Merhabalar... Konuya nerden başlasam bilmiyorum. 1,5 yıl önce bana abilik babalık yaptığını söyleyen bir şahıs kızım ın eğitim masraflarını üstlenmişti maddi olarak yani.. samimiyet ilerledikçe kişinin rengi değişti evlenmek istedi benimle... maddi durumu iyi diye olumlu baktım fakat babam yaşında idi aileme izah edemeyeceğim korkusuyla zaman istedim kendisinden aileme de açınca konuyu karşı çıktılar izin vermediler... o kişinin dizüstü bilgisayarı ve mobil modemini kullanıyordum. red edildiğini ögrenince çılgına döndü bilgisayarını modemini ve kızım için yaptığı yardımları geri istedi... parasını son kuruşuna dek ödedim modem ve bilgisayarıda gönderdim. banka makbuzları kargo makbuzları mevcut elimde telefon numaralarımı değiştirdim annemi ve beni çok rahatsız etti gece gündüz 24 saat mesajlar küfürler yağdırdı hatlar iptal oldugu için mesajlar yok fakat kendisinin dizüstü ve modemini kullandığım için msn adresimden kimlerle konuşmuşum gayri resmi bir şekilde tesbit etmiş. şimdi bu verilerle bana dava açacağını söylüyormuş benim arkadaşlarıma. msn adresimde konuştuğum herkezi ekleyip buna benzer şeyler söylüyor.. ben şimdi nişanlıyım ve nişanlımla ilk konuşmalarımız ilk tanışmamız o kişinin modemi ve pc si üzerinden oldu. dolayısıyla nişanlımın da adresi kendisinde vardır onada yazacak çizecek saadetime gölge düşürecek diye çok korkuyorum... bu kişinin de adli sicil kaydı epeyce kabarık aile mahemesindede çok sürünmüş eski eşi ve kızna şiddet uygulamış adli cezalar almış.. başka sicilleride var.. her neyse ben şimdi çok korkuyorum ne gibi bir önlem alabilirim, hakkımda dava açarsa dolandırıcılıktan açacakmış yalancı şahitler bulmuş bana verdiği paraların makbuzu ve delili olmadıgı halde ben ona ödedim ve makbuzum var yalancı şahitlerle beni dolandırıcılıkla suçlayabilirmi?? kendisiyle msn konuşma kayıtlarım var ailemin karşı çıkması zaman tanımasını istemem vs gibi konular... dava açarsa bı konuşmalar delil olabilirmi??