10.-11. dönem pomem için sınavlara girdim ve yedek 27** . olarak polislik sınavını kazandım,yedek sıram çok geride olduğu için bana sıra gelmeyeceğini düşünüp askerliğe gitmek için başvuru yaptıp,02.01.2011 tarihinde askeri birliğime teeslim olup askerlik görevimi yerine getirmeye başladım,07 şubatta polislere askerliği kaldıran yasanın ardından birliğimizde polis olan bazı arkadaşlarımız terhis edildi. 1 hafta sonra bi gece,komutanlarım benim de terhis belgemin geldiğini ve askerliğimi yapabilmem için polislik hakkımdan feragat etmem gerektiğini söylediler.Ben 27** yedek olduğumu şu an polis olmadığımı söylesem bile yapacak bişeyin olmadığını aynı gün terhis olup birliğimi terk etmem gerektiği söylendi. Daha sonra 16.02.2011 tarihinde askerden terhis edildim. Terhis Belgemde '07 Şubat 2011 tarihli MİY.:1990-447-11 / ASAL D.Er.İşl.Ş. YSDCST Ks. Sayılı '' Emniyet Hizmetleri Sınıfına Mensup Polislerin Terhis Emri '' konulu emri ile geçiçi terhis edilmiştir.' şeklinde bir açıklama bulunuyor. Bende bu açıklama vede Emniyet Genel Müdürlüğü nün planlamasına güvenip polislik hakkımdaan feragat etmedim ve doğal olarak askerden terhis edildim. Askerden terhis edildikten sonra askerlik durum belgemin olmaması sebebıyle hiç bir iş yapamadım ve polislik sıramın gelmesini bekleedim.Şimdi yani yaklaşık 1 yıl sonra Emniyet Yetkilileri bana sıra gelmeyeceğini ve tekrar askere gönderileceğimi söylüyorlar bende doğal olarak madem sıra gelmeyecekti niye askerden beni çıkarıp 1 sene boş bir şekilde beklememe sebep oldunuz ve askerlik hizmetimin bitmesine engel olup tekrar bu yılımıda askerliğe giderek işsiz b şekilde geçirmeme sebep oldunuz dediğimde yapacak bişey yok kanun gereği diyorlar. Şimdi ben bu süreçteki mağduriyetimi hukuka taşımak istiyorum( Bu arada bu şekilde askerden çıkarılan arkadaşlarla beraber hukuki süreç başlatacaz ) ama hangi mahkemede nasıl hakkımı savunurum ve davamda haklı çıkıp tzminat davası alabilirmiyim.Daha önceden buna benzer şekilde tazminat davaları varmı ? Ben dava açarsam hangi kanun gereği tazminat isterim? Çok sıkıntılı bir süreç yaşıyorum.Lütfen yardımcı olun.