+ Konuyu Yanıtla
1 den 10´e kadar toplam 10 ileti bulundu.
    Nerede
    BİTLİS
    İletiler
    12
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Boşanma sürecinde yaşananlar ve izlemem gereken yol

Eşimle 5 yıllık bir evliliğimiz var...3,5 yaşında bir kız çocuğumuz var...eşim kurban bayramından önce bir ameliyat geçirdi...ameliyattan sonra babasının evine gitmek istediğini söyledi kendisine bu halde gitmemesini dinlenmesini söyledim kayın validemle birlikte beni dinlemedi gitti...sonra geri döneceği tarihte uçak biletini aldım... ailemin yanına geçmesini ve onlarla birlikte uçakla ödnmesini söyledim...o başka türlü gelmekte ısrar etti...kavga ettik...annesi ve abisi ile habersiz bir şekilde beklenen tarihten önce gece saat 4,30 da eve geldi...konuşma isteklerimi red ettiler...beni işten çağırıp mal varlığımızı paylaştık...ertisi gün hemen ev tutmuşlar eşyaların neredeyse tamamını alıp gitiler...sonra avukata protokolüde hazırlatmışlar...yanıma geldiler kendilerine boşanmak istemediğimi konuşmak istediğimi söyledim dinlemediler...anlaşmalı dilekçeyi verdik...bu noktadan sonra artık ayrılmaktan başka çare bende göremiyorum...eşim çalışıyor...protokolde 200 tl nafaka yazılı...yıllır %15 artırımlı...bu oranın doğrusu nedir...en azından memur maaş oranına göre ayarlanmasını hakime talep edebilirmiyim...daha mahkeme olmadı...mahkeme 29 aralıkta....eşime karşı bütün sorumluluklarımı yerine getirdim...kızama hep iyi bir baba oldum...ancak eşim ailesini bizim aile birliğimizin üstünde tuttu hep...yaşananlar bundan ibaret...öğrenmek istediğim...

1- çocuğumu velayetini alabilme ihtimalim varmı (nafakada istemiyorum)
    2-eğer bu mümkün olmazsa nafaka artırım oranın memur maaş artışına endekslenmesini isteyebilirmiyim...
    3- çekişmeli boşanmaya kalkışsam...bunun bana getirileri ne olur...saygılar...teşekkürler

Hukuki NET Güncel Haber

Boşanma sürecinde yaşananlar ve izlemem gereken yol konulu yargıtay kararı ara
    Boşanma sürecinde yaşananlar ve izlemem gereken yol konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    4.436
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: boşanma sürecinde yaşananlar ve izlemem gereken yol....

1-Var ama o yaştaki bir çocuk için düşük ihtimal
    2-Eşiniz çalışıyor ve sizin boşanma durumunda hiç bir kusurunuz yok ise nafaka ödemek zorunda değilsiniz
    3-Olayın ayrıntısını bilmiyoruz ve burdan yorum yapmak güc.Boşanma sebebi eldeki deliller vb. önemli etkenlerdir.

Nerede
    Ankara
    İletiler
    125
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ben bu hikayeye inanmiyorum.

Hicbir neden yokken, bir aile, 3.5 yasinda yavrusu olan bir kiz evladin yuvasini bu sekilde yikmaz.

Hikayenizden anladigim, siz hatasiz, purupak birisiniz.

Esiniz, annesi, erkek kardesi hepsi, bu tur bir damada nedensiz karsilar.

Allah kolaylik versin.

Nerede
    NEVŞEHİR, Türkiye.
    İletiler
    129
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Anlaşmalı boşanmalarda protokole ne yazılmışsa o geçerli olur.
    1-3,5 Yaşındaki bir çocuğu size verilmesi için çok geçerli nedenlerinizin ve karşı tarafın çok kusurlu olması gerekiyor yani alabilme olasılığınız zayıf.
    2-200 tl tutarındaki nafaka yoksulluk nafakasımı iştirak nafakasımı?iştirak nafakası olarak düşünecek olursak bunda belirli bir limit söz konusu değildir eldeki verilere göre hakim kanaatidir ki siz anlaşmalı boşandığınıza göre ve çocukta sizin olduğuna göre ha %15 ha%35 ne farkeder neticede sizin çocuğunuz için harcanacak miktardır.Şayet çekişmeli boşanırsanız hakimden tefe ve tüfeye göre artış istersiniz böylelikle tekrardan mahkeme edilmeksizin yıllık artış devam eder gider.
    3-Günümüz şartlarına göre çekişmeli boşanmada elinizdeki verilerin yanı sıra hakimlerin kanaati ön planda ki çekişmeli boşanmada eğer elinizde kuvvetli deliller var ise olur aksi takdirde işiniz bir hayli zor olacaktır size tavsiyem bir ümit yolu varsa barışma ve uzlaşma yoluna gitmenizdir.
    Nafaka altındaki gerçekler konuyu okuduğunuzda daha rahat kavrayacaksınız...
    https://www.hukuki.net/showthread.php...ve-ger%E7ekler
    Konu rpanatli tarafından (28-11-2011 Saat 13:26:30 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    176
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın "sskurumlu" bize sorduğunuz sorularla ilgili bazı cevaplar aldınız benzer davalar ve sonuçları zaten forumda mevcut inceleyip daha detaylı bilgi alabilirsiniz ama edindiğiniz bilgilerin kesin sonuçlar olmadığını her davanın kendi içinde farklılıkları olduğunu ve kararı vereninde bir insan olduğunu , taktir hatası yapılmasının normal olduğunu bilmeniz gerekiyor, zaten bu konuda yaşayacaklarınız ve öğrenecekleriniz burada okuyacaklarınızdan daha gerçekci ve daha doğru , burada anlatılanlar sadece fikir edinmeniz için.İşin hukuki yönünde yapabilecekleriniz mevcut ancak ;

Anlattığınız yaşanmışlıklarda eşinizin ailesi tarafından bir oldu bittiye getirilmiş olmanız üzerinde biraz durup düşünün, eşinizin 3,5 yaşındaki kızını babasından ayırmayı isteyecek kadar her şeyi silmesinin sebeblerini düşünün, eğer kendinizden eminseniz eşinize zaman tanıyın bu şekilde fevri davranıp kanunun kendisine tanıdığı haklarla sizin canınızı acıtmaya çalışması içindeki nefretin bir şekilde yansımasıdır, eşiniz bir süre sonra bundan yorulacaktır, herşeyin bir anda olup bitmesi çevresindekilerin maddi-manevi desteği ile bunu yapmak isteyebilir ama sonrasında kendisi ile hesaplaşma zamanı gelir ve eminim ortada ciddi sorunu olmayan bir çok insanın ilk etapta verdiği büyük tepkiler ve kararlar sonrası çok pişman olduğu gibi eşinizde pişman olabilir, eğer eşinizi seviyorsanız ve ortada boşanmayı gerektirecek ciddi sorunlarınız yoksa bence biraz zaman tanıyın ve kesinlikle sürtüşmeye girmeyin kanuni olarak hakkınızı arayın.Çocuğunuzu düşünün.Her ne yapacaksanız anlaşarak yapmanız sizin yararınıza.

Saygılarımla.

Nerede
    BİTLİS
    İletiler
    12
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Yaşananlar bundan ibaret ve kesinlikle doğru eşime neden böyle yaptığını yakınlarımız vasıtası ile sordurduğumda...anlaşamadığımızı...benim kendisine karşı cimri olduğumu söylemiş...inanın haftada en az üç gün dışardayız...aramabızla sürekli geziyoruz...kendisini ehliyet alması konusnda teşvik ettim...ehliyeti var işe bazı zamanlar arabayla gidiyordu...ayılık yalnız kendi ihtiyakçları için 500 tl para ayırdık...ama hiç şükretmedi...hep olmazı gördü...ben zıtlaşmak istemiyorum...yoksa 8 yıllık emiğimi abilerine güvenerek iki günde heba etti...kızımın hayatınıda mahv etti...Allah'a havale ediyorum....bari diyorum...kızımın velayetini nafakasız olarak ben alabilsem alsam...yada illa ona verilecekse velayeti ben nafaka ödemek zorunda kalmasam...bu konuda bana fikir verebilirmisiniz...Allaha şükür eşimin ve ailesinin beni suçlayabileckeleri yüz kızartıcı hiç bir kusurum yok...

İletiler
    2.586
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Boşanma sürecinde yaşananlar ve izlemem gereken yol....

Alıntı sskurumlu rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Eşimle 5 yıllık bir evliliğimiz var...3,5 yaşında bir kız çocuğumuz var...eşim kurban bayramından önce bir ameliyat geçirdi...ameliyattan sonra babasının evine gitmek istediğini söyledi kendisine bu halde gitmemesini dinlenmesini söyledim kayın validemle birlikte beni dinlemedi gitti...sonra geri döneceği tarihte uçak biletini aldım... ailemin yanına geçmesini ve onlarla birlikte uçakla ödnmesini söyledim...o başka türlü gelmekte ısrar etti...kavga ettik...annesi ve abisi ile habersiz bir şekilde beklenen tarihten önce gece saat 4,30 da eve geldi...konuşma isteklerimi red ettiler...beni işten çağırıp mal varlığımızı paylaştık...ertisi gün hemen ev tutmuşlar eşyaların neredeyse tamamını alıp gitiler...sonra avukata protokolüde hazırlatmışlar...yanıma geldiler kendilerine boşanmak istemediğimi konuşmak istediğimi söyledim dinlemediler...anlaşmalı dilekçeyi verdik...bu noktadan sonra artık ayrılmaktan başka çare bende göremiyorum...eşim çalışıyor...protokolde 200 tl nafaka yazılı...yıllır %15 artırımlı...bu oranın doğrusu nedir...en azından memur maaş oranına göre ayarlanmasını hakime talep edebilirmiyim...daha mahkeme olmadı...mahkeme 29 aralıkta....eşime karşı bütün sorumluluklarımı yerine getirdim...kızama hep iyi bir baba oldum...ancak eşim ailesini bizim aile birliğimizin üstünde tuttu hep...yaşananlar bundan ibaret...öğrenmek istediğim...

1- çocuğumu velayetini alabilme ihtimalim varmı (nafakada istemiyorum)
    2-eğer bu mümkün olmazsa nafaka artırım oranın memur maaş artışına endekslenmesini isteyebilirmiyim...
    3- çekişmeli boşanmaya kalkışsam...bunun bana getirileri ne olur...saygılar...teşekkürler
    1-) Karınız kendi rızası ile çocuğun velayetini size vermediği sürece şu durumda alma şansınız yok üzgünüm.
    2-) Protokole ne yazdırırsanız o geçerlidir.
    3-) Çekişmeli boşanmaya kalkışırsanız, vay derim. Getirileri olmaz GÖTÜRÜLERİ OLUR. Bir de boşanamadığınız için ve türlü türlü iftiralara maruz kalır, hakim sizin MADDİ-MANEVİ TAZMİNAT ödemenize hükmedebilir. Bu tazminat da öyle 1-2 bin lira olmaz. Çok yüksek olur. Bir de bu tazminatı ödemek zorunda kalırsınız. Tabi bu dava sürecinde sadece çocuğunuza değil, karınıza da NAFAKA ÖDEMEK ZORUNDA KALIRSINIZ. Yani çekişmeli boşanma davası devam ederken hem karınıza hem hem çocuğunuza nafaka ödersiniz. Karınıza 300-400-500 artık hakim ne karar verirse, çocuğunuza da 200 en az ödersiniz aylık. Memur olmanıza göre bu rakamları belirtiyorum. Fazlası olur, az olmaz. Hakimlerde de bir standart yok bu konuda. Her hakim farklı karar verebiliyor.

Size bir örnekle açıklamaya çalışayım. Çekişmeli boşanma davaları ortalama 1,5 yıl sürer. Karınıza 300, çocuğunuza 200 verseniz aylık, toplamda 500 TL verirsiniz diyelimki. 1,5 yıl bu nadakayı ödeyeceksiniz. 18 ay X 500 TL = 9.000 TL eder. Bununla bitiyor mu? Tabiki hayır. Hakimin boşanma kararına hem sizin hemde karınızın itiraz etme hakkı var. Temyiz hakkı yani. Biriniz itiraz etmiş olsa boşanma kesinleşene kadar bu nafakayı ödemeye devam edersiniz. 1,5 yılda da dosyanız ortalama anca döner. Bir 9.000 TL'de öyle ödersiniz. Karar onansa bile hakim boşanma ile karınıza ve çocuğunuza diye nafakaya hükmedecektir. Boşandıktan sonra da karınıza nafaka ödersiniz yani. TAZMİNAT'tan daha bahsetmedim bile. Hem maddi hemde manevi olarak zarar görürsünüz. Boşanamadığınıza mı yanarsınız, türlü iftiralara maruz kalıp sinirlerinizin bozulduğunuza mı yanarsınız, anlaşmalı boşanmak varken karınıza nafaka ödediğinize, tazminat ödediğinize mi yanarsınız, tekrar evlenecek olsanız yeni eşinizin ve o eşinizden doğacak çocuğunuzun yaşayacağı maddi sıkıntıya mı yanarsınız artık orasını bilemem.

Size tavsiyem karınız anlaşmalı boşanmak istiyorken hiç uzatmayın derim. Kendisi için nafaka ve tazminattan da FERAGAT ETTİĞİNE dair bir madde koydurun derim.

Nafaka istemiyorum diye yazılmasının kanunen bağlayıcılığı yok. Feragat kelimesinin bağlayıcılığı var.

Ayrıca boşanma protokolüne eşyaları karınızın isteği üzerine paylaştığınıza dair de bir madde yazdırın.
    Konu denizblk tarafından (05-12-2011 Saat 18:17:10 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    BİTLİS
    İletiler
    12
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

eşim çalışıyor çalışan kadına ben neden nafaka ödeyeyim ki...yanlış mı yazdınız...yada okumadınızmı acaba...

Nerede
    BİTLİS
    İletiler
    12
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

bir sorumda şu olacak değerli hukukçular aydınlatırsanız sevinirm...eşimle yapmış olduğumuz protokolde çocuk için talep edilen nafaka miktari 200 tl yıllık artış oranıda %15 olarak belirlenmiş durumda....ben ozaman bunu düşünemedim...bu oranın tefe, tüfe, yada memur maaş artış oranlarına göre hesaplanmasını mahkemeden nasıl talep edebilirim bunun yolu nedir...teşekkürler...

Nerede
    BİTLİS
    İletiler
    12
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Levent114 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Ben bu hikayeye inanmiyorum.

Hicbir neden yokken, bir aile, 3.5 yasinda yavrusu olan bir kiz evladin yuvasini bu sekilde yikmaz.

Hikayenizden anladigim, siz hatasiz, purupak birisiniz.

Esiniz, annesi, erkek kardesi hepsi, bu tur bir damada nedensiz karsilar.

Allah kolaylik versin.
    levent 114 olanlar bundan ibaret ilginç tabi ama yaşananlar bunlar....inanıp inanmamak senin elinde...

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

nevşehir boşanma hakimi

istirsk nafaka artirim tefe artisi

boşanmayı uzatmanın yolları

kadının boşanma izlemesi gereken yol

bosanma da yasananlar

boşanma sebebi görmüyorum www.hukuki.net

kadının boşanmada izlemesi gereken yol

boSanma asamasinda cocugumu goremiyorum

Forum