Merhabalar;
Konu biraz karışık olduğu için sizlerinde görüşleriniz öğrenmek istiyorum, değerlerini görüşlerinizi esirgememeniz dileğimle.

Bir şirket Araç kiralama işi yapıyor ve başka bir ilde bir şahıs firması ile sözleşme yapıp kendi acentesi gibi çalışmaya başlıyorlar araçlar vb. acentelik veren firmaya ait. Acentleik alan firma veren firmanın faturalarını kesiyor faturalarını tahsil ediyor vb. ay sonlarında komisyon oranınca kendi faturasını kesip acentelik verene gönderiyor. ve parasını alıyor. Acentelik verende aylık olarak bazı malzemeleri acentesine fatura edip gönderiyor ve alacağından kesiyor. Fakat aralarında bir anlaşmazlık çıkıyor, normalde acente günlük oalrak yaptığı tahsilatarı ptt kanalıyla acente verene gönderiyor. ve bunların gönderenide alıcısıda acente veren firmanın ismi mevcut. Fakat bazı ödemeleri acente kendi firma hesabından gönderiyor bu gönderdiği paralarda acente verene göndermesi gereken günlük tahsilatlar. fakat şimdi acente diyorki ben kendi hesabımdan ödediğim paraları acente verenin bana kestiği faturalara istinaden olan borçarıma ödedim. yani acente kendi kestiği komisyon faturalarının tarafına eksik yatırıldığını idda ederek icra işlemi başlatıyor.

Acente verende benim paraları eksik yatırma nedenim ona kestiğim faturalardan doğan alacaklarımdır diyor. Acentede ben onların paralarını şu şu tarihlerde şu hesap numarasına yatırdım diyor ve belgeliyor.

Sizlerde bu davanın seyri hakkında görüşler almak istiyorum

Yardımlarınızı bekliyorum.