+ Konuyu Yanıtla
1 den 6´e kadar toplam 6 ileti bulundu.

Konu: Boşanma ve mal ayrılığı sözleşmesi

Boşanma ve mal ayrılığı sözleşmesi Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    ankara
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Boşanma ve mal ayrılığı sözleşmesi

merhabalar, emeği geçen herkese teşekkür ederek başlamak istiyorum.
    6 senelik evliyiz 7 ye girecektik. eşimle sorunlarımız yüzünden ayrılmaya karar verdi eşim.
    bana göre kusur onda ona göre kusur bende.
    sormak istediğim bir kaç şey var yanıt verir bilgilendirirseniz çok sevinirim.
    hasta yalnız kalan annem ve babamı bırakıp eşimin memleketine tayinle geldim. benim bu memlekette hiçbir akrabam yok.
    5 sene başka ilde çalıştık. ve başka ilde iken ev kredisi ile eşimin memleketinden ev satın aldık. kiraya verdik kira benim hesabıma yattı tabi o parayı ortak kullandık. ev almak için biriktirdiğimiz kredi peşinatını eşimin banka hesabında biriktiriyorduk. eşimle kavgalar ettik. bana çok kısıtlama getirdi arkadaşlarımla ayda haftada bir gün dışarı çıkmama evde sigara içmeme karşı çıktı bu yüzden çok büyük kavgalar ettik. çok bunalmıştım , internetten bir bayanla tanıştım bir ay telefonla görüştük ve bir gün başka ildeki evine ziyarete gittim. aramızda hiçbir yakınlaşma olmadı. bu şahıs eşime ona gönderdiğim mesajları gönderdi ve çok büyük tartışmalar çıktı. ancak benim karşı taraftaki bayanla olan ilişkimin telefon boyutunda olması ve aramızda cinsel olarak hiçbir şey geçmemesini karşı tarafında söylemesi ile eşimle barıştık. daha sonra eşim benden senet istedi yüklü miktarda herhangi bir aldatma olmasına karşın. sonra vazgeçti mal ayrılığı sözleşmesi istedi. ev onun üzerinde olduğu için. ben de anlaşma taraftarı olduğum için noterden kimişn üzerinde ne varsa ona aittir diye mal ayrılığı sözleşmesi yaptım. ve ondan sonra aldatma vb. olay hiç olmadı. ve bu aldatma bile denmeyecek duygusal boşluktan kaynaklı olayın üzerinden yaklaşık 2 sene geçti. eşim ailesinin memleketine gelince herşeyden sorun çıkarmaya başladı evde yemek yapılmamaya sürekli eşimin ailesinin akrabalarına gidilmeye gelinmye bunlara itiraz oluncada sorun çıkmaya başladı. en son bana evden ayrıl böyle deneyelim dedi. ve gitmedim ama hakaretlere varan sözler söyleyince gurur yaptım ve 1 aydır başka evdeyim. bu arada eşim boşanma davası açtı. ve bana diyorlarki anlaşmalı boşan evden hak talep etme. araba sende kalsıın. eğer buna yanaşmazssam aldatma olayını , eşimden kavgalar yüzünden soğuduğum için cinsel ilişkiye girmedik doktora gittik doktor bende hiç bir fizyolojik organik sorun olmadığını söyledi testler yapıldı normal çıktı, hani soğuduğum için hisstemediğim için birlikte olmuyordum son zaman yaklaştım ama eşim sitemedi , bu olayı ve evin tamiri ile ilgilenmeme gibi olayları dile getireceğimi ve bunların ortaya dökülmesinin hoş olmayacağını bu olaylardan ötürü tazminat talep edeceklerini ve benim zararlı çıkacağımı zaten mal ayrılığı ile evden hiç bir şey alamayacağım gibi manevi tazminat davası açacağını belirtti.
    ev kredisini biz beraber ödedik 3 sene kalmıştı bitmesine. 2 milyar ödüyorduk. sonra ayrılmaya karar verince 10 seneliğe çevirdi ve 3 aydır kendisi ödüyor. mal ayrılığı tamamen bir daha aldatma vb. bir şey olmayacağına dair verildi iyiniyetli olarak ve 1 sene öncesinde yapıldı. ben evliliği kurtarma adına yaptım o eviş beraber aldık. tek başına ödemesi mümkün olmadığı için zaten 10 seneye çevirtti kredi borcunu. evin değeri 140 -150 bin lira. 60 bin banka borcu var. yani 40 ar milyar banka borcu düşünce kalıyor kişi başına. avulat hanımın anlaşmalı protokunde 2 sey dikkatimi çekti. bana deniyorki evlilik süresince kimin üzerinde ne tapulu varsa boşanma sonrasıda onda kalacak buna istinaden şu ev kadının adında olduğu için kadında kalacak.
    ardından araba ile ilgili maddede ise; EVLİLİK BİRLİĞİ İÇİNDE ALINMIŞ OLAN şu şu plakalı arac erkete kalacak kadın hak talep etmeyecektir. ev de ise evlilik birliği içinde alınan ifadesi yazmıyordu.
    bana sadece boşnma kesinlestikten sonra kadın 10 bin maddi tazminat ödeyecektir hükmü vardı.
    inanın ne yapacağımı bilmiyorum. ben çok çabaladım eşimin ailesinden herkesle konuştum evliliğimi kurtarın diye yazın tatile götürdüm parasını ben verdim. dizüstü bilgisayarlar hediye aldım. son bir senedir parası parama karışmaz erkek olarak evin tüm ihtiyaclarını karşıladım. kendi ailemi kırdım eşimin ailesini kırmadım ama eşim benim aileme inanılmaz hakaretler etti. hasta olan anne babama geçmiş olsun bile demedi. ben çok çaresiz kaldım tokat mı atmadı banyoya kendini kilitleyip intihar mı etmeye kalkmadı. yarımsaat köy gibi bir yerde arkadaşlarla çay içip geç kalınca 3-4 gün küs kalıp hakaret edip hayatı zindan mı etmedi. aldatma dediğimiz bundan kaynaklı bir duygusal boşluktu sadece telefon ve bir dfa görüşme idi. başkada bişey olmadı ve üzerinden 2 seneden fazla zaman geçti. hatıralar güzel umutlar hayaller onların anısına evden bişey talaep etmiyeyim diyorum ama ben ne yapacağımı bilmiyorum. ne yapmam lazım. daha doğrusu bu aldtama üzerinden 2 sene geçmiş olan, vb. yazdıklarım ve mal ayrılığı- son bir sene içinde yapılan- bana evden hak edinmeme engel mi ve maddi manevi tazminat alabilirmi benden.
    yardımcı olur yol gösterirseniz sevinirim.
    saygılarımla.

Hukuki NET Güncel Haber

Boşanma ve mal ayrılığı sözleşmesi konulu yargıtay kararı ara
    Boşanma ve mal ayrılığı sözleşmesi konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: boşanma ve mal ayrılığı sözleşmesi

Durumunuzu içtenlikle paylaşmışsınız.
    Medeni hukukun amir hükümleri eşleri birbirilerine sadık olmaya zorlar. Belki evliliğin tanımında ki tek yaptırıcı hüküm sadakattir. "eşler birbirlerine sadık olmak zorundadır" der. Sadakatsizlik yada aldatma sadece fiziki bir eylem değildir. Bu nedenledir ki sadakatsizlik / aldatma ve zina birbirinden ayrı değerlendirilir. Zina yapmamış olmanız aldatmadığınız yada sadakatsizlik yapmadığınız anlamına gemez. Bu anlamda kusurlusunuz. Duygusal boşluktu vs gibi bahanelerde ucuz söylemler. Bunları geçin.
    Eşiniz o zaman dileseydi ve sizi mahkemeye verseydi, elinde olan mesajlar ve diğer deliller ile sizi boşardı. Tazminat alırdı. Kusurunuz nedeni ile mal paylaşımında sizin payınızın oranı düşebilirdi. Hatta eşiniz haksız fiil nedeni ile diğer hanıma da dava açıp ayrıca ondan da tazminat alabilirdi. Yapmamış. Yaşadığınız olayların sorumlusu olarak sizi görmüş ve akıllıca davranıp sizinle mal sözleşmesi yapmış.
    Gelelim hukuken bundan sonra nelerin olabileceğine. Anlaşmalı bir boşanma olmazsa çekişmeli olacaktır. Boşanma davasında taraflar iddialarını ispatla mükelleftir. Şiddetli geçimsizliği eşiniz ispat edebilirse sizden boşanır. Kaldı ki cinsel isteksizlik ve beraber olamama durumuda sözkonusu imiş, bu bile başlı başına bir boşanma sebebidir.
    Ev ve otomobil ile ilgili kısma gelince; kendi rızanızla mal ayrılığı rejimini seçmişsiniz. Usulüne uygun şekilde yapılmış ise bu sözleşmeden eşinizin rızası olmadan dönemezsiniz. Boşanma ile birlikte mal rejimi de tasfiye olur. Her eş kendi üzerinde bulunan malı alır. Ev eşinizin üzerine ise eşinizde kalır. Otomobilde sizin üzerinize ise sizde kalır. Anlaşmalı boşanma olursa protokolde yazılı olanlara itibar edilir.
    Mal rejiminin tasfiyesinden sonra her eş 3 ncü kişi ve kuruluşlara karşlı borçlarından endileri kendi malalrı ile sorumludurlar. Dolayısı ile evin kalan kredi taksitlerini eşiniz ödemek zorunda. Ancak kirasını da eşiniz alacaktır.
    Geçmiş olsun...

Nerede
    ankara
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

abdullah bey teşekkür ederim.

Nerede
    ankara
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Boşanma ve mal ayrılığı sözleşmesi

biz şu an gerçeketen severek ayrılıyoruz ve bu beni üzüyor. Allah insanı benim yaptığım gibi bir hata ile imtihan etmesin. ben o hatayı yaptım ondan sonrada çok tövbe ettim pişman oldum tekrarlamadım , nasıl can yanıyor biliyorum. en çokta sizin yüzünüzden başkasının en değerlinizin canı yanıyor bunu biliyorum bu daha fazla acıtoyor. Allah bana hayatımda bir daha yapmamam için böyle bir imtihan sundu diyorum. allah şaşırtmasın. bizim şu an sorunumuz görünürde yok. aileside beni hepsi seviyor ama onlarda bişey yapamıyor. kavga etmedik . kırmadık ufak tefek şeyler dışında. ben hakime eşimi seviyorum boşanmak istemiyorum dediğimde, ne olur.
    bana eşimin avukatı ulaştı bir sözleşme yapılmış onu imzalatacak mal ayrılığı vs. kabul ediyorum diyerek taraflara nafaka vb. talepte bulunmayacaklar diye bir sözleşme. avukat tta yardımcı olmuyor. nedenini bilmiyorum. ama insan deneseniz der değilmi. beni dinlemeden denemissiniz demesi zoruma gitti. bazen anlaşmalı boşanma protokolünü imzalamayıp ben boşanmak istemiyorum diyesim geliyor. o zamanda işte bu sadakatsizliği söyleriz falan diyorlar. bize eşimle birbirimize 3. sahıslar önünde zarar vereceğimizden korkuyorum. inanın ne yapacağımı da bilmiyorum. ama gerçekten sorun yok. ama ayrılıyoruz. o beni seviyor ben onu ve ayrılıyoruz.
    ben malda mülkte değilim. canım başka şeylere yanıyor
    zaman ayırdığınız için allah razı olsun.

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Boşanma ve mal ayrılığı sözleşmesi

Yaşadıklarınızı ve içinizdeki yangını anlamamak mümkün değil. Belli ki içinizde buraya yazdıklarınızdan kat be kat fazlası var. Buraya yazacak medeni cesarete sahipseniz bunları eşinize aktaracak kadarda cesur olmalısınız.
    Alın eşinizi karşınıza oturup konuşun, belki başbaşa belki bir kaç kişinin huzurunda nasıl yaparsanız artık. Kurtarmak için evliliğinizi elinizden geleni yapın.
    Geçmiş olsun..

Nerede
    İSTANBUL
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

Foruma nasıl soru sorabilirim. Yeni bir konu açmak için ne yapmalıyım.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

mal ayrılığı sözleşmesi

mal ayrılığı sözleşmesi boşanma

mal ayriligi sozlesmesinde bosanirken ne olur

mal ayrımı sözleşmesi örneği

bosanmada mal ayriligi sozlesmesi varsa

anlasmali mal ayriligi

boşanmada mal sözleşmesi

kalan miras satimi araba aldim esimin hakki varmi www.hukuki.net

boşanmada mal ayrılığı sozlesmesi

mal ayriligi sózlesmesi bosanirken