Öncelikle merhaba.

20.12.2007 tarihinde adıma kayıtlı sahsi Amerika Birleşik Devletleri bayrağı taşıyan yatımda kaçak göçmen olduğu iddiasıyla gözaltına alındım ve 23.12.2007 günü tutuklanarak cezaevine gönderildim.

4 duruşma sonra 27.10.2008 tarihinde tahliye edildim. Davanın görüldüğü yerdeki Asliye Ceza Mahkemesi 2 yıl 8 ay hapis cezası ve 9600 TL hapis cezasına hükmetti. Yargıtay da geçen ay bu cezayı onadı.

Benim hesabıma göre
toplam ceza 970 gün
infaz süresi 582 gün
Tutukluluk 282 gün

Kalan ceza 300 gün

eğer şartlı salıverme gerçekleşirse tutuklu kaldığım süre üzerine 106 gün daha ceza yatarsam tahliye oluyorum diye hesaplama yaptım ama eğer bir yanlışım varsa lütfen düzeltirmisiniz.

Sizlere sormak istediğim hususlar şunlar.
Bu onaylanan 2 yıl 8 aylık cezanın 3/5 ünü mü yatacağım ?
-Açık cezaevine gitme koşullarım oluşmuşmudur?
-Açık cezaevine gitmeyi teslim olacağım yerdeki savcıdan direk talep edebilirmiyim?
-Şartlı salıverve koşulları benim cezam için uygulanabilir mi?
-Bu para cezasını ödemezsem günlüğü ne kadardan hapis cezasına çevrilir?
-Suç tarihim 2007 olduğu için "5739 sayılı kanunla yapılan değişiklik ile 5275 s.y'nın 106/9 md. gereği, şartla tahliyeden yararlanamaz. Ancak 01.06.2005 ile 01.03.2008 arası işlenen suçlarda lehe kanun nedeniyle (1/3) üzerinden şartla tahliyeden yararlanır. " maddesinden yararlanabilirmiyim ?
- Uyuşturucu kaçakçılığı gibi bazı suçlarda sürücü belgeleri belirli süreler ile geri alınıyor benim suçum sebebiyle böyle bir uygulamaya veya hak mahrumiyetlerine tabi tutulurmuyum.

Cevap vererek beni ve benim gibi konulardan müzdarip olacaklara yardımcı olacak değerli forum üyelerine şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.

" Mahkemelerin sanıkları ve müdafilerini adet yerini bulsun diye değil gerçekten dinleyerek, hukuka uygun olarak toplanmış delilleri dikkate alarak, talepte bulunduğumuz hususları zapta geçerek, kolluk kuvvetlerinin getirdiği herkesi polisin jandarmanın şevki kırılmasın diye tutuklanıp paldır küldür cezaevlerine tıkılmadığı kısacası adaletin tecelli ettiği bir yıl dilerim. Adalet hepimize lazım.