Merhabalar,

Durumumu özetlemek gerekirse, 25 yaşındayım ve üniversite öğrencisiyim.5 yıldır ailemden ayrı yaşayıp onlarla nadiren görüşmekteyim.

Telefon faturası borcu yüzünden ailemin ikamet ettiği adrese icra tebligatı gitmiş. ve ailem bu tebligatı yanlarında olmadığım halde, postacının "adres burası gözükmekte, almak zorundasınız" ifadesiyle imzalayıp almış.

Tebligatta borcun bir hayli katlandıgı ve 7 gün içerisinde ödeme yapılması gerektiği yazılı. Ne benim ne de ailemin bu borcu ödeyecek durumumuz olmağı için ilerki süreçte nelerin bizi beklediğini korkuyla beklemekteyiz.

Bugün 7 gün doldu ve telefonuma "bugün icraya gelinecektir" diye bir bilgi geldi. Bu ve pek çok forumu araştırdığımda kendi sorunumla ilgili tam olarak bir bilgiye rastlayamadım. 18 yaşından büyük olduğum ve ailemle yaşamadığım için bu borç ailemi ilgilendirmekte midir? Kendime ait bir işim olmadan böyle bir yükle onların karşısına çıkmak yeterince üzücü çünkü.

Ayrıca üzerime kayıtlı her hangi bir mal da bulunmamaktadır.

Bir de, forumlarda istihkak iddiasına rastladım. Bu iddia ile ailem bu borçtan muaf mı olmaktadır? Ve 7 günlük süre doldugu için bu iddia haklarını kaybetmiş mi oluyorlar?

Sorumumu dinleyip cevap yazacak olanlara şimdiden çok teşekkür ederim.