hatta resmi olarak görevde olmam gereken bazı günlerde onun işyerinde çıkan sorunları düzeltmek, kendisine yardımcı olmak için işe gitmediğimi ispatlarsam yukarda yazdığım ödeme şekillerinden birini kabul ettirebilir miyim.
Bu arada şu anda kendisine ait 2 işyeri ve bir de dairenin kira geliri ile benden daha çok kazanmakta ama daha önce belirttiğim nedenlerle aşırı borçlanmasından dolayı sıkıntı yaşamaktadır. Sıkıntı yaşadığını ve kendisi için değil ama çocuklar için nafaka ödemem gerektiğini biliyorum. Ama vereceğim paranın onun kendi hatalarından doğan saçma sapan zararlara gitmesini istemiyorum. Direkt çocuklarıma gitmesini istiyorum.
Açıp batırdığı işyerlerini unutmuş hala şimdiki işyerini devredebilirse, gene hiç anlamadığı bir işkolunda üstelik benim onaylamadığım birisi ile ortak olarak işyeri açmayı düşünmektedir.
Verdiğim bilgileri dikkate alarak, yukarda sorduğum sorulara cevap verecek herkese çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar
1- Tedbir nafakasına itiraz edemeyeceğimi zannediyorum. Fakat eşime nakit para vermek istemiyorum. Çünkü 20000 TL'nin üzerinde kendine ait kredi kartı borcu, tutarını tam olarak bilmesem de 10000 TL'nin üzerinde babasının ve bir arkadaşının kartını kullanması nedeniyle doğan kredi kartı borçları, miktarını bilmediğim taksitlendirilmiş vergi borçları,SSK borçları, kendisine ait olmasa da abisi ve bir akrabasının açtığı işyerini resmi olarak kendi adına açması nedeni ile doğan borçlar var. Annesi ve babasına olan ve zaten anne ve babasının almaktan ümidi kestiği diğer borçları saymıyorum bile. Benden alacağı parayı direkt çocuklarım için harcamayacağını bildiğimden kendisine nakit vermek istemiyorum. Kendisinin belirleyeceği bir markete peşin olarak aylık para ödemek ve evin-çocuklarını ihtiyaçlarını benim peşin ödediğim marketten karşılamasını isteyebilir miyim.
Nakit para vermezsiniz. En azından dava bitene kadar tazminata hükmolunmaz. Olunsa da temyize gidersiniz. Eşinizin belirleyeceği hesaba yatırmanız sizin avantajınıza, dekontlara "xxxxxxxxxx ayına ait tedbir nafakasına mahsuben" diye yadırmalısınız. Yoka maazallah eşiniz nafakayı ödemediğiniz iddiası ile size haciz işlemi bile başlatabilir.
2-Bu mümkün değilse benden alacağı her kuruşu ev ve çocukların ihtiyacı için harcadığını bana belgelemesini isteyebilir miyim?
İsteyemezsiniz.
3-Benden istenecek ya da kesilecek olan paranın kendisine değil anne veya babasına verilmesini ve çocuklarımın ihtiyaçlarının bu şekilde karşılanmasını isteyebilir miyim? (Şu anda eşim ve çocuklarımın onlarla beraber yaşamaktadır. Anne ve babası her ikisimize de kızıyor olsa da temelde benim haklı olduğumu kabul etmekte evliliğimizi kurtarmak için elimden geleni yaptığımı, sorunun kendi kızlarından kaynaklandığını kabul etmektedirler.)
Veremezsiniz. Sadece eşinizin belirleyeceği hesaba yatırmanız lazım. Eşinizin ailesine ve yakınlarına çok güvenmeyin. İlk başlardaki kızgınlıkla kızlarına kızabilirler ama daha sonra sahip çıkacaklardır.
4-Kredi kartı borçları vs kesinlikle evin ihtiyaçlarına yapılan harcamalardan değil eşimin açıp batırdığı, yürütemediği işyerlerinden kaynaklanmaktadır.Bu yüzden benden nakit alıp kredi kartına yatırmasını ve ev için yapacağı harcamaları kartla ödemesini istemiyorum. Mahkemeye bu şekilde yapacağım bir açıklama ve bunu ispat etmem paranın yukarda yazdığım yollardan herhangirinin kabulünü sağlar mı?
Sağlamaz, ancak eşinizin adına bir işyeri olduğunu, ticari kazanç sağladığını vs. bildirin mahkemeye, ileride mal davasında o işyeri ve ticarethane üzerinden ( evlilik birliği içeisinde iken kurulmuş olduğundan dolayı) hak talep edeceksiniz. Bu arada eşiniz 3 ncü kişi ve kuruluşlara karşı borçları nedeni ile kendi mal varlığı ile sorumludur. İşyerini devretse satsa bile siz payınızı isteyebilirsiniz.
