Merhabalar ben 2828 sayılı yasadan faydalanıp büyümüş ve 3413 ayılı yasadan memurluğa atanmış aday hizmetliyim. Eşim de SHÇEK büyüdü. Ewing Sarkom tanısı ile5 yıldır izleniyor ve son 6 ayda tam iyileşti derken nükse ve metastaza geçti. Artık ağrısız bir şekilde huzurluca gitmesi için çalışıyoruz. Devlet ve üniversite hastaneleri 4, evre olduğu için kabul etmedi. Özele yatırdık, yoğun bakımda bir haftadır. Benim derdim şu ki; ben Sakarya ili Milli Eğitime bağlı lisede yardımcı hizmetli (aday) çalışıyordum. Eşimin durumu nedeniyle geçen yıl hizmetiçi eğitime katılamadım. Kemoterapi için Ankara'daydık. Eşimin tedavisiyle daha yakından ilgilenebilmek ve 2. yıl son şansım olan hizmetiçi eğitimi bitirebilmek için tedavisinin sürdüğü Gaziantep'e ben kurstayken ailesine teslim edebilirim düşünmcesiyle tayin geldim. Eşimin vefatını tıbben yakın buldukları için vefat sonrası burada kalmak istemiyorum. Hem hatıralar hem yanlızlık kimsem yok burada. Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suratiyle Atamalrına İlişkin Yönetmelik, Sağlık Madde 13; "Gerekli sağlık şartlarını kazandıkları resmi sağlık kurullarınca tesbit edilenler, ayrıldıkları hizmet bölgesindeki eksik hizmetlerini tamamlamak zorundadırlar." hükmüyle özrümün bitmek üzere olmasına bakarak olası vefattan sonra ilk atamam Sakaryaya geri dönüşüm mümkün müdür ? bana bilgili ve ilgili bir arkadaş abi abla neyse ilgili madde ve hükümlerle yol gösterebilir mi mesela becayiş hakkı olabilir mi sakarya olması şart değil ordu - ankara - adana da olabilir yeterki bu psikolojiden uzaklaşayım.