s.a sayın hukukçu arkadaşlar.eşimile 1 yıllık evliyiz.eşimin ailesine bagımlılıgı yüzünden yuvamız yıkılıyor.eşimin ailesi eşime ait olan altınları bozdurmaya gidiyorları benden habersiz ben buna karşı çıkınca olaylar oldu.ailesi bana hakaretler küfürler tehtitler ettiler eşimi evimde alıp gittiler.kapıdan çıkarken kardeşi beni darp etti.eşim bana boşanma davası açmış ben onu evden kovmuşum altınlarının bir kısmını almışım .ailesinle görüşmesine yasak getirmişim.kısacası evliligin temeli sarsıldı diye boşanma davası açmışlar. bendarp edildigime dahilk savcılıga gidip şikayetçi oldum darp raporu aldım kendime ait olan eşyalarımı aldım onun eşyalarını bıraktım kiraladıgım evde oda 2 ay sonra eşyalarını aldı.benden kendi aldıgım eşyalarıda istiyorlar.kendime ailt olan eşyaları nihkatan 2 ay önce almıştım bunlarda hakkı varmıdır.ben eşimim her istedigini yaptım.ilk önce annemle oturuyorduk annemi istemedi.evliligimizin ilk 2 ayı annemle yaşadık annemle anlaşamadı bende ayrı ev açtık ama sürekli ailesi eşimi yönlendiriyoru eşim ailesinin agzınla bakıyordu benden şimdi 30.000 manevi 20.000 maddi tazminat istiyorlar.300 ytl yokksuluk nafakası talep ediyorlar.ben kendimi nasıl savuna bilirim nafaka baglanırmı tazminat ödermiyim.bu olaylarda hep erkeklermi bedel öder ben eşimden boşanmak istemiyorum ne yapmalıyım.