Cayma Hakkı Sonrasında Tazminat Talebi Olabilir mi?
Merhaba,
25 Ekim tarihinde bir sanal mağaza web sitesinden yaklaşık 1500 TL değerinde bir ürün siparişi verdik. Siparişi annemin hesabından ve onun kredi kartını kullanarak gerçekleştirdik. Aynı zamanda bankanın yapmış olduğu bir kampanya ile taksit erteleme gerçekleşecekti.
30-31 Ekim tarihinde bu ürüne ihtiyacımız olmadığı için ürün elimize ulaşmadan siparişi iptal etmek için firmaya bildirimde bulunduk. Yaptığımız bildirimler hem site üzerindeki mesajlaşma-iade bölümlerinden yazılı olarak, hem de Müşteri hizmetleri [MH] birimini telefonla arayarak gerçekleşti.
MH ürünü zaten gönderdiklerini teslim almadığım sürece sorun olmayacağını ve iadenin de hızlı bir şekilde yapılacağını belirtti.
31 Ekim 2011 tarihinde iade bildirimi yazılı olarak sitedeki İADE Bildirim bölümünde oluşturulmasına rağmen, yasal süreç içinde iade gerçekleşmedi.
30 Ekim 2011 tarihinden 12 Aralık 2011 tarihine kadar geçen süre içinde firmaya yazılı ve telefonla olmak üzere defalarca iade işleminin akıbetini sorduk. Gelen cevaplar "kaydınız oluşturuldu, ilgili birime iletildi" şeklinde oldu.
Konuyu yargıya taşımadan sonuç alamayacağımızı anlayınca firmaya bir de ihtarname gönderdik. Firma 23 Kasım 2011 günü belgeyi PTT'den teslim aldı. Ancak talebimizin ihtarda geçen ek 7 işgünü sürecinde de gerçekleşmemesi sonrası şaşırmış durumdayız.
Firmayı telefonla aradığımızda son görüşmelerimizde "biz çözüm üretemeyiz, sadece kayıtları açarız" şeklinde açıklamalar yapılıyor.
12 Aralık 2011 günü firma iade için bir dekont oluşturmuş. Dekontu kabul edersek sitede alışveriş için kullanılacak hediye çeki verilecek; etmezsek para iadesi yapılacakmış. Ben dekontu kabul etmedim. Daha sonra ATM'ye gittim ve dönem işlemlerinde iadenin yapılmadığını gördüm.
Akşam bankayı arayarak kendilerine ulaşan bir iade talebi olup-olmadığını soracağız.
TÜKETİCİ MAHKEMESİ'nde dava açmak istiyoruz. Hem iadenin "MESAFELİ SATIŞLARA DAİR YÖNETMELİK'de yer alan yasal sürecinde yapılmaması, hem de paramızın gasp edilerek kredi kartımızı yeni alışverişlerde kullanamamız nedeniyle... Ayrıca süreç içerisinde firmayı defalarca aramak zorunda kalmamız ve bunun yarattığı etki nedeniyle tazminat talebinde bulunacağız.
Bu konuda değerli avukatlarımızdan dava başvurusu ve sürecinde bizim için faydalı olacak bilgileri paylaşmalarını rica ediyoruz.
Sorularım:
Firma iadeyi yasal süreçten sonra yaptığı için faiz talebimiz olabilir mi?
Süreç içinde kredi kartımızı başka bir alışverişte yetersiz limitten dolayı kullanamadığımız için yıpranma sonucu tazminat talebimiz mahkemece kabul görür mü?
Bedel iadesinin yasal süreçte yapılmaması nedeniyle haksız kazanç oluşmuş mudur?
Firmanın bu tür oyalamaları alışkanlık haline getirmemesi için Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'ne ayrıca elimizdeki belgelerle başvuracağız.
Not: Firma oldukça popüler ve hakkında çok sayıda şikayet olan bir sanal mağazadır.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku