Merhabalar, yaklaşık 3,5 Ay önce askerliğimi bitirdim. Askerliğimi yaptığım süre içerisinde askeri ceza evi olarak nitelendirilen ( disko ) oda hapsi ile cezalandırıldım. Bu ceza bir mahkeme tarafından verilmedi. Komutan'ın direk kararı ile oda hapsine yollandım. Sebebini kısa ve öz bir şekilde anlatayım.
Mesai saatine 15 dakika geç uyandım diye 7 gün oda hapsi ile cezalandırıldım. Yüklenen eylemde mesai saatine geç kalmak olarak geçmişlerdi. Uuyuma sorunum vardı. Bir üst komutana itiraz ettim fakat konu ile ilgili yapabilecek birşeyinin olmadığını ve bando komutanın vermiş olduğu karar saygı duyacağını dile getirdi. Bando komutanımız bir üst makama gittim diye sözlü olarak hakarette bulundu. Bu olaydan dolayı takıntı yaptı ve sabah erkenden sürekli beni denetlemeye geliyordu komik gelecek belki ama mesai saatine 5 dakika geç kalkmaktan bi 10 gün daha gönderdi. 3 dakika geç kalkmaktan bi 14 gün daha ve son olarakta teskereye 20 günüm kala yine geç kalkmaktan 14 gün daha. RDM'de uyku sorunu raporlarım bulunduğu halde oda hapsine yollandım. Bu cezaların hiç birinde mahkeme kararı ile cezalandırılmadım. Başıma gelen bu talihsiz olayın hesabını sormak mutlaka benim en doğal hakkım. Bu konu hakkında görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim
Hukuki NET Güncel Haber
Konu Konusarock tarafından (07-12-2011 Saat 16:48:48 ) de değiştirilmiştir.
Merhabalar, yaklaşık 3,5 Ay önce askerliğimi bitirdim. Askerliğimi yaptığım süre içerisinde askeri ceza evi olarak nitelendirilen ( disko ) oda hapsi ile cezalandırıldım. Bu ceza bir mahkeme tarafından verilmedi. Komutan'ın direk kararı ile oda hapsine yollandım. Sebebini kısa ve öz bir şekilde anlatayım.
Mesai saatine 15 dakika geç uyandım diye 7 gün oda hapsi ile cezalandırıldım. Yüklenen eylemde mesai saatine geç kalmak olarak geçmişlerdi. Uuyuma sorunum vardı. Bir üst komutana itiraz ettim fakat konu ile ilgili yapabilecek birşeyinin olmadığını ve bando komutanın vermiş olduğu karar saygı duyacağını dile getirdi. Bando komutanımız bir üst makama gittim diye sözlü olarak hakarette bulundu. Bu olaydan dolayı takıntı yaptı ve sabah erkenden sürekli beni denetlemeye geliyordu komik gelecek belki ama mesai saatine 5 dakika geç kalkmaktan bi 10 gün daha gönderdi. 3 dakika geç kalkmaktan bi 14 gün daha ve son olarakta teskereye 20 günüm kala yine geç kalkmaktan 14 gün daha. RDM'de uyku sorunu raporlarım bulunduğu halde oda hapsine yollandım. Bu cezaların hiç birinde mahkeme kararı ile cezalandırılmadım. Başıma gelen bu talihsiz olayın hesabını sormak mutlaka benim en doğal hakkım. Bu konu hakkında görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim
Askeri ceza kanununa göre, ceza verme selahiyetinde olan amirleriniz,oda hapsi cezası verme yetkisine sahiptir.(rütbelerine göre,örneğin binbaşı rütbesindeki disiplin amiri 7 güne kadar oda hapsi verebilirken ,yarbay rütbesindeki amir 14 güne kadar verebilir.) Sadece mahkemeler oda hapsi cezası vermez.İşlediğiniz suç "disiplin tecavüzü" suçudur.Oda hapsi cezası verilebilir.Burada sorun yok.Gelelim durumunuza .Mantıken bir amir olsam eğer bu personelim 15 dakika ,5 dakika gibi geç kalmalar gerçekleştiriyorsa demek ki zamanında kalkabilir diye düşünür olurum.Sizin doktor raporuyla uyku sorununuz olması, mesai saatinin başlangıcına geç kalmanıza mazeret olamayacağını düşünüyorum.Şahsınıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.
Sayın bartelmi diaz'a katılıyorum.Yasal olarak amirlerin zaten böyle bir yetkisi var.Mahkeme kararı olması gerekmiyor.Ayrıca bir kişi 06:40 da kalkabiliyorsa 06:30 da da kalkar.Askerliğini yapmış biri olarak zaten bölükteki en büyük sorunun uyku(az uyuma gece nöbetleri vs.) olduğunu biliyorum.Rdmye her gidip uyuyamıyorum yada uyanamıyorum diyene uyku sorunu vardır diyorlar zaten.Nereye ne diye başvurmayı düşünüyorsun bilmiyorum ama şahsi kanaatim bundan bir şey çıkmaz.Geçmiş olsun.
Sanki ,bartelmi diaz o birliğin komutanı gibi yazmışKesin bir yakınlık var,ev sahiplerinin kiracılara cephe alması gibi...... öyle değil misayın konusarock......
Teşekkür ederim, yanlız şöyle birşey var bu bahsi geçen binbaşı sadece benimle problemli değil bir çok kişi tarafından mahkemeye verilmiş arızalı bir şahıs. Güzelce dile getiriyorsunuz kanunları ama şöyle birşey var dikkatinizi çekerim. Ben 45 gün yattım toplamda 3 veya 5 değil. Mahkemeye verilmesini defalarca dile getirdim fakat bunu yapmadı. Burada bir insanlık suçunun olduğunu görmeniz gerekirken. Ben amir olsaydım diyorsunuz ve üstüne aldığınız rapor geç kalkmanıza mazeret değil diyorsunuz. Aldığım cezalardan sonra. Psikolojim bozuldu, aile ilişkilerim bozuldu, sağlık durumum bozuldu, askerliği yapmakla ilgili şüpheler yaşadım.. siz bunları görmemezlikten gelip geç kalmanız bir mazeret değil diyorsanız saygı duyarım. Zaten avukatım aracılığı ile iş mahkemeye döküldü eğer sonuç alamassam AİHM'e başvuracağım. Çünkü 45 gün gözardı edilecek kadar düşük rakam değil. Umarım T.C. Anayasıları bunun farkındadır.. değilse bile umarım AİHM bunun farkındadır ve olumlu sonuçlanır herşey. Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için
Konu Konusarock tarafından (07-12-2011 Saat 17:48:06 ) de değiştirilmiştir.
Sanki ,bartelmi diaz o birliğin komutanı gibi yazmışKesin bir yakınlık var,ev sahiplerinin kiracılara cephe alması gibi...... öyle değil misayın konusarock......
Amirinizin nasıl bir şahıs olduğu bizi ilgilendirecek bir konu değil.Mahkemeye verilmenizi talep etmişsiniz ancak suçunuz ne askeri mahkemelik bir suç ne de disiplin mahkemelerini ilgilendiren bir suç.İşlediğiniz suç da hep mükerrir olmuşsunuz.Vicdanen haksızlığa uğradığınızı ağır bulduğunuzu düşünebilirsiniz.Ancak duygusal davranmadığımız sürece ,kanunları göz önünde bulundurduğumuz vakit ,verilen cezalarda bir kusur göremiyorum
Amirinizin nasıl bir şahıs olduğu bizi ilgilendirecek bir konu değil.Mahkemeye verilmenizi talep etmişsiniz ancak suçunuz ne askeri mahkemelik bir suç ne de disiplin mahkemelerini ilgilendiren bir suç.İşlediğiniz suç da hep mükerrir olmuşsunuz.Vicdanen haksızlığa uğradığınızı ağır bulduğunuzu düşünebilirsiniz.Ancak duygusal davranmadığımız sürece ,kanunları göz önünde bulundurduğumuz vakit ,verilen cezalarda bir kusur göremiyorum
Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Umarım söyledikleriniz aksi bir karar çıkar bende konu olarak açıp insanlarla paylaşayım. Bakalım..
Hayırlısı olsun bakalım.Burada bazı insanlar duymak istedikleri sözleri göremeyince çılgına dönüyorlar ve karalama kampanyalarına başlıyorlar.(Yanlış anlamayın şahsınızla ilgili bir durum söz konusu değildir) Umarım siz de duymak istediğiniz sözleri göremediğiniz için şahsıma bir kin ve nefret gütmüyorsunuzdur
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku