Merhabalar;
2008 yılında çalışdığım işyerinden işten işveren tarafından sözleşmem feshedildi.Bu sebeple konuyu mahkemeye taşıdım.mahkeme benim lehime sonuçlandı.İşveren ise temyize gitti.ve temyizde yargıtay lehime onadı.Bu arada ben işten çıkarıldıktan 3 ay sonra işveren işyerini sattı.Şu an şirket faal değil kapatıldı.Bu nedenle yargıtayın kararı ile bölge iş kur il müdürlüğüne işsizlik ödeneği için başvuruda bulunmak istedim fakat iş kur yetkilisi yargıtayın veya mahkemenin kararı bizi bağlamaz işsizlik ödeneği almak için işten çıkış bildirgesi lazım dedi.Bunun üzerine sgk telefonu 170 aradım ,ordaki kişi ise tekrar işkura müracat etmem gerektiğini söylediler.benim işten çıkış bildirgemi alamamın sebebi ise hali hazırda böyle bir şirket yok.kimden alacağım?İşten çıkış bildirgemi vermedi zaten işyeri.

Şimdi soruyorum yargıtayın onadığı bu karar acaba okey masasında YAZ-BOZ kağıdı mı?Bu ülkede yargıtayın kararı kimseyi bağlamıyorsa,ben de derim ozaman adalet mülkün neresinde ?diye sorarım.Yargıtay onasın onasın dursun ,bu karaları uygulayanlar nerde?

benim tazminatım işsizlik ödeneğim işyeri faal değil diye heba oldu.