Başlığı tedbir nafakası hakkında açtığım için diğer konuları ayrı bir başlıkta soracağım ama tedbir nafakası istemesi ile ilgili olduğu için açıklama gereği duydum. Eşim sorumsuz olduğumu, çocuklarım için harcama yapmadığımı, içki içtiğimi vs belirterek tedbir nafakası isteyecek. Ben kendisine para verdiğimi, hatta zaman zaman bütün maaşımı ve bazı ek gelirlerimi kendisinin kullandığını şahitler ve banka kayıtları ile ispatlarsam, 2008-2009-2010 yıllarında hiç tatile çıkmadan hemen hemen her hafta sonu izinlerimi ve yıllık izinlerimi, hiçbir ücret almadan ve karşılık beklemeden kendisine ait işyerinde çalışarak geçirdiğimi ispatlarsam, hatta resmi olarak görevde olmam gereken bazı günlerde onun işyerinde çıkan sorunları düzeltmek, kendisine yardımcı olmak için işe gitmediğimi ispatlarsam yukarda yazdığım ödeme şekillerinden birini kabul ettirebilir miyim.
Şu ödeme işindeki takıntınızdan vazgeçin, yasal olarak bu dedikleriniz mümkün değil. Ayrıca birşey ispat etmek zorudna değilsiniz. Eşlerin birbirine yardımcı olması genel teyamüldür. İddia sahipleri iddialarını ispatla mükelleftir. Bırakın eşiniz siian hakkınızdaki iddialarını ispatlasın.
Bu arada şu anda kendisine ait 2 işyeri ve bir de dairenin kira geliri ile benden daha çok kazanmakta ama daha önce belirttiğim nedenlerle aşırı borçlanmasından dolayı sıkıntı yaşamaktadır. Sıkıntı yaşadığını ve kendisi için değil ama çocuklar için nafaka ödemem gerektiğini biliyorum. Ama vereceğim paranın onun kendi hatalarından doğan saçma sapan zararlara gitmesini istemiyorum. Direkt çocuklarıma gitmesini istiyorum.
Bunu siz bilemezsiniz. Tayinde edemezsiniz. Ancak çocuklarınızın yetişmesinde giyiminde kuşamında beslenmesinde eğitiminde bir eksiklik yada aksaklık görecek olursanız mahkemenin her aşamasında velayetlerini talep edebilirsiniz. Ayrıca o işyerlerinin eşinize ait olduğu, dairenin eşinize ait olduğunu belgeyein. Daire evlilik birliği içerisinde alınmış ise yarısı sizin. Kira getirsi varsa, dava açtığınız tarihten itibaren kirasının yarısı sizin hakkınızdır. Ticari işletmelerinde karlarının yarısı sizindir.
Açıp batırdığı işyerlerini unutmuş hala şimdiki işyerini devredebilirse, gene hiç anlamadığı bir işkolunda üstelik benim onaylamadığım birisi ile ortak olarak işyeri açmayı düşünmektedir.
Verdiğim bilgileri dikkate alarak, yukarda sorduğum sorulara cevap verecek herkese çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Bu konu hakkında son 2 sorum olacak. Sözünü ettiğim kira geliri olan daire; işyerinin geliştirilmesi için kredi çekilmek üzere; dükkanda çalışan elemana satış gösterildi. Daire şu anda elemana ait görünüyor.Yani eleman kredi ile daireyi satın aldı görünse de, kira geliri hala eşime ait hesaba yatırılmakta, kredi taksitleri de tabii dükkanıngelirinden ödenmektedir. Kira gelirini eşimin aldığını ispatlayabilirim, kredi taksitlerini de eşimin ödediğini, bunun sadece kredi çekmek üzere yapılmış anlaşmalı bir satış olduğunu ispatlayabilirim.
1-Bu durumda evin tapusunun başkası üzerinde olması davayı nasıl etkiler?
2-Tedbir nafakasını maaşı aldığım aynı gün yatırmak zorunda mıyım? Kendi işim dışında ufak tefek 2. el bilgisayar parçası alımı- satımı yapmak istiyorum.Parayı ay içinde herhangi bir gün yatırabilir miyim?
Konu delidervis tarafından (10-01-2012 Saat 11:34:10 ) de değiştirilmiştir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kripto Transferi Nedeniyle 7258...
18-06-2025, 09:12:38 in Ceza Hukuku