Dava açmak için gerekli harç param yok? Ne yapmalıyım? (son 3 günüm kaldı, acil yardım lütfen)
Toplamda 4000,00 TL bile kazanamadığım 4 yıllık vergi incelemesi sonucu 150.000,00 tl (faizler hariç) ödemek zorunda bırakıldım. Dava açmak için (harç vs.) param yok? Nasıl dava açabilirim?
Sadece faturalarımı ödeyebilmek, soğukta kalmamak ve benzeri hayati zorunluluk masraflarını birilerine muhtaç kalmadan girebilmek için internet üzerinden hizmet veren yabancı ülkedeki bir kuruluşun hizmetini almak isteyenlere banka hesaplarım vasıtasıyla yardımcı oldum. Örneğin 9,70 TL değerindeki bir hizmeti hesabıma 10,00 TL para yatıran kişi için alıp iletmek gibi. Genel karlılık 1% -2% seviyelerindeydi. Kazanılan para da ancak faturalarıma yetiyor. Herhangi bir şekilde birikim yapmak mümkün değildi.
Vergi mükellefi değildim çünkü; yaptığım olayı Türkiye'de yapan binlerce kişi var ve hiç biri vergi mükellefi değil. Böyle bişeyin vergi mükellefiyeti olmayacağını düşündüm.
İhbar üzerine hesaplarım incelemeye alındı. Vergi müfettişi "ben senin işinle uğraşamam, çok fazla sayıda banka hareketi var, hazır genel af varken matrah arttırımında bulun" dedi. Hesapladık 12.000,00 TL civarında bir para sayesinde defterlerim incelenmeyecekti. Ama benim 12.000,00 TL param yoktu. Böyle bir parayı ödeyemeyeceğimi, defterlerimi incelemeye almasını istedim. Tahmin ettiğim kadarıyla içinden lanetler ederek defterlerimi inceledi. Günlerce yanına gittim geldim. Sorular sordu hepsini yanıtladım. Olayı tüm objektifliği ile anlattım. Anlattıklarım yazılsa en az 100 sayfa tutacak bir ifadem oldu ve sonunda 1 sayfalık bir ifade yazıp altını imzalattı.
Birkaç ay sonra vergi dairesindne çağırdılar, gittim. Vergi inceleme raporu gelmiş. Teslim adığımda; bi baktım 150.000,00 TL gibi bir paradan bahsediliyor. Müfettiş şişirdikçe şişirmiş Raporu incelediğimde müfettişin hesabıma giren bütün paraları hasılat olarak işlediğini gördüm. Hatta benim kendi yatırdığım paralar bile yanında adım görülmesine rağmen hasılat olarak işlenmiş. Tarhiyat öncesi uzlaşmaya girdim konuyu tüm çıplaklığıyla anlattım ve uzlaşma komisyonu 23.000,00 tl tekfif verdi. 23.000,00 TL param olmadığı için ödeyemeyeceğimi söyledim. Olayı tümüyle incelediklerinde sonuna kadar haklı bulduklarını söylediler ama bu rakamın daha altına indiklerinde kendi meslekleri adına sorun oluşabileceğini ve bu zamana kadar kimseye böyle bir teklif verilmediğini söylediler. Mahkemeye dava açmam gerektiğini söylediler, ancak bu şekilde çözebilirmişim.
Vergi dairesinden 31.10.2011 tarihinde Teblih zarflarını teslimaldım. 11 adet zarfta toplam 64 adet ihbarnameyi aldım. 27 gündür dava dilekçesi nasıl yazılır diye araştırma yapıyorum. 3 günüm kaldı. Dilekçemi düzenledim. Dilekçe için 52 adet banka dekontunu kanıt olarak ek e yerleştirdim. Ama bu gün öğrendiğim birşeye şok oldum. Her ihbarname için ayrı ayrı dilekçe ile dava açmak gerekiyormuş. Ve bunlar için ayrı ayrı dava açmaya kalktığımda süper yüksek bir meblada harç yatırmam gerekeceğinden bahsettiler. En az 4.000 TL civarı bir paradan bahsettiler. Ama benim o kadar param yok. 400,00 - 450,00 TL civarında bir param var. Dava açacak kadar parası olmayan birinin kendini savunmaya hakkı T.C. Hukuk sisteminde yok mu?
Adalete aykırılık teorisi: Peki ya vergi dairesi müfettişleri birisine şahsi öfkesinden dolayı 10.000.000,00 TL gibi bir ceza kesse ve adamın dava açmak için parası yoksa devlete 10.000.000,00 TL borçlanacak mı?
Cevap: Dava açmak için gerekli harç param yok? Ne yapmalıyım? (son 3 günüm kaldı, acil yardım lütfen)
Vergi mahkemesine dava açma sürem bitmeden Anayasa mahkemesine;
"Parası olanın dava açabilme hakkının olduğu, parası olmayanın ise dava açabilme hakkının olmadığı ve bu durumun adaletsiz olduğu konusunda" dava dilekçesi yollasam; vergi cezası Ana yasa mahkemesindeki davam sonuçlanana kadar dondurulabilir mi? Belki; Anayasa Mahkemesinde bu konuda böyle bir dava kazanırsam, paramı yatıramadığım için gününde dava açamadığımdan dolayı ileride param olduğunda dava açabilme hakkı yada para ödemeden dava açabilme hakkı tanırlar diye düşünüyorum.
Cevap: Dava açmak için gerekli harç param yok? Ne yapmalıyım? (son 3 günüm kaldı, acil yardım lütfen)
Hiç bir geliriniz olmasa da avukat desteğinden yararlanabilirsiniz.Bulunduğunuz yerin barosuna başvurarak, adli yardım almak istediğinizi bildiriniz.Böylelikle avukat desteğinden yararlanabilirsiniz.
