Öncelikler merhabalar

2006 yılında tatil için bir otele gittim (otelde kaldığıma dair faturam var ), otelde eşimin halasının arkadaşı çalışıyormuş, eşimin halası bu şahısla irtibata geçip oteli ayarladı. Ben bu şahsı otelde tanıdım, otelde kaldığım süre içersinde bir sohbet sırasında zor durumda olduğunu evine icra geleceğinden bahsetti, eşim ve ben de kendisine borç verebileceğimizi belirttik, kendisi hesaplarının icralık olduğunu yanında kalan yeğeninin hesabına gönderme mi istedi. İstanbul’a döndükten sonra yeğeninin hesabına parayı yatırdık ve açıklama kısmına şahsın adını yazdık.

2008 yılında şahısdan borcumu istedim ama vermedi, beni oyaladı, yalanlar söyledi, cep telefonlarını kapadı, daha sonra kendisine hiçbir şekilde ulaşamadım.

2010 yılı başında ise yeğeni bana cüzi miktar bir para yatırdı. Elimde bu dekont var, dekontu internet bankacılığı kullanarak elektronik ortamda aldım.

Sonrasında avukatla görüşüp bu şahısı ve yeğenini icraya verdik. Asıl şahısa hiçbir şekilde ulaşamadık ama yeğenine ulaştık. Yeğeni bu ilamsız icra takibine itiraz etti. Bu itiraza karşı bizde yeğeni adına itarızın iptali için dava açmayı düşünüyoruz.

Benim sormak istediğim olay mahkemeye taşınırsa elimde olan belgelerle ( parayı gönderdiğim dekont ve yeğeninin bana para yatırdığına dair dekont ) mahkemeyi kazanır mıyız. Sonuçta parayı şahıs istedi ama ben parayı yeğenin hesabına yatırdım, yeğeni mahkemede borç benim değil diyebilir, ben sadece banka hesabımı kullandırdım diyebilir, dekonttaki dayısının adını delil gösterebilir.

Ben diğer şahsa hiçbir şekilde ulaşamıyorum, çalışmıyor görünüyor. Ama yeğenine ulaşabiliyorum, yeğeni bu şahısla görüşüyor, ayrıca borç verdiğim dönemde beraber kalıyorlardı. Bu parayı belki yeğeni alıp kullandı, ayrıca bana yeğeni banka kanalı ile para gönderdi. Elimdeki bu belgelerle sonuç benim lehime görünmüyor mu?

saygılarımla.