Cevap: Dava açmak için gerekli harç param yok? Ne yapmalıyım? (son 3 günüm kaldı, acil yardım lütfen)
her idari işem için ayrı dava açmak gerekir. ancak vergi davalarında her ihbarnemeye ayrı açmanız gerekmiyor. 64 ihbarnameye açılacak dava ( dönemleri bilmediğim için tahmini) 5-6 tanedir. ancak sizin fazla vaktiniz olmadığı için belgelerinizi inceleme zamanı yok o nedenle yapmanız gereken şu. tek dava dilekçesine bütün ihbarnameleri yazın. o konuda ayrıca yardımcı olurum. dava açın (31 .10 da tebliğ aldığınızı yazmışsınız) dava açmanızın son günü 30.11 bu arada. mahkeme açtığınız bu davada idari işlemlere ayrı ayrı dava açılabileceğini bu nedenle hatalı dava açtığınızı ve davanın 30 gün içinde tekra kanuna uygun şekilde düzenlenmek üzere açılmmasına karar vererek davayı reddedecektir. böylece bir 30 gün daha kazanacaksınız yeni dava açmak için. o dönemde gereken bilgiyi sağlarım size. 5-6 gibi dava açılacak olursada mahkeme harçları yenileme dava ile birlikte yaklaşık 350-600 tl arası olur. dava kazanıldığı takdirdede bu meblağ size iade edilir
Cevap: Dava açmak için gerekli harç param yok? Ne yapmalıyım? (son 3 günüm kaldı, acil yardım lütfen)
harçın o rakamlarla alakası yok. örneğin 10 milyonluk bir vergi davası ile 10 liralık vergi davasının harcı aynı. şu an sanırım vergi mahkemelerinde pul masrafıyla dava başı 80-95 tl arası
Konu molyer tarafından (26-11-2011 Saat 16:37:38 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: eksik yazı
Evet döneme ve vergi türüne göre sınıflandırma yaptığımızda 12 adet olduğunu görebiliyorum. Zaten Vergi inceleme raporunda da 12 adet vergi inceleme raporu diye belirtilmiş. Müfettişte sanırım toplamda böyle birşey yapmış.
Tür1 = 1 dönem 1 adet GV
Tür2 = 1.dönem 4 adet GGV
Tür3 = 1.dönem 2 adet KDV
Tür4 = 2.dönem 1 adet GV
Tür5 = 2.dönem 4 adet GGV
Tür6 = 2.dönem 12 adet KDV
Tür7 = 3.dönem 1 adet GV
Tür8 = 3.dönem 4 adet GGV
Tür9 = 3.dönem 12 adet KDV
Tür10 = 4.dönem 1 adet GV
Tür11 = 4.dönem 4 adet GGV
Tür12 = 4.dönem 12 adet KDV
Ama bunlar toplamda 58 adet yapıyor. Bende ise toplam 64 adet ihbarname var. Yani raporlardan 6 tane fazla ihbar name. Tek tek inceleyip kategorize etmeyi düşünüyorum.
Ama anladığım kadarıyla gene de en az 12 adet dava açmam gerekecek. Bu da bana en az 1000 tl gibi bir dava masrafına yol açacak. Gerçekten çok büyük bir para... Bu para ödenmeden dava açılamıyor mu? Bunun hiç bir yolu yok mu?
Cevap: Dava açmak için gerekli harç param yok? Ne yapmalıyım? (son 3 günüm kaldı, acil yardım lütfen)
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Hiç bir geliriniz olmasa da avukat desteğinden yararlanabilirsiniz.Bulunduğunuz yerin barosuna başvurarak, adli yardım almak istediğinizi bildiriniz.Böylelikle avukat desteğinden yararlanabilirsiniz.
Böyle bir işlem yaptığımda harç paralarını ödemeden dava açabilecek miyim?
Cevap: Dava açmak için gerekli harç param yok? Ne yapmalıyım? (son 3 günüm kaldı, acil yardım lütfen)
molyer ve feyyar isimli üstadlara çok teşekür ederim. Çok güzel bilgi veriyorlar. Sayelerinde bu çıkılmaz gördüğüm engellerin içinden çıkabileceğimi düşünüyorum. En azından umut vermeleri ve karamsarlıktan kurtulmamı sağladıkları için tekrar tekrar teşekür ederim. hukiki.net e de ayrıca bu kadar güzel destek olan üyeleri olduğu için teşekkür ederim. Benimde bir faydam olsun diye her girdiğimde reklamları tıklıyorum. Gerçi ufak bir fayda ama olsun elimden ancak bu gelebiliyor.
,
param yok dava nasil acabilirim,
mahkeme harci yatirmadan bosanma davasi acma,
https:www.hukuki.netshowthread.php92517-Dava-acmak-icin-gerekli-harc-param-yok-Ne-yapmaliyim-son-3-gunum-kaldi-acil-yardim-lutfen,
parasi olmayan dava acabilirmi,
harç yatırmadan dava açma,
bosamak istiyorum dava acacak param yok napim,
tazminat davası acicam harç param yok,
bosanmak icin param yok,
param yok nasil dava acarim,
fazla param yok bosanma davadi nadil acarim,
param yok dava ,
avukat tutmaya param yok,
Param yok ise dava açabilir miyim.,
dava acmak icin parasi olmayan ne yapmali,
dava acmak icin harc odememek icin ne yapmaliyim,
avukat param yok,
avukat olmadan bosanma davasi acabilirmiyim,
bosanma davasi acacam paramyok,
dava acmak icin param yik.,
mahkeme acmak istiyorum param yok
